Dagje uit Wikipedia

Dagje uit inspiratie voor de Herfstvakantie

De temperatuur daalt, de wind trekt aan en de dagen worden korter. De maand oktober roept bij veel mensen vaak een somber gevoel op. Gelukkig is er in deze maand ook een lichtpuntje te vinden: de eerste vakantie van het schooljaar staat weer voor de deur! Inspiratie nodig hoe jij deze week (samen met je kinderen) leuk kan invullen? Hieronder vind je meerdere tips!

Lees verder >>

6 Stranden in Nederland die je gezien moet hebben

Of je nu houdt van languit liggen bakken in de zon, van fietsen door de duinen, een flinke strandwandeling of van uitwaaien langs de zee, op deze 6 stranden is altijd wat leuks voor je te doen.

Lees verder >>

13 tips: Wat te doen met dit mooie weer

Het is prachtig weer! Daarom hebben wij voor jou 13 geweldige uit tips voor jong en oud. Deze tips bezorgen jou en je familie veel plezier maar vooral veel verkoeling!

Lees verder >>

13 Tips voor een dagje uit in de Zomervakantie!

De kinderen hebben zomervakantie, aan de ouders nu de taak dat zij zich niet gaan vervelen. De beste manier daarvoor is natuurlijk een dagje uit. Wat dacht je van onze volgende tips?

Lees verder >>

Corona regels: Hoe zit het nu met de zomervakantie?

Er is lange tijd onduidelijkheid geweest over wat we straks wel en niet mogen in de zomervakantie vanwege corona. Na de laatste persconferentie zijn we hierover iets wijzer geworden en kunnen we gelukkig voorzichtig een vakantie of leuke uitjes gaan inplannen. Wat straks allemaal wel en niet kan en met welke beperkingen vertellen we hier.

Lees verder >>

Win gratis Monkey Town tickets!

In samenwerking met Monkey Town mogen wij tickets weggeven voor een fantastische dag spelen bij een van de filialen van Monkey Town. Wij geven 4x 2 tickets weg, dus je maakt extra veel kans!

Lees verder >>

15 Tips voor een dagje uit met regen

Hè jammer… het regent! En je had net een dagje uit gepland. Echte Nederlanders laten hun leuke dagje natuurlijk niet verpesten door een paar spetters (of een paar meer ;-) ). Hier wat tips om je te motiveren er toch een fantastische dag van te maken!

Lees verder >>

Welke uitjes tijdens Corona je wel en niet meer kan bezoeken

Je zal het inmiddels wel meegekregen hebben dat het kabinet grove maatregelen heeft genomen. Zo zijn alle evenementen tot 1 juni geannuleerd, alle restaurants gesloten en moeten alle uitjes hun deuren sluiten tot minimaal eind april. Deze maatregelen zullen grote impact hebben op jouw leven en je vrijtijds besteding. Veel bedrijven ervaren enorme onzekerheid en weten niet wanneer ze jouw weer mogen ontvangen.

Lees verder >>

DIY: 14 knutseltips en experimenten voor thuis

Normaal kom je juist bij ons om er lekker op uit gestuurd te worden. Maar nu in tijden van de Corona crisis is dat even geen optie meer. Ondertussen moeten we onszelf en onze kinderen wel bezig houden. Niet alleen met schoolwerk maar ook met vrijetijdsactiviteiten en beweging. In dit artikel gaan we langs een aantal erg leuke knutseltips die je makkelijk thuis kunt doen.

Lees verder >>

17 tips: Wat te doen met dit mooie weer tijdens de Corona

Een pandemie zoals Corona (Covid-19) komt natuurlijk nooit goed uit. Maar nu met dit heerlijke weer is het helemaal moeilijk om binnen te blijven zitten. Wij geven jou daarom een aantal handige tips die er voor zorgen dat je ook nu een leuke verkoelende tijd kan hebben.

Lees verder >>

De 8 leukste fysieke en online Escape Rooms voor thuis

Naar een echte Escape Room afreizen en daar met vrienden, familie of collega’s een avontuur beleven blijft misschien wel de leukste manier om een Escape Room te beleven. Maar nu kan het even niet anders en soms is een Escape Room thuis juist de beste oplossing bijvoorbeeld met een (verjaardag)feestje. Hieronder geven wij jou de leukste manieren om een Escape Room thuis te beleven.

Lees verder >>

Restaurants die bezorgen: Ga uit eten maar dan thuis

Veel restaurants moeten noodgedwongen sluiten. Dit is zwaar voor de ondernemers en jammer voor jou. Nu kun je niet meer genieten van hun heerlijke maaltijden. Gelukkig zijn veel restaurants over gegaan op het leveren van het eten aan huis.

Lees verder >>

Activiteiten voor thuis: Beleef een dagje uit maar dan bij jou thuis

Het is niet anders, aankomende tijd zullen we ons thuis moeten vermaken. Thuis sporten, spelletjes spelen, dagjes uit gaan, uit eten gaan en ga zo maar door. Wij geven je tips hoe je de meeste bezigheden van buiten de deur nog gewoon thuis kan doen.

Lees verder >>

Een dagje uit met Pokemon GO

Je hebt er vast al van gehoord: Pokemon GO. De nieuwe app voor op je mobiele telefoon die in een paar dagen tijd een hype over de hele wereld is geworden. Maar wist je dat je dit leuke spel ook kan combineren en gebruiken als dagje uit?

Lees verder >>

De escape room veroverd Nederland

Lichtelijk gespannen loop je aarzelend de kamer binnen. De vloer kraakt en de deur valt al piepend zachtjes achter je dicht. Je hoort nog net hoe de sleutel in het slot wordt omgedraaid en je beseft je plotseling dat jullie nu op elkaar aangewezen zijn.

Lees verder >>

Romantisch uitje - 10 Tips voor een romantisch dagje uit

Op 14 februari is het Valentijnsdag de dag om je geliefde te verrassen met een romantisch uitje. Maar ook op elke andere dag van het jaar kun je hem of haar natuurlijk verrassen.

Lees verder >>

12 Tips voor een dagje uit in de Voorjaarsvakantie

Het is voorjaarsvakantie dus de kinderen zijn heerlijk vrij van school. Tijd om leuke dingen te gaan doen. Maar wat..? Geen zorgen! Wij helpen jou bij het vinden van het perfecte dagje uit.

Lees verder >>

Lerarenstaking: 25 tips voor een leerzaam dagje uit

Het komt steeds vaker voor, een lerarenstaking. Wij gaan verder niet in op de achterliggende redenen dat laten we aan andere partijen over. Feit is dat alle kinderen vrij zijn en dat je de dag toch zo leuk mogelijk door wilt komen. En daar kunnen wij je wel bij helpen!

Lees verder >>

De 6 leukste ruimte uitjes om te bezoeken

Gek op sterren en planeten, astronauten en raketten en alles wat nog meer met de ruimte te maken heeft? Dan mogen deze uitjes niet op je lijstje ontbreken!

Lees verder >>

13 Tips voor een dagje uit in de Kerstvakantie

Het is Kerstvakantie! Dat betekent een hoop gezellige dagen, maar ook twee weken lang vrij zijn, als dat maar geen vervelen wordt... Met onze tips gaan jij en de kinderen zich geen seconde vervelen!

Lees verder >>

24 Tips voor een dagje uit in Leiden

Leiden staat onder andere bekend om de binnenstad met grachten, hofjes en monumentale gebouwen. Een ding is zeker, ga je een dagje uit in Leiden dan hoef je jezelf echt niet te vervelen!

Lees verder >>

23 Tips voor een dagje uit in Den Haag

O, o Den Haag…. Mooie stad, achter de duinen… Ik zou met niemand willen ruilen… Enfin, Den Haag is de hoofdstad van Zuid-Holland en telt ruim 520.000 inwoners. Na Amsterdam en Rotterdam is Den Haag de derde grootste stad van Nederland.

Lees verder >>

De leukste Sinterklaas activiteiten op een rij!

Op weg naar pakjesavond organiseren diverse uitjes Sinterklaas activiteiten. En vaak komen Sint en Piet ook nog op bezoek. Wij zetten de leukste Sint activiteiten voor je op een rij.

Lees verder >>

13 leuke spelletjes voor buiten of in het bos + Gratis Bos Bingo

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, een dagje uit naar het bos is altijd leuk. Als het maar droog is! Met deze spelletjes en tips maak je jouw dagje uit naar het bos helemaal compleet.

Lees verder >>

Naturalis review: een uniek kijkje in het vernieuwde museum

Op zondagmorgen schrok ik wakker van de wekker. Het was nog erg vroeg en donker buiten. Ondanks dat het weekend was moest ik vroeg op want er was iets belangrijks. Na jaren van verbouwen is Naturalis weer geopend en ik mocht op zondagochtend voordat het museum open ging rondlopen door het zo goed als lege museum. Ik had er zin in en het zou een bijzondere ervaring worden…

Lees verder >>

Review: Plaswijckpark unieke speel- en dierentuin in Rotterdam

Plaswijckpark is niet een buitenspeeltuin, ook niet een binnenspeeltuin en ook geen dierentuin of waterpretpark. Nee het is het allemaal in èèn. Maar wat doet dit met de kwaliteit?

Lees verder >>

Ontdek Rotterdam met behulp van deze 3 uitjes

Menig vakantieganger kiest voor een zonovergoten vakantie in het buitenland, maar ook in Nederland is er meer dan genoeg te beleven. Wat dacht jij bijvoorbeeld van een stedentrip naar Rotterdam? Wij hebben hieronder enkele leuke uitjes in Rotterdam genoteerd.

Lees verder >>

Review: Linnaeushof, aan een hele dag spelen nog te kort

Linnaeushof is de grootste Speeltuin van Europa en dat ga je merken. Na een hele dag spelen heb je nog te kort! Wat er allemaal te doen is in de Linnaeushhof? Te veel om op te noemen en toch gaan we het doen! Ook vertellen we je de plus en min punten en dingen waar je op moet letten bij een bezoek aan deze speeltuin.

Lees verder >>

Omniversum Review: Apollo 11 First Steps Edition

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat de eerste mens voet op de maan zette. Ter gelegenheid van dit jubileum vertoont het Omniversum in Den Haag vanaf nu “Apollo 11: First Steps Edition”. Een spectaculaire imax-documentaire over de maanlanding, met gebruik van de originele geluidsopnames uit 1969 en bomvol nooit eerder vertoonde archiefbeelden.

Lees verder >>

Legoland komt naar Nederland in Scheveningen (datum bekend)

Wat hebben Star Wars, Ninja’s, Batman en Homer Simpson met elkaar gemeen? Ze komen binnenkort allemaal naar Nederland! Samen met duizenden of misschien wel met miljoenen andere van die bekende gele, rode, blauwe, groene en witte steentjes.

Lees verder >>