Musea in Den Haag Top 5

In Den Haag zijn een hoop musea. De één nog mooier, leuker of interessanter dan de ander. Wil jij een dagje uit naar een museum in Den Haag. Welke moet je dan echt gezien hebben? Wij geven onze top 5 musea in Den Haag om jou een handje op weg te helpen.

 

Musea in Den Haag Top 5

 

5. Panorama Mesdag

Het museum Panorama Mesdag is misschien wel het uniekste museum in deze lijst. Buiten de tijdelijke en vaste tentoonstellingen vind je in dit museum het grootste schilderij van Nederland. Hierop heeft schilder Hendrik Willem Mesdag het vergezicht op zee vanaf de Scheveningse duinen op prachtige wijze vastgelegd. De panorama is maar liefst 120 meter lang en 14 meter hoog. Daarmee is Panorama Mesdag een museum dat je echt een keer bezocht moet hebben.

 

Panorama Mesdag, waan je op het Scheveningse strand

Kijk je ogen uit in Panorama Mesdag

 

4. Museon

Een zeer divers museum waarvan de vaste en tijdelijke tentoonstelling zeer interessant zijn voor zowel jong en oud, kortom: een familie museum. Dat is misschien wel de beste wijze waarop je het Museon kan samenvatten. Het Museon is van alle markten thuis. Zo heeft het stukken uit verschillende oorlogen, uit de prehistorie en zelfs uit de ruimte.

 

Het Museon zit op een prachtig cultureel stuk samen met het Omniversum, Fotomuseum en het Gemeentemuseum Den Haag. Mocht je dus nog tijd over hebben na je bezoek aan het Museon dan is het ideaal te combineren met één van de andere musea.

 

Bekijk ook: Is Museon een geschikt familie museum?

 

Schrikbarend grote wolf in het MuseonOntmoet een dino van heel dichtbij in het Museon

 

De bekende giraffes van het Museon

 

3. Louwman Museum

In het zeer chique gebouw van het Louwman Museum kun je niet zomaar auto’s kijken. In dit museum vind je werelds oudste privécollectie automobielen. Al sinds 1934 is de familie Louwman verzamelaar en inmiddels is de collectie ruim tweehonderdvijftig antieke en klassieke mobielen groot. Door de zeer variërende collectie van race auto’s tot klassieke auto’s is het museum voor iedereen, ook de niet autoliefhebber, een genot om te bezoeken.

 

Bekijk ook: Meer dan 10 Louwman Museum foto's en video

 

Het prachtige gebouw van het Louwman Museum in Den Haag

 

2. Gemeente Museum

Waarom je sowieso het Gemeente Museum in Den Haag wilt bezoeken is natuurlijk voor de wereldberoemde werken van Mondriaan. Maar het museum biedt nog zoveel meer! Zo zijn er een grote collectie van diverse schilderijen en kunstwerken aanwezig van diverse beroemde kunstenaars. En voor de kinderen zijn er de Wonder Kamers. Wat een museum bezoek voor kinderen veranderd van een saai dagje uit naar een interactief avontuur. Wie durft nu nog te beweren dat musea saai zijn?

 

Bouwen en verbouwen in het Gemeentemuseum Den Haag

Dansen en spelletjes spelen in de Wonder Kamers van het Gemeentemuseum Den Haag

 

1. Kinderboekenmuseum

Het Kinderboekenmuseum is geen stoffige bibliotheek vol met oude kinderboeken. Sterker nog dat is het helemaal niet. Het Kinderboekenmuseum is een prachtig modern vormgegeven museum vol met leuke spelletjes voorzien van de laatste technische snufjes. Kinderen werken door het spelen van spelletjes aan een eigen karakter welke ze uitgeprint op een pasje mee naar huis kunnen om er thuis op de computer nog verder mee te spelen. Het Kinderboekenmuseum maakt leren leuk en een waar avontuur.

 

Bekijk ook: Saai boekenmuseum of een interactief avontuur?

 

Een muur van boeken in het Kinderboekenmuseum

Een ijsbeer avontuur bij het KinderboekenmuseumBij het Kinderboekenmuseum leren en lezen op de computers

 

Bekijk het complete overzicht

Met deze 5 toppers is het nog lang niet gedaan. In Den Haag zijn nog veel meer prachtige en leuke musea te vinden die het vernoemen meer dan waard zijn. Bekijk dus snel het complete overzicht met musea in Den Haag.

 
Reacties op "Musea in Den Haag Top 5"

Marloes H. schreef:

27-09-2016

Leuke top 5! Ik heb ook nog even een flinke tijd lopen bladeren op de pagina met overige museums. Mijn todo lijstje is flink toegenomen, haha :)

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.