Gemeentemuseum Den Haag

(4/5)  1 recensies

Gemeentemuseum Den Haag heeft een nieuwe naam en gaat tegenwoordig verder als Kunstmuseum Den Haag.


Meer informatie: Kunstmuseum Den Haag


Het Gemeentemuseum is een modern paleis voor de kunsten. Stap binnen in een betoverend gebouw, dwaal door schitterende daglichtzalen en ontdek dat ene kunstwerk dat u persoonlijk raakt. Misschien bent u straks wel een beetje verliefd. Op dat bijzondere schilderij van Monet. Die indrukwekkende fotografietentoonstelling. Het avontuurlijk leven van Piet Mondriaan. De intieme kabinetten van het Berlagegebouw. Of de stijlkamers vol Delfts Blauw. Een bezoek aan het Gemeentemuseum is altijd een betekenisvolle en onvergetelijke ervaring.

 

Het Gemeentemuseum is met 150.000 kunstwerken een van Europaís grootste kunstmusea. Het museum heeft een toonaangevende collectie moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst. Met maar liefst 300 van zijn kunstwerken is het bovendien de internationale thuishaven van Piet Mondriaan. Alleen hier ontvouwt Mondriaans leven en ontwikkeling naar abstracte kunst zich voor uw ogen. En dat te midden van beroemde voorgangers en tijdgenoten als Monet, Picasso en Kandinsky en navolgers als Sol Lewitt, Francis Bacon en Louise Bourgeois.

 

 


1 Recensies over Gemeentemuseum Den Haag

(Pagina 1 van 1)

 

Sjoerd   -   02-01-2015

02-01-2015

Het gebouw waarin het Haags gemeente museum is gevestigd is op zich al de moeite van het bezoeken waard (laatste project van Berlage). Tijdens ons bezoek was er de tentoonstelling van Mark Rothko welke voor de liefhebbers zeker de moeite waard is. Je krijgt niet iedere dag de kans om de werken van deze schilder in Nederland te zien. Voor mijn zoon van 12 jaar waren de Wonderkamers een aangename verassing, welke een verwacht saai museumbezoekje veranderde in een ook voor jongere interessante ervaring. Deze zeer digitaal georiŽnteerde museumbeleving spreekt de jeugd op een zeer leuke interactive manier aan. De kosten van Ä17 per volwassene zijn behoorlijk hoog. Daarentegen kunnen kinderen wel gratis naar binnen. Al in al een zeer leuke interessante middag besteed (zowel voor kind en ouders) in het museum.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Gemeentemuseum Den Haag?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Gemeentemuseum Den Haag te melden