Louwman Museum

(4.7/5)  6 recensies

Het Louwman Museum herbergt 's werelds oudste privécollectie automobielen, bijeengebracht door twee generaties van de familie Louwman. De basis werd reeds in 1934 gelegd en inmiddels omvat de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke automobielen. Kenners beschouwen de collectie als één van de mooiste ter wereld. Het museum straalt passie uit. Elke automobiel vertelt zijn eigen verhaal en levert daarmee zijn eigen bijdrage aan de geschiedenis. Het zijn spiegels van de cultuur.

 

De collectie is gehuisvest in een specifiek voor dat doel gebouwd museum in Den Haag, de stad waar P.W. Louwman de verkoop van Dodge- en Chrysler-automobielen in Nederland begon. Het museumgebouw, ontworpen door de Amerikaanse architect Michael Graves, is in harmonie met de historische omgeving. Ook de omringende landschapsarchitectuur van Lodewijk Baljon is in evenwicht met het gebouwontwerp.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Ma. gesloten

Di. t/m  zo. 10:00 tot 17:00 uur

Gesloten op 1e kerstdag en nieuwjaarsdag

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €14,00

Studenten €11,00

13 t/m 18 jaar €7,00

5 t/m 12 jaar €5,00

Tot 5 jaar gratis

Parkeren € 5,00 per auto

 


6 Recensies over Louwman Museum

(Pagina 1 van 1)

 

"Overschaduwd door "randproblemen""

Peter   -   27-01-2019

27-01-2019

"Overschaduwd door "randproblemen""

Het museum op zich is prachtig, maar waarom zijn er zulke donkere ruimtes en waarom zijn zoveel ruimtes gevuld met kitsch? Een prachtige parkeergarage, maar waarom moet je door weer en wind een heel stuk buitenom lopen? Wat te denken van een betaalautomaat voor de parkeergarage bij de kassa. Er hangt in de garage slechts 1 automaat, die allerlei kuren vertoond en waarbij als je op het telefoontje drukt om hulp (in ieder geval aan het eind van de dag) er niets gebeurd. Dan kan je dus dat hele end weer gaan lopen naar de ingang van het gebouw. Het euvel blijkt trouwens bekend bij het personeel. Het hele "garagegebeuren" heeft in ieder geval mijn dag negatief beïnvloedt.

Lees verder  


"Boven verwachting "

Gerty   -   29-10-2018

29-10-2018

"Boven verwachting "

Allereerst de aankomst. Een prima parkeergarage gevolgd door een weg naar de ingang vol prachtige heggen. Het gebouw is fantastisch en de collectie auto's overweldigend. Ook het restaurant gedeelte is echt de moeite waard. Je wordt aan tafel bediend en bv het bestek is van een kwaliteit waar menig groot restaurant een voorbeeld aan mag nemen. Al met al een hele fijne middag hier beleefd.

Lees verder  


"Alles zeer goed verzorgd,een echte aanrader."

Dj van der linden   -   26-09-2018

26-09-2018

"Alles zeer goed verzorgd,een echte aanrader."

Neem er alle tijd voor.


"Zo een mooie collectie auto's een feest om hier ieder keer naar terug te gaan"

Jan   -   12-09-2018

12-09-2018

"Zo een mooie collectie auto's een feest om hier ieder keer naar terug te gaan"

Alles is goed van koets tot auto.


Bert   -   13-02-2017

13-02-2017

Alles was tip top in orde en schitterend opgesteld bij een perfecte belichting.


Milca   -   11-03-2016

11-03-2016

Wat een leuk museum! Eerlijk gezegd had ik niet eens al te hooggespannen verwachtingen, gewoon heel veel oude auto's bij elkaar... maar het is zo mooi en doordacht opgezet, dat ik me geen moment heb verveeld. Eerst ga je een aantal zalen door met een chronologische volgorde, daarna volgen nog een paar themazalen. Dit maakt het overzichtelijk en zorgt ervoor dat het boeiend blijft. Daar komt bij dat iedere zaal prachtig is aangekleed met mooie afbeeldingen op de achterwanden. Ook staan overal grote vitrines vol met verzamelingen van allerlei objecten... zolang het maar met auto's te maken heeft! Wat mij betreft echt een aanrader, ook voor de niet-autoliefhebber! Extra leuk: bij het museum is een (betaalde) parkeerplaats, maar als je met een oldtimer komt, mag je gratis parkeren op een ereplekje bij de ingang!

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Louwman Museum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

23 Tips voor een dagje uit in Den Haag

O, o Den Haag…. Mooie stad, achter de duinen… Ik zou met niemand willen ruilen… Enfin, Den Haag is de hoofdstad van Zuid-Holland en telt ruim 520.000 inwoners. Na Amsterdam en Rotterdam is Den Haag de derde grootste stad van Nederland.

Lees verder...

 

Musea in Den Haag Top 5

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Louwman Museum te melden