Dagje uit Wikipedia


Review: Reuze Panda’s in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Als abonnementhouder van Dierenpark Ouwehands Rhenen mocht ik als één van de eerste een bezoek brengen aan de Panda's. Het was er niet druk en we mochten daarom ook gewoon de hele dag bij de panda's kijken zolang als we wilden...

Lees verder >>

16 Tips voor een dagje uit met de kinderen

Op stap met de kinderen: fantastisch! Maar dan komt de stress over de praktische zaken… Wat neem ik allemaal mee? Hoe zorg ik ervoor dat ze mij niet kwijtraken in een druk park? En uit met het hele gezin, dat kost aardig wat geld tegenwoordig. Hier wat handige tips om een dagje uit met de kinderen makkelijker te laten verlopen zodat je er nóg meer van kan genieten!

Lees verder >>

Tentoonstelling Gif! in Naturalis review

Een paar dagen voor de officiële opening van de nieuwe tentoonstelling Gif! waren wij te gast bij Naturalis om deze te bekijken. Na een inleidend verhaal van dr. Freek Vonk himself gingen we op pad om de tentoonstelling te bekijken. We zagen een tentoonstelling die heel anders is dan andere en nog nooit eerder in de geschiedenis van Naturalis is voorgekomen.

Lees verder >>

Dagje uit inspiratie voor de Herfstvakantie

De temperatuur daalt, de wind trekt aan en de dagen worden weer korter. De maand oktober roept bij veel mensen vaak een somber gevoel op. Gelukkig is er in deze maand ook een lichtpuntje te vinden: de eerste vakantie van het schooljaar staat weer voor de deur! Inspiratie nodig hoe jij deze week (samen met je kinderen) leuk kan invullen? Hieronder vind je meerdere tips!

Lees verder >>

Boerhaave heropent volledig vernieuwd als Rijksmuseum Boerhaave

Na lang wachten en een flinke verbouwing verder is de grote dag bijna daar. Museum Boerhaave heropent aanstaande december volledig vernieuwt onder de naam Rijskmuseum Boerhaave. Wat er allemaal veranderd is? Kijk gauw verder..

Lees verder >>

13 leuke spelletjes voor buiten of in het bos (+Gratis Bos Bingo)

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, een dagje uit naar het bos is altijd leuk. Als het maar droog is! Met deze spelletjes en tips maak je jouw dagje uit naar het bos helemaal compleet.

Lees verder >>

Musea in Den Haag Top 5

In Den Haag zijn een hoop musea. De één nog mooier, leuker en interessanter dan de ander. Wil jij een dagje uit naar een museum in Den Haag, dan heb je een hoop keuze. Welk museum in Den Haag moet je dan echt gezien hebben?

Lees verder >>

Hoe beleef je Halloween bij Walibi Fright Nights

In het donker loop je rustig door het stille bos. Hoog aan de hemel staat de volle maan. Om je heen het rustgevende geluid van krekels die slapen gaan. Maar dan...

Lees verder >>

15 Tips voor een dagje uit met regen

Hè jammer… het regent! En je had net een dagje uit gepland. Echte Nederlanders laten hun leuke dagje natuurlijk niet verpesten door een paar spetters (of een paar meer ;-) ). Hier wat tips om je te motiveren er toch een fantastische dag van te maken!

Lees verder >>

Coronel karten, klimpark of escape room - wat kies jij?

Coronel is een divers Adventure centrum waar veel verschillende dingen te doen zijn. En met regelmaat breiden ze nog uit met nieuwe leuke of spannende activiteiten. Zo is onlangs Coronel nog uitgebreid met een eigen Escape Room.

Lees verder >>

Dagje uit naar de leukste Vogelparken van Nederland

In Nederland zijn heel leuke Vogelparken. Maar wat zijn de leukste en wat is er allemaal te zien en doen? Wij zetten ze voor jou op een rij!

Lees verder >>

10 Aanbevolen bezienswaardigheden in Leiden

Niet alleen kun je er heerlijk winkelen, lekker eten in één van de vele restaurantjes of wandelen langs de singels en grachten… óók op cultureel en historisch gebied zijn er verschillende bezienswaardigheden, die een dagje Leiden zeker de moeite waard maken.

Lees verder >>

Legoland komt naar Nederland in Scheveningen

Wat hebben Star Wars, Ninja’s, Batman en Homer Simpson met elkaar gemeen? Ze komen binnenkort allemaal naar Nederland! Samen met duizenden of misschien wel met miljoenen andere van die bekende gele, rode, blauwe, groene en witte steentjes.

Lees verder >>

14 Fijne speeltuinen in Leiden en omgeving

Klimmen. Wippen. Klauteren. Ballen. Schommelen. Glijden. Rennen. Gooien. Draaien. Vallen. Opstaan. En weer doorgaan. Oftewel: spelen! Binnen spelen. Buiten spelen. Samen spelen in Leiden. Spelen is leuk, gezond en goed voor de motoriek, de lichamelijke ontwikkeling en de sociale vaardigheden.

Lees verder >>

Review Julianatoren Apeldoorn en de Sprookjesweken

Er was eens een stuk land vol met sprookjes figuren, dino's en muizen. Ze zeggen dat kinderen hier wel uren al dan niet dagen kunnen spelen. Dat moesten wij dus van dichtbij gaan bekijken.

Lees verder >>

Rondleiding: Smalspoormuseum Valkenburg

Gelegen aan het Valkenburgse meer naast het restaurant de Tender vind je het Smalspoormuseum. Met veel mooie ouderwetse stoomtreinen en een ritje in een echte oude Stoomtrein rond het Valkenburgse meer.

Lees verder >>

26 Tips voor een dagje uit in Utrecht

Utrecht heeft een rijke geschiedenis en een schat aan historische en culturele bezienswaardigheden, zoals kerken, monumenten en kastelen. Maar ook vind je in Utrecht verschillende musea, diverse actieve attracties en ontelbare leuke kleine restaurantjes. Kortom, Utrecht heeft voor ieder wat wils!

Lees verder >>

Review Omniversum Amazing Caves: Diep, Duister en Onvoorspelbaar

Deze keer zullen we afdalen in de diepste, donkerste en koudste krochten van onze aarde. We gaan een kijkje nemen op plekken waar nog nooit iemand is geweest en waar na ons misschien ook wel nooit meer iemand zal komen.

Lees verder >>

Nieuw water speelparadijs in Tikibad Duinrell

Pang! Met een goed gemikt startschot is begin juli in het Tikibad in Duinrell het nieuwe mega waterspeelparadijs voor kinderen geopend. Dit nieuwe waterpretpark voor kids heet Playa en is bij elkaar wel bijna duizend vierkante meter groot!

Lees verder >>

Video: Onride Symbolica de nieuwe attractie van de Efteling

Symbolica de gloednieuwe attractie van de Efteling was al veelvuldig in het nieuws. Maar nu is het eindelijk echt zover, de attractie is geopend. En jij kunt zonder ook maar een euro te spenderen al een ritje in deze gloednieuwe attractie maken!

Lees verder >>

Ontdek Rotterdam met behulp van deze 3 uitjes

Menig vakantieganger kiest voor een zonovergoten vakantie in het buitenland, maar ook in Nederland is er meer dan genoeg te beleven. Wat dacht jij bijvoorbeeld van een stedentrip naar Rotterdam? Wij hebben hieronder enkele leuke uitjes in Rotterdam genoteerd.

Lees verder >>

Nieuwe attractie! Ontdek New York in Madurodam

Hijs de zeilen, gooi de trossen los, licht het anker en maak je klaar voor een grootse en gevaarlijke tocht over zee. Je vertrekt met De Vergulde Bever van Amsterdam en je gaat op weg naar Nieuw Amsterdam; een stad die nu beter bekend is als New York.

Lees verder >>

Review Space Expo: dagje uit met kinderen

Pap, ik wil naar dat museum over de ruimte. Met raketten en astronauten enzo. Ahhh, je bedoelt de Space Expo? Is dat niet ingewikkeld? Dat lijkt me toch wel echte “Rocket Science” om maar even een toepasselijke term te gebruiken. “Nee-hee pap… kom we gaan!”

Lees verder >>

Review: Is de Efteling waar voor je geld?

De Efteling is het duurste uitje van Nederland. Een dagje naar de Efteling is voor vele een grote uitgave. Dit komt mede door de enorme entreeprijs. Je zult je vast afvragen of de Efteling zoveel geld wel waard is terwijl je voor veel minder geld naar andere pretparken kunt gaan. Op deze brandende vraag ga ik antwoord geven. 

Lees verder >>

Wat kun je verwachten van een dagje uit naar Dolfinarium Harderwijk?

Op een zonnige lente dag liepen wij als eerste bezoekers het Dolfinarium binnen. Uiteindelijk 7 uur later lieten wij het park achter ons volgepakt met informatie om jou alles over het Dolfinarium te kunnen vertellen.

Lees verder >>

Wat kun je verwachten van nieuwe Efteling-attractie Symbolica

Op 1 juli opent “Symbolica” haar deuren in de Efteling; en vanaf dan zal hier je fantasie ook daadwerkelijk tot leven komen!

Lees verder >>

Pretpark Hellendoorn opent een draak van een attractie

In Avonturenpark Hellendoorn is onder begeleiding van oorverdovend gebrul alweer een spiksplinternieuwe attractie geopend!

Lees verder >>

9 Tips voor een dagje uit in de Meivakantie

In mei leggen alle vogels een ei en alle kinderen zijn vrij. Tijd dus voor leuke dingen. Voorkom dat jouw vakantie een saaie verveel vakantie wordt. Met deze tips is plezier gegarandeerd.

Lees verder >>

Komst Reuzenpanda’s naar Ouwehands dierenpark definitief bekend

We hebben al eerder geschreven over de komst van de twee Chinese Reuzenpanda’s naar Ouwehands Dierenpark, maar deze unieke gebeurtenis komt nu inmiddels wel erg dichtbij!

Lees verder >>

Speelgoedmuseum Deventer gaat verhuizen

Het Speelgoedmuseum te Deventer gaat verhuizen! Het mooie oude pand waar ik vroeger als kind al met mijn ouders kwam, wordt verlaten. Angela brengt nog een bezoek, nu het nog kan.

Lees verder >>