Dagje uit Wikipedia


Romantisch uitje - 10 Tips voor een romantisch dagje uit

Op 14 februari is het Valentijnsdag de dag om je geliefde te verrassen met een romantisch uitje. Maar ook op elke andere dag van het jaar kun je hem of haar natuurlijk verrassen.

Lees verder >>

12 Tips voor een dagje uit in de Voorjaarsvakantie

Het is voorjaarsvakantie dus de kinderen zijn heerlijk vrij van school. Tijd om leuke dingen te gaan doen. Maar wat..? Geen zorgen! Wij helpen jou bij het vinden van het perfecte dagje uit.

Lees verder >>

Lerarenstaking: 25 tips voor een leerzaam dagje uit

Het komt steeds vaker voor, een lerarenstaking. Wij gaan verder niet in op de achterliggende redenen dat laten we aan andere partijen over. Feit is dat alle kinderen vrij zijn en dat je de dag toch zo leuk mogelijk door wilt komen. En daar kunnen wij je wel bij helpen!

Lees verder >>

15 Tips voor een dagje uit met regen

Hè jammer… het regent! En je had net een dagje uit gepland. Echte Nederlanders laten hun leuke dagje natuurlijk niet verpesten door een paar spetters (of een paar meer ;-) ). Hier wat tips om je te motiveren er toch een fantastische dag van te maken!

Lees verder >>

De 6 leukste ruimte uitjes om te bezoeken

Gek op sterren en planeten, astronauten en raketten en alles wat nog meer met de ruimte te maken heeft? Dan mogen deze uitjes niet op je lijstje ontbreken!

Lees verder >>

13 Tips voor een dagje uit in de Kerstvakantie

Het is Kerstvakantie! Dat betekent een hoop gezellige dagen, maar ook twee weken lang vrij zijn, als dat maar geen vervelen wordt... Met onze tips gaan jij en de kinderen zich geen seconde vervelen!

Lees verder >>

24 Tips voor een dagje uit in Leiden

Leiden staat onder andere bekend om de binnenstad met grachten, hofjes en monumentale gebouwen. Een ding is zeker, ga je een dagje uit in Leiden dan hoef je jezelf echt niet te vervelen!

Lees verder >>

23 Tips voor een dagje uit in Den Haag

O, o Den Haag…. Mooie stad, achter de duinen… Ik zou met niemand willen ruilen… Enfin, Den Haag is de hoofdstad van Zuid-Holland en telt ruim 520.000 inwoners. Na Amsterdam en Rotterdam is Den Haag de derde grootste stad van Nederland.

Lees verder >>

De leukste Sinterklaas activiteiten op een rij!

Op weg naar pakjesavond organiseren diverse uitjes Sinterklaas activiteiten. En vaak komen Sint en Piet ook nog op bezoek. Wij zetten de leukste Sint activiteiten voor je op een rij.

Lees verder >>

13 leuke spelletjes voor buiten of in het bos + Gratis Bos Bingo

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, een dagje uit naar het bos is altijd leuk. Als het maar droog is! Met deze spelletjes en tips maak je jouw dagje uit naar het bos helemaal compleet.

Lees verder >>

Naturalis review: een uniek kijkje in het vernieuwde museum

Op zondagmorgen schrok ik wakker van de wekker. Het was nog erg vroeg en donker buiten. Ondanks dat het weekend was moest ik vroeg op want er was iets belangrijks. Na jaren van verbouwen is Naturalis weer geopend en ik mocht op zondagochtend voordat het museum open ging rondlopen door het zo goed als lege museum. Ik had er zin in en het zou een bijzondere ervaring worden…

Lees verder >>

13 tips: Wat te doen met dit mooie weer

Het is prachtig weer! Daarom hebben wij voor jou 13 geweldige uit tips voor jong en oud. Deze tips bezorgen jou en je familie veel plezier maar vooral veel verkoeling!

Lees verder >>

Review: Linnaeushof, aan een hele dag spelen nog te kort

Linnaeushof is de grootste Speeltuin van Europa en dat ga je merken. Na een hele dag spelen heb je nog te kort! Wat er allemaal te doen is in de Linnaeushhof? Te veel om op te noemen en toch gaan we het doen! Ook vertellen we je de plus en min punten en dingen waar je op moet letten bij een bezoek aan deze speeltuin.

Lees verder >>

Omniversum Review: Apollo 11 First Steps Edition

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de eerste mens voet op de maan zette. Ter gelegenheid van dit jubileum vertoont het Omniversum in Den Haag vanaf nu “Apollo 11: First Steps Edition”. Een spectaculaire imax-documentaire over de maanlanding, met gebruik van de originele geluidsopnames uit 1969 en bomvol nooit eerder vertoonde archiefbeelden.

Lees verder >>

Legoland komt naar Nederland in Scheveningen (datum bekend)

Wat hebben Star Wars, Ninja’s, Batman en Homer Simpson met elkaar gemeen? Ze komen binnenkort allemaal naar Nederland! Samen met duizenden of misschien wel met miljoenen andere van die bekende gele, rode, blauwe, groene en witte steentjes.

Lees verder >>

Nieuwe thrill ride in de Julianatoren: De Hoge Hoed

Alsof er nog niet genoeg te doen is bij de Julianatoren openen zij toch gewoon nog een attractie. Deze keer een heuze thrill ride. Is deze attractie echt zo'n thrill? Lees snel verder

Lees verder >>

Walibi Holland opent nieuwe seizoen met sneak peak Untamed

Afgelopen weekend is het seizoen weer van start gegaan in Walibi Holland en wij waren erbij! Walibi had ons uitgenodigd voor de officiële opening van de nieuwe zone Wilderness én een kijkje achter de schermen bij de bouw van de nieuwe hybrid rollercoaster “Untamed”.

Lees verder >>

14 Tips voor een dagje uit in de Meivakantie

In mei leggen alle vogels een ei en alle kinderen zijn vrij. Tijd dus voor leuke dingen. Voorkom dat jouw vakantie een saaie verveel vakantie wordt. Met deze tips is plezier gegarandeerd.

Lees verder >>

De 12 leukste pannenkoekenrestaurants van Nederland

Nederland is een groot aantal pannenkoekenrestaurants rijk. Bijna elke gemeente heeft er wel één of meer en bijna allemaal zijn ze erg lekker. Maar sommige zijn ook erg leuk! Hier vind je complete speeltuinen, schmink en andere leuke activiteiten.

Lees verder >>

Foto-collage: De uitjes zijn verdwenen onder de sneeuw!

Het is weer zover het sneeuwt. Nederland ligt plat en is in paniek terwijl kinderen heerlijk buiten spelen om sneeuwpoppen te maken. Benieuwd wat dit met uitjes doet? In een prachtige foto-collage hebben wij foto's verzameld van uitjes in Nederland verdwenen onder de sneeuw.

Lees verder >>

Top 10: Populairste dagje uit van 2018

Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee ook het terugkijken op het afgelopen jaar. Wij doen dit traditioneel elk jaar door het bekend maken van het populairste uitje van 2018. Vorig jaar ging CORPUS met de titel “Populairste uitje 2018” er vandoor, zou het ze dit jaar weer lukken?

Lees verder >>

Rondvaart door Amsterdam, wat zijn de mogelijkheden?

Met alle verschillende rederijen, met al hun verschillende rondvaarten en iedere rondvaart dan weer met verschillende thema’s, beleef je Amsterdam zoals je Amsterdam nog nooit hebt beleefd. Namelijk vanaf het water.

Lees verder >>

Wat is de Winter Efteling?

Elke winter wordt de Efteling omgetoverd tot het wintersprookjesparadijs de Winter Efteling. Er zijn dan leuke winteractiviteiten. En je kunt genieten van winterse lekkernijen.

Lees verder >>

Thema nieuw seizoen Keukenhof bekend

Misschien denk je dat we er vroeg bij zijn? Maar om in Maart alles weer mooi in bloei te hebben zijn ze bij de Keukenhof nu al heel druk bezig met bollen planten en andere voorbereidingen. Ook het thema is gekozen en het daarbij spectaculaire bloemenmozaïek. Benieuwd? Lees gauw verder.

Lees verder >>

Eftelings achtbaan De Bob gaat sluiten voor een nieuw te openen achtbaan

Na 34 jaar trouwe dienst als kindvriendelijke achtbaan gaat de Bob verdwijnen om plaats te maken voor een gloednieuwe achtbaan. De nieuwe achtbaan zal op de plaats van de Bob gebouwd worden.

Lees verder >>

Wildlands Adventure Zoo Emmen review

Op de dag van de lerarenstaking brachten wij een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo Emmen. Na een rit van ruim twee uur kwamen wij op een druilerige dag aan bij het park. Na de vele negatieve maar ook positieve berichten waren wij er helemaal klaar voor om nu ons eigen oordeel te trekken.

Lees verder >>

Review: Plopsa Coo en de watervallen van Coo

In het plaatsje Coo, in de Belgische Ardennen pal naast de prachtige watervallen van Coo ligt het attractiepark Plopsa Coo. Misschien ook voor Belgen maar zeker voor Nederlanders een hele mooie en bijzondere plek omdat dit in Nederland zelf niet te vinden is. Een rivier met continue stromend water totdat het de rand van de rots bereikt en enkele meters naar beneden stort. Maar daar gaat dit blog niet over. Al is alleen dat al een reden om eens een kijkje bij Plopsa Coo te gaan nemen.

Lees verder >>

Binnenkort in Naturalis: een van Nederlands grootste potvissen ooit

Eind juni was hij twee dagen lang hét nieuws van de dag: de verdwaalde potvis die was gestrand voor de kust van Den Helder. Helaas heeft hij de weg niet meer terug kunnen vinden en is hij daar overleden. Ondertussen is hij wél overgebracht naar Harlingen, waar hij nu door een team van deskundigen van het Naturalis Biodiversity Center zal worden ontleed.

Lees verder >>

Review: Dagje Avonturenboerderij Molenwaard

Op een prachtige en behoorlijk zonnige zondag vertrokken wij richting Avonturenboerderij Molenwaard. Versterkt met het gezelschap van twee kinderen waren we klaar om dit nieuwe uitje eens goed onder de loep te nemen. In deze review vertel ik jou alles wat je moet weten over Molenwaard.

Lees verder >>

Nieuwe bloedstollende attractie in The Amsterdam Dungeon

Vorige week was het dan zover: de opening van het meest spectaculaire, weerzinwekkende, afschuwelijke, onheilspellende en tegelijkertijd leukste stukje van The Amsterdam Dungeon: The Forest of the Dead.

Lees verder >>