Rondvaart door Amsterdam, wat zijn de mogelijkheden?

Berend Botje ging uit varen, met zijn bootje….. door de grachten van Amsterdam! En ja, de weg was recht en de weg was krom en nóóóóóit kwam Berend Botje meer om. Want met alle verschillende rederijen, met al hun verschillende rondvaarten en iedere rondvaart dan weer met verschillende thema’s, beleef je Amsterdam zoals je Amsterdam nog nooit hebt beleefd. Namelijk vanaf het water.

 

Maak een rondvaart in de avond

 

Canal Cruise

Cabaratier Wim Sonneveld zong het reeds in 1961 al: Aan de Amsterdamse grachten heb ik heel mijn hart voor altijd verpand. En na het volgen van een Canal Cruise weet je precies wat hij daar toen al mee bedoelde:

 

Canal Cruise

 

's Zomers neem je lekker plaats in een open boot en kijk je vanaf het water ontspannen naar de verschillende gevels, de kerken, de drukte, de bedrijvigheid, de fietsers, de voorbijgangers en de ontelbare terrasjes. Amsterdam zoals het was, Amsterdam zoals het is en Amsterdam zoals het hopelijk ook altijd zal blijven.

 

Water Color Cruise

Ook in de winter, vooral nu tijdens het Amsterdam Light Festival, is het zeker aan te bevelen om op het water een rondvaart door Amsterdam te maken.

 

Amsterdam Light Festival

 

Tijdens de huidige editie 2017- 2018, met als thema “Existential” kun je hier de verschillende verlichte kunstwerken en spectaculaire lichtshows bewonderen van in totaal 37 kunstenaars uit 14 verschillende landen. Ook worden verschillende gebouwen op een speciale en unieke manier uitgelicht waardoor er, zeker vanaf het water, een steeds veranderend en boeiend schouwspel ontstaat.

 

Speciale Rondvaarten

Heb je iets te vieren? Of wil je gewoon eens op een andere manier uit eten gaan? Doe dan eens een Lunch Cruise, Borrel Cruise, BBQ Cruise, DJ Cruise, Dinner Cruise of Candle Light Cruise.

 

Even een uurtje borrelen na het werk? Dat kan. BBQ-en in je zwembroek of bikini? Geen probleem. Of toch liever een romantisch vier gangen diner voor twee? U zegt het maar. Tijdens een rondvaart door Amsterdam kun je het zo gek niet verzinnen of het kan.

 

Wedding Cruise

Natuurlijk, een huwelijksreis op een cruiseschip naar Sint Maarten, Curacao en Miami kan best leuk zijn. Maar zeker niet zo hip en leuk als trouwen op een rondvaartboot midden op één van de mooiste grachten van Amsterdam. Ja, je leest het goed: tijdens je rondvaart door Amsterdam kun je gewoon de huwelijksplechtigheid voltrekken. Een handige tip van FijnUit: neem hiervoor wel je potentiële partner mee.

 

Hop-on, Hop-off Boat

Een leuke variant op de standaard rondvaart door Amsterdam is de zogenaamde Hop-on, Hop-off Boat. Hierbij volg je dezelfde route en zie je dezelfde grachten en gebouwen als tijdens de normale rondvaart. Alleen heb je bij deze variant enkele keren de mogelijkheid om aan wal te gaan, zodat je de gebouwen ook van dichtbij, of zelfs van binnen kunt bekijken.

 

Welke rondvaart moet ik kiezen?

Zoals je hebt gelezen, kun je voor een rondvaart door Amsterdam uitstekend terecht bij een zeer groot aantal verschillende rederijen, waarvan Lovers, de Blue Boat Company, Stromma, Rederij Plas en Rederij Kooij verreweg de bekendste zijn. Maar er zijn er meer.

 

Ook kun je bij iedere rederij deelnemen aan verschillende soorten rondvaarten, die ieder een andere route varen door Amsterdam, of die ieder een ander thema hebben. Ben je van plan om eens een rondvaart door Amsterdam te maken? Verdiep je dan van tevoren eerst eens goed in het aanbod.

 

In plaats van een verzorgde rondvaart door Amsterdam te maken, kun je de Amsterdamse wateren ook prima op eigen houtje verkennen. De verschillende rederijen bieden hiervoor verschillende mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het huren van een kano, een waterfiets of een sloep.

 
Reacties op "Rondvaart door Amsterdam, wat zijn de mogelijkheden?"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.