Fotomuseum Den Haag

In december 2002 werd het Fotomuseum Den Haag geopend als jongste museale instelling voor fotografie in Nederland. Het museum is onderdeel van het Gemeentemuseum Den Haag en werkt nauw samen met het Prentenkabinet van de Universiteitsbibliotheek Leiden.

 

Per jaar organiseert het Fotomuseum Den Haag circa zes tentoonstellingen over de meest uiteenlopende perioden, disciplines en genres van de fotogeschiedenis, waarbij opvalt dat dikwijls het mensbeeld centraal staat. Door deze brede aanpak – nationaal en internationaal, klassiek en hedendaags, zwart-wit en kleur, toegepast en autonoom – heeft het museum een groot publiek opgebouwd dat zich graag laat verrassen door het gevarieerde en hoogwaardige tentoonstellingsprogramma.

 

Actuele namen als Desiree Dolron, Gregory Crewdson en Loretta Lux worden afgewisseld met overzichten van klassiekers als Emmy Andriesse, Edward S. Curtis en Leonard Freed. Onderbelichte en voor velen onbekende reputaties en oeuvres worden door het Fotomuseum Den Haag prominent gepresenteerd, zoals die van Gerard P. Fieret, Willem van de Poll en de Hollandse jaren van modefotograaf Erwin Blumenfeld. Regelmatig worden maatschappelijk relevante fotoprojecten van hedendaagse fotografen getoond, zoals de serie over het Joegoslavië Tribunaal door Friso Keuris, de intieme seksuele omgang tussen oudere mensen door Marrie Bot of de door de mens bedreigde oerlandschappen door Anja de Jong.

 

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Jeugd t/m 18 jaar gratis

Jongeren 19 t/m 25 jaar €6,00

Voltarief €12,00

CJP en Student €10,00

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

Hoeveel sterren geef jij Fotomuseum Den Haag?

Klik op jouw antwoord

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Fotomuseum Den Haag te melden