Omniversum

(4.1/5)  182 recensies

Dagje uit Omniversum

Omniversum bestaat niet meer en is verder gegaan onder de naam Museon-Omniversum.


Bekijk ook:


Het is je vast niet ontgaan, maar Museon en Omniversum zijn per 1 januari 2022 gefuseerd tot Museon-Omniversum. Dit betekent dat je voortaan met één ticket toegang hebt tot het Museon én het Omniversum. Naast alle tentoonstellingen, geniet je overdag ook nog van een adembenemende grootbeeldfilm. Kortom, een compleet en inspirerend dagje uit. Voor jong én oud. Met je gezin, met opa en oma of met vrienden.
Omniversum is een grootbeeldfilmtheater. De films worden door een geavanceerde techniek op een enorm koepelscherm geprojecteerd. De beleving wordt nog eens extra versterkt door een subliem geluidssysteem. Ronduit Spectaculair dus!


180° film om je heen

Het scherm waarop de film geprojecteerd wordt, heeft de vorm van een halve bol en loopt half rondom het publiek. Dit koepelscherm is zo groot als een half voetbalveld. Overal om je heen zie je het beeld van de film wat ervoor zorgt dat je bijna onderdeel wordt van de film. De beleving wordt nog eens extra versterkt door een fenomenaal geluidssysteem van 36 speakers. Kom langs en ervaar het zelf!


Films

De films in Omniversum nemen je mee naar andere werelden: in het verleden gingen we al mee op expeditie naar de top van Mount Everest en beleefden we een heuse rafttocht dwars door de Grand Canyon. Sinds 1984 bracht Omniversum al ruim 100 films uit en daar komen er ieder jaar weer meer bij. De programmering biedt documentaire-achtige films waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan. Alle films zijn Nederlands gesproken (via oortelefoon ook in Engels te volgen) en meestal geschikt voor alle leeftijden tenzij anders aangegeven. Het zaalprogramma duurt circa 50 minuten. Ieder uur start er een nieuwe film.
Techniek

Om op de 840 m2 grootte koepel te projecteren hebben ze een ongelofelijk goede digitale projector nodig. Sterker nog, niet 1, maar 5 ongelofelijk goede projectoren. Verdeeld over de zaal staan vijf 4K laserprojectoren van het merk Christie die samen met geavanceerde software van het Amerikaanse bedrijf Evans & Sutherland, het ESX projectiesysteem vormen.


Die 5 laser-bronnen zijn nodig om genoeg licht op de koepel te krijgen. De combinatie van de 5 projectoren zorgt er bovendien voor dat het beeld opgebouwd wordt uit 5 miljoen pixels.


De koepelvullende films die ze vertonen worden speciaal gemaakt voor de grootbeeld en IMAX theaters. Er wordt gefilmd met speciale grootbeeldcamera’s. Het maken van een grootbeeldfilm is een tijdrovend project. Gemiddeld is men circa 2 jaar bezig met een film en lopen de productiekosten op tot wel 12 miljoen euro. Maar het biedt de bezoekers aan de grootbeeldtheaters wereldwijd elke keer weer een bijzondere ervaring!

 

 

Openingstijden

Dagelijks geopend vanaf 30 minuten voor aanvang van de eerste film


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Volwassenen €16,50

Kinderen t/m 11 jaar €14,00

Kinderen t/m 3 jaar gratis

2de film op dezelfde dag €7,50

VR-experience €3,95 (in combinatie met entree)


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


182 Recensies over Omniversum

Te kort

Marian   -   27-10-2017

27-10-2017

Plaats een reactie

Betrouwbaarheid recensie:

Te kort

De film Born to be wild is mooi, alleen wel erg kort. Daar is een bezoek te duur voor!

Lees Verder  


Goed

Tineke   -   13-04-2017

13-04-2017

Plaats een reactie

Betrouwbaarheid recensie:

Goed

Op uitnodiging van het Omniversum mochten wij de screening bijwonen van een potentiële nieuwe film. Het betrof de film "AMAZING CAVES " in deze film doen twee vrouwen onderzoek naar micro organisme in grotten over de hele wereld, ondanks vele hindernissen en zware tochten proberen zij op plekken waar nog nooit iemand geweest is een monster te benachtigen die misschien ooit van belang kan zijn binnen de geneeskunde.

Lees Verder  


Eindelijk animatiefilms in het Omniversum

Wouter   -   16-02-2017

16-02-2017

Plaats een reactie

Betrouwbaarheid recensie:

Eindelijk animatiefilms in het Omniversum

Ik hoopte er al een hele tijd op maar eindelijk is het zover, animatiefilms in het Omniversum. Dit is natuurlijk geweldig voor kinderen. En... dat was het ook. Gister met twee kinderen (6 en 9) de nieuwe film Fly Me to the Moon bekeken en ze hebben van begin tot eind genoten! Sommige scenes in de film maken erg leuk gebruik van het enorme overkoepelende scherm. De "kinder" humor zoals een scheet of een boer vonden ze heerlijk. Ik als volwassene kon ik er wat minder om lachen. Desondanks was het ook voor mij geen tel vervelend om de film te zien. Bovenal fijn is dat het niet alleen een heel vermakelijke film is maar dat de kinderen er ook nog wat van leren. Kortom wat mij betreft een aanrader.

Lees Verder  


aanrader

jo   -   11-02-2017

11-02-2017

Plaats een reactie

Betrouwbaarheid recensie:

aanrader

Ik wordt elke keer weer overweldigd door het beeld en door de film

Lees Verder  


Niet onder de indruk van het beeld

Marcelle   -   11-01-2017

11-01-2017

Plaats een reactie

Betrouwbaarheid recensie:

Niet onder de indruk van het beeld

Ik was niet heel erg onder de indruk van het beeld. Mogelijk kwam dit doordat wij op rij 3 zaten aan de zijkant. Op sommige momenten waren de beelden zelfs onscherp. Mijn dochter van 5 ging zich vervelen en mijn dochter van 8 vond het cool en gaaf.

Lees Verder  


Hoeveel sterren geef jij Omniversum?

Klik op jouw antwoord

1 2 3 4 5

Algemene informatie

 

Omniversum

President Kennedylaan 5
2517JK Den Haag
Provincie Zuid-Holland

0900 6664837

Klik hier om onjuiste gegevens van Omniversum te melden