15 Tips voor een dagje uit met regen

Hè jammer… het regent! En je had net een dagje uit gepland. Echte Nederlanders laten hun leuke dagje natuurlijk niet verpesten door een paar spetters (of een paar meer ;-) ). Hier wat tips om je te motiveren er toch een fantastische dag van te maken!

 

De leukste tijd met slecht weer

 

Dé kans om eindelijk eens die laarzen uit de kast te halen

Staan die rode regenlaarzen al jaren in de kast? Dan is dit het moment om die ook eens te gebruiken. Paraplu’s en poncho’s mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Grappige foto’s van de hele familie gegarandeerd! Nog niet helemaal regen-proof? Regenkleding bij (attractie)parken is vaak aan de prijzige kant. Rijd van te voren even snel langs een winkelcentrum en bespaar op die kosten!

 

Stiekem is een bezoek aan het bos in de regen heel leuk. Stamp lekker in de plassen en haal een kop warme chocomelk om even op te warmen. Het Speulderbos in Ermelo is één van de oudste en mooiste bossen in Nederland.

 

Trek die laarzen uit de kast

 

De regenverzekering

Ja, het bestaat echt… de regenverzekering voor een dagje uit. Bij sommige pretparken kun je van te voren voor een klein bedrag, of in de ochtend vroeg bij de kassa een regenverzekering afsluiten. Valt er meer regen dan in de afgesproken voorwaarden (meestal meer dan 4mm)? Dan kun jij op de dag zelf gratis vrijkaartjes ophalen voor een andere dag in het seizoen. Toch geprobeerd en nog meer plezier op een (hopelijk) drogere dag!

 

Bij Avonturenpark Hellendoorn sluit je een regenverzekering af voor 1 euro per persoon!

 

Regenverzekering

 

Koud buiten

Ook al is het koud buiten zolang het droog is kun je er nog heel leuke dingen beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van op een heerlijke herfstdag door het bos te wandelen.

 

Bekijk ook:

De leukste dagjes uit buiten

De leukste dagjes uit binnen

 

Geniet van een heerlijke boswandeling

 

Omniversum, een scherm zo groot als een half voetbalveld

Het Omniversum is een grootbeeldfilmtheater met een scherm ter grote van een half groot voetbalveld! De films worden door een geavanceerde techniek op een enorm projectiescherm getoond. Het scherm heeft de vorm van een halve bol en loopt half over het publiek. Overal om je heen zie je het beeld van de film. De beleving wordt nog eens extra versterkt door het indrukwekkende geluidssysteem. Hierdoor lijkt het soms net alsof je echt in een vliegtuig of achtbaan zit!

 

Bekijk ook: Review Omniversum: Mysteries of the Unseen World

 

 

MegaPret

Megapret is het leukste familie speelpark van de achterhoek. In een landelijke omgeving vind u een binnen en buiten speelpark geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Ook voor de volwassenen is er van alles te beleven. Megapret is Buitenpret, Binnenpret, Waterpret en Golfpret, kortom bij ieder weertype is er volop pret voor iedereen.

 

"Binnenpret + buitenpret + waterpret = Megapret"

 

Binnen vind u o.a. een volledig gethematiseerde binnenspeeltuin met springkussens, trampolines, kinderdisco, lachspiegels, en zelfs een 30 meter lange rodelbaan op 7 meter hoogte!

 

Bekijk ook: Tijdelijk 20% korting op de entreeprijs van MegaPret!

 

MegaPret heerlijk binnen spelen wanneer het buiten regent...

 

Lange rijen? Geen last van!

Het voordeel van een regenachtige dag is dat er veel minder mensen spontaan op uit gaan. Vind je het normaal altijd zo jammer om lang te moeten wachten voor een bepaalde attractie? Waarschijnlijk is het nu veel minder druk. Neem regenkleding mee en geniet van alle tijd die je bespaart door niet in de rij te hoeven staan. Je kunt overal zo in. Kinderen vinden een beetje regen meestal niet zo erg, dubbel zoveel plezier!

 

Houd het weer in de gaten

Een beetje regen is leuk, maar met onweer naar buiten is natuurlijk gevaarlijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg moderne snufjes om het weer zelf in de gaten te houden. Uit verschillende tests blijkt dat WetterApp (Weer & Radar) de meest accurate informatie geeft. De app geeft voor vandaag en morgen een gedetailleerde voorspelling van het weer per uur. Zo ben je op alles voorbereid!

 

CORPUS lopen door het menselijk lichaam

Weet jij precies hoe het menselijk lichaam er van binnen uit ziet? Hoe kun je dit nu nog beter te weten komen dan er zelf doorheen te lopen! Bij het CORPUS museum in Oegstgeest hebben ze het menselijk lichaam op enorme schaal nagebouwd. Zo loop je door een levensecht gebit of adem je mee met de longen.

 

CORPUS museum, Wandel door het gebit

 

Schateiland Zeumeren, op ontdekkingstocht

Deze indoor speeltuin is het grootste overdekte avonturenparadijs van Nederland. In een volstrekt unieke en sfeervolle locatie aan het water voert SchatEiland Zeumeren je terug naar een tijd van zeevaart, onbewoonde eilanden, verborgen schatten en piraterij. Kinderen tot 12 jaar kunnen urenlang spelen en ontdekken, klimmen en klauteren, schatgraven en goudzoeken, springen en glijden, schieten met kanonnen, bootjes besturen en nog veel meer!

 

Bekijk hier de openingstijden, prijzen en nog meer foto's van dit Schateiland 

 

Schateiland Zeumeren, klim en klauter

 

Zoek de warmte op

Natuurlijk zijn er ook genoeg leuke overdekte activiteiten in Nederland. Regent het echt te hard om naar buiten te gaan? Wees een beetje flexibel en gooi je plannen om! Bedenk van te voren al een alternatief voor als de weersomstandigheden niet meewerken. Dit scheelt veel stress op de ochtend zelf.

 

Bouwen in bubbelstadRondjes tollen in de cycloon

 

Zou je met de kinderen een speeltuin opzoeken? Ga naar een binnenspeeltuin! Zelf een verwen of shop-dag gepland? Kom tot rust in de sauna of bezoek de leukste kledingwinkels in een overdekt winkelcentrum

 

 

Bezoek het museum, de film of een theatershow

Slecht weer is het ideale moment om jezelf de tijd te gunnen voor iets cultureels. Je kent het vast wel: met mooi weer vind je het eigenlijk zonde om binnen tijd door te brengen. Een regenachtige dag is dus het perfecte excuus om eindelijk alles te weten te komen over het zeemansleven in het Scheepvaartmuseum of gezellig naar het (film)theater te gaan.

 

voorstelling het piratenmeisjevoorstelling de zoemende bij

 

Ook voor kinderen zijn er genoeg leuke culturele binnenactiviteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Kindertheater de Toverknol? Klik hier voor alle dagjes uit binnen.

 

Kasteel Muiderslot, ga terug naar de middeleeuwen

Voel jezelf een echte ridder of jonkvrouw in Kasteel Muiderslot. Tijdens de ridderroute kom je veel attributen tegen die door echte ridders gebruikt zijn. Ook mag je jezelf verkleden als ridder, op de foto als nar, pijl en boogschieten en een paard beklimmen om het spannende lansen spel te spelen.

 

"Of een paard beklimmen om het spannende lansen spel te spelen"

 

De parkeerplaatsen dichtbij zijn al gauw vol dus houdt er rekening mee dat je een stukje moet lopen. Zie dat zeker niet als een straf door het mooie dorpje Muiden. Of neem de boot!

 

Bekijk ook: In Kasteel Muiderslot wordt je een echte ridder

 

Kasteel Muiderslot, voel jezelf een echte ridder of jonkvrouw

 

Continium Discovery Center

Riemen vast, voor de reis van jouw leven! Het Continium is het eerste Discovery Center van Nederland. Hier ontdek je wat wetenschap en techniek voor jouw leven betekenen. Niet alleen vandaag, maar ook voor de toekomst én het verleden.  In het Continium is ontzettend veel zelf te doen en beleven.

 

Ooit gevoeld hoe hard je hart pompt? Een wedstrijdje gedaan met twee robots? Door een mijngang gekropen? Of in de toekomst gekeken? Kom en ontdek het NU in het Continium!

 

Bekijk hier de openingstijden en prijzen van Continium Discovery Center

 

Continium Discovery Center, kom alles te weten!

 

Ga sporten

Maar dan binnen natuurlijk! Wat dacht je van squash of indoor tennis? Skiën of glow in the dark golfen? Ben je met een grote groep? Dan blijft bowlen ook altijd een leuke activiteit. Zoek je naar een nóg competitiever spelletje? Ga met elkaar de strijd aan in de lasergame-zone!

 

Ga de strijd aan tijdens lasergamen

 

Bij Lovers Powerzone in Amsterdam (200m van het centraal station) kan je zowel bowlen als lasergamen. Amsterdam niet in de buurt?

 

Klik hier voor alle andere lasergame centra!

 

Een dagje thuis

Een dagje thuis met regen saai? Helemaal niet! Ga koken met de kinderen of bouw een groot Lego-dorp. Alleen met volwassenen? Organiseer zelf een high-tea, filmavond of plunder de spellenkast. Als je er even over nadenkt heb je thuis ook genoeg leuke activiteiten die je kunt organiseren. Laat je creativiteit de vrije de loop!

 

En onthoud… na regen komt zonneschijn!

Heb jij leuke herinneringen aan een regenachtig dagje uit? Laat het ons hieronder in de reacties weten!

 
Reacties op "15 Tips voor een dagje uit met regen"

Denise schreef:

18-08-2016

Ja hoor, ik heb nog wel een tip. Meerdere zelfs. Mijn tips in Den Haag met slecht weer staan in een blog genaamd 'Altijd doen in Den Haag met kinderen'. ;-)

Jaap schreef:

13-11-2015

Als het droog is vind ik het heerlijk om met de kinderen door het Monkeybos te wandelen. Een binnenspeeltuin is ook altijd erg leuk voor de kinderen!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.