Wat is de Winter Efteling?

Elk jaar van november tot eind januari is de Efteling omgetoverd tot de Winter Efteling. In het park vind je dan diverse leuke winter activiteiten als schaatsen en langlaufen. En kun je genieten van echte winterse lekkernijen als erwtensoep en warme chocomelk.

 

Kom in de stemming met deze Sfeervolle Winter Efteling video

 

Een echte Sneeuwglijbaan!

In Kinder Winter Wonderland kun je buiten het spelen met de sneeuwpoppen en het springen op het enorme springkussen ook roetsjen van een echte Sneeuwglijbaan. Je gaat zitten op een ronde opblaas band en laat je over de gladde sneeuw naar beneden glijden. De ouders kunnen ondertussen, al toekijkend naar de kinderen, genieten van een warme chocomelk of andere lekkernijen.

 

Is de Efteling waar voor je geld?

Wij zochten het voor je uit in onze review over de Efteling

 

Een echte sneeuwglijbaan in de Winter Efteling

 

Schaatsen, zelfs als het buiten warm is...

In de Winter Efteling vind je ook een echte schaatsbaan van maar liefst 1200 m2 groot! Genoeg ruimte dus voor iedereen. Je hoeft niet zelf met je schaatsen te tillen want deze kun je hier huren voor 4,50 per uur. Bij de herberg kun je terecht voor een lekkere glühwein of een oliebol.

 

Winterse Illusies

Als de avond valt verschijnen twee attracties in een andere gedaante... Gevels komen tot leven, niets is wat het lijkt in dit indrukwekkende schouwspel van schijn en illusie. Een unieke belevenis, te zien tijdens de Winter Efteling!

 

Tip, gebruik de Efteling app

Alles over een dagje naar de Efteling met de app

 

Tip verbeter je bezoek aan de Efteling met de Efteling app

 

Vuur!

Verder is het hele park natuurlijk in het winter thema gehesen. Zo vind je op diverse plekken nep sneeuw of als je geluk hebt echte sneeuw terug. Zijn er 7 grote kampvuren gemaakt waaraan je jezelf lekker kunt opwarmen. En is zelfs de vogel van de Vogelrok warm aangekleed met een muts en sjaal. Natuurlijk zijn bijna alle andere attracties ook gewoon geopend!

 

Sfeervol vuur bij de Winter Efteling

 

Langlaufen, gewoon hier in Nederland

Helemaal naar Oostenrijk om te Langlaufen... dat is nergens voor nodig! Langlaufen doe je gewoon in de Winter Efteling. Op een parcours van 450 meter lang kun je je energie op. En dee langlaufski’s kun je gewoon gratis lenen.

 

Wat je verder moet weten over de Efteling

We hebben al aardig wat onderwerpen hier besproken over de Winter Efteling. Maar er zijn nog veel meer belangrijke dingen om te weten voor een perfect dagje uit naar de Efteling. Bekijk daarvoor deze pagina vol leuke weetjes, foto's, video's en gebruiker recensies over de Efteling.
Reacties op "Wat is de Winter Efteling?"

Johan schreef:

02-12-2015

Wij zijn hier vorig jaar nog geweest. Echt een aanrader! Het is zo enorm sfeervol. Je bent echt even een dagje in een winter sprookjesland.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.