Dagje uit Wikipedia


15 Tips voor een dagje uit met regen

Hè jammer… het regent! En je had net een dagje uit gepland. Echte Nederlanders laten hun leuke dagje natuurlijk niet verpesten door een paar spetters (of een paar meer ;-) ). Hier wat tips om je te motiveren er toch een fantastische dag van te maken!

Lees verder >>

Wat is de Winter Efteling?

Elke winter wordt de Efteling omgetoverd tot het wintersprookjesparadijs de Winter Efteling. Er zijn dan leuke winteractiviteiten. En je kunt genieten van winterse lekkernijen.

Lees verder >>

Thema nieuw seizoen Keukenhof bekend

Misschien denk je dat we er vroeg bij zijn? Maar om in Maart alles weer mooi in bloei te hebben zijn ze bij de Keukenhof nu al heel druk bezig met bollen planten en andere voorbereidingen. Ook het thema is gekozen en het daarbij spectaculaire bloemenmozaïek. Benieuwd? Lees gauw verder.

Lees verder >>

Eftelings achtbaan De Bob gaat sluiten voor een nieuw te openen achtbaan

Na 34 jaar trouwe dienst als kindvriendelijke achtbaan gaat de Bob verdwijnen om plaats te maken voor een gloednieuwe achtbaan. De nieuwe achtbaan zal op de plaats van de Bob gebouwd worden.

Lees verder >>

Wildlands Adventure Zoo Emmen review

Op de dag van de lerarenstaking brachten wij een bezoek aan Wildlands Adventure Zoo Emmen. Na een rit van ruim twee uur kwamen wij op een druilerige dag aan bij het park. Na de vele negatieve maar ook positieve berichten waren wij er helemaal klaar voor om nu ons eigen oordeel te trekken.

Lees verder >>

Review: Plopsa Coo en de watervallen van Coo

In het plaatsje Coo, in de Belgische Ardennen pal naast de prachtige watervallen van Coo ligt het attractiepark Plopsa Coo. Misschien ook voor Belgen maar zeker voor Nederlanders een hele mooie en bijzondere plek omdat dit in Nederland zelf niet te vinden is. Een rivier met continue stromend water totdat het de rand van de rots bereikt en enkele meters naar beneden stort. Maar daar gaat dit blog niet over. Al is alleen dat al een reden om eens een kijkje bij Plopsa Coo te gaan nemen.

Lees verder >>

Binnenkort in Naturalis: een van Nederlands grootste potvissen ooit

Eind juni was hij twee dagen lang hét nieuws van de dag: de verdwaalde potvis die was gestrand voor de kust van Den Helder. Helaas heeft hij de weg niet meer terug kunnen vinden en is hij daar overleden. Ondertussen is hij wél overgebracht naar Harlingen, waar hij nu door een team van deskundigen van het Naturalis Biodiversity Center zal worden ontleed.

Lees verder >>

Review: Dagje Avonturenboerderij Molenwaard

Op een prachtige en behoorlijk zonnige zondag vertrokken wij richting Avonturenboerderij Molenwaard. Versterkt met het gezelschap van twee kinderen waren we klaar om dit nieuwe uitje eens goed onder de loep te nemen. In deze review vertel ik jou alles wat je moet weten over Molenwaard.

Lees verder >>

Nieuwe bloedstollende attractie in The Amsterdam Dungeon

Vorige week was het dan zover: de opening van het meest spectaculaire, weerzinwekkende, afschuwelijke, onheilspellende en tegelijkertijd leukste stukje van The Amsterdam Dungeon: The Forest of the Dead.

Lees verder >>

Review: Linnaeushof, aan een hele dag spelen nog te kort

Linnaeushof is de grootste Speeltuin van Europa en dat ga je merken. Na een hele dag spelen heb je nog te kort! Wat er allemaal te doen is in de Linnaeushhof? Te veel om op te noemen en toch gaan we het doen! Ook vertellen we je de plus en min punten en dingen waar je op moet letten bij een bezoek aan deze speeltuin.

Lees verder >>

10 Tips voor een dagje uit in de Meivakantie

In mei leggen alle vogels een ei en alle kinderen zijn vrij. Tijd dus voor leuke dingen. Voorkom dat jouw vakantie een saaie verveel vakantie wordt. Met deze tips is plezier gegarandeerd.

Lees verder >>

13 tips: Wat te doen met dit mooie weer

Het is prachtig weer! Daarom hebben wij voor jou 13 geweldige uit tips voor jong en oud. Deze tips bezorgen jou en je familie veel plezier maar vooral veel verkoeling!

Lees verder >>

Achtbaan (Tweestryd) in Wildlands openingsdatum bekend

Veel mensen schrokken nogal toen ze tot de ontdekking kwamen dat Wildlands Adventure Zoo Emmen niet alleen meer een dierentuin is zoals dat het voorheen voor de verbouwing was. In eerste instantie was hier nog niet direct veel van te merken maar nu is de bouw van de Wildlands achtbaan bijna klaar.

Lees verder >>

De OrchideeŽn Hoeve neemt je mee naar buiten

In een compleet nieuwe beleving neemt de Orchideeën Hoeve je voor het eerst mee naar buiten. De vlindertuin stond al bekend om haar overdekte jungle vol prachtige bloemen, planten, dieren en zelfs een binnenspeeltuin. Maar nu groeit de jungle door naar buiten.

Lees verder >>

Keukenhof thema 2018 bekend

Vanaf 22 maart opent de keukenhof alweer voor de 69ste keer haar deuren. Zoals elk jaar staat buiten alle prachtige bloemen die er te zien zijn ook een thema centraal. Rondom dit thema wordt extra uitgepakt.

Lees verder >>

Review: CORPUS reis door de mens wat is er te zien en doen

Op een woensdagmiddag reden wij vanuit school naar Oegstgeest. Achterin de auto twee dolenthousiaste kindertjes van 7 en 10 jaar oud. Alle vier waren we helemaal klaar voor een heerlijk dagje fijn uit. Als CORPUS maar aan deze torenhoge verwachtingen kan voldoen...

Lees verder >>

10 Tips voor een dagje uit in de Voorjaarsvakantie

Het is voorjaarsvakantie dus de kinderen zijn heerlijk vrij van school. Tijd om leuke dingen te gaan doen. Maar wat..? Geen zorgen! Wij helpen jou bij het vinden van het perfecte dagje uit.

Lees verder >>

Romantisch uitje - 10 Tips voor een romantisch dagje uit

Op 14 februari is het Valentijnsdag de dag om je geliefde te verrassen met een romantisch uitje. Maar ook op elke andere dag van het jaar kun je hem of haar natuurlijk verrassen.

Lees verder >>

Top 10: Populairste dagje uit 2017

Een nieuw jaar, een nieuwe Fijnuit.nl Top 10 populairste uitje. Vorig jaar was Center Parcs de Eemhof de winnaar waar we eigenhandig de award zijn komen overhandigen. Wie zal dit jaar de winnaar zijn?

Lees verder >>

Foto-collage: De uitjes zijn verdwenen onder de sneeuw!

Het is begin december, Sinterklaas is net het land uit en de sneeuw valt met bakken uit de lucht. Net even te vroeg voor een witte kerst. Benieuwd wat dit met uitjes doet? In een prachtige foto-collage hebben wij foto's verzameld van uitjes in Nederland verdwenen onder de sneeuw.

Lees verder >>

12 Tips voor een dagje uit in de Kerstvakantie

Het is Kerstvakantie! Dat betekent een hoop gezellige dagen, maar ook twee weken lang vrij zijn, als dat maar geen vervelen wordt... Met onze tips gaan jij en de kinderen zich geen seconde vervelen!

Lees verder >>

Review: Reuze Pandaís in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Als abonnementhouder van Dierenpark Ouwehands Rhenen mocht ik als één van de eerste een bezoek brengen aan de Panda's. Het was er niet druk en we mochten daarom ook gewoon de hele dag bij de panda's kijken zolang als we wilden...

Lees verder >>

16 Tips voor een dagje uit met de kinderen

Op stap met de kinderen: fantastisch! Maar dan komt de stress over de praktische zaken… Wat neem ik allemaal mee? Hoe zorg ik ervoor dat ze mij niet kwijtraken in een druk park? En uit met het hele gezin, dat kost aardig wat geld tegenwoordig. Hier wat handige tips om een dagje uit met de kinderen makkelijker te laten verlopen zodat je er nóg meer van kan genieten!

Lees verder >>

Tentoonstelling Gif! in Naturalis review

Een paar dagen voor de officiële opening van de nieuwe tentoonstelling Gif! waren wij te gast bij Naturalis om deze te bekijken. Na een inleidend verhaal van dr. Freek Vonk himself gingen we op pad om de tentoonstelling te bekijken. We zagen een tentoonstelling die heel anders is dan andere en nog nooit eerder in de geschiedenis van Naturalis is voorgekomen.

Lees verder >>

Dagje uit inspiratie voor de Herfstvakantie

De temperatuur daalt, de wind trekt aan en de dagen worden korter. De maand oktober roept bij veel mensen vaak een somber gevoel op. Gelukkig is er in deze maand ook een lichtpuntje te vinden: de eerste vakantie van het schooljaar staat weer voor de deur! Inspiratie nodig hoe jij deze week (samen met je kinderen) leuk kan invullen? Hieronder vind je meerdere tips!

Lees verder >>

Boerhaave heropent volledig vernieuwd als Rijksmuseum Boerhaave

Na lang wachten en een flinke verbouwing verder is de grote dag bijna daar. Museum Boerhaave heropent aanstaande december volledig vernieuwt onder de naam Rijskmuseum Boerhaave. Wat er allemaal veranderd is? Kijk gauw verder..

Lees verder >>

13 leuke spelletjes voor buiten of in het bos (+Gratis Bos Bingo)

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, een dagje uit naar het bos is altijd leuk. Als het maar droog is! Met deze spelletjes en tips maak je jouw dagje uit naar het bos helemaal compleet.

Lees verder >>

Musea in Den Haag Top 5

In Den Haag zijn een hoop musea. De één nog mooier, leuker en interessanter dan de ander. Wil jij een dagje uit naar een museum in Den Haag, dan heb je een hoop keuze. Welk museum in Den Haag moet je dan echt gezien hebben?

Lees verder >>

Hoe beleef je Halloween bij Walibi Fright Nights

In het donker loop je rustig door het stille bos. Hoog aan de hemel staat de volle maan. Om je heen het rustgevende geluid van krekels die slapen gaan. Maar dan...

Lees verder >>

Coronel karten, klimpark of escape room - wat kies jij?

Coronel is een divers Adventure centrum waar veel verschillende dingen te doen zijn. En met regelmaat breiden ze nog uit met nieuwe leuke of spannende activiteiten. Zo is onlangs Coronel nog uitgebreid met een eigen Escape Room.

Lees verder >>