De 6 leukste ruimte uitjes om te bezoeken

Gek op sterren en planeten, astronauten en raketten en alles wat nog meer met de ruimte te maken heeft? Dan mogen deze uitjes niet op je lijstje ontbreken!

 

De leukste ruimte uitjes

 

Space Expo

Alles te weten komen over ruimtevaart? Dan ben je bij Space Expo in Noordwijk aan het juiste adres! Eenmaal binnengekomen begint je ontdekkingstocht door het heelhal. Zo kun je een echte meteoriet aanraken of naar een tentoonstelling met 100 voorwerpen die echt in de ruimte zijn geweest. Waaronder de originele Soyuz capsule van André Kuipers. Ook wordt er bij Space Expo stilgestaan bij de geschiedenis van de ruimtevaart.

 

Let ook vooral op de speciale vakantieprogramma’s bomvol leuke en leerzame activiteiten.

 

Tip: iedereen die in 2019 50 jaar wordt, mag het hele jaar gratis naar binnen! Op deze wijze vieren ze bij Space Expo de 50 jaar maan landing.

 

De leukste ruimte uitjes om te bezoekenDe leukste ruimte uitjes om te bezoeken

 

Museum Sterrenwacht Sonnenborgh

Bij Sonnenborgh komt ver weg dichtbij! De 19de eeuwse sterrenwacht in Utrecht, gebouwd op een middeleeuws bastion is de grootste zonnetelescoop van Nederland. Met behulp van drie verschillende telescopen kun je onder andere overdag veilig de zon bekijken. Wil jij een kijkje nemen door de enorme telescopen? Kom dan op een van de sterrenkijkavonden of op zondag langs.

 

Natuurlijk is de telescoop niet het enige wat er bij Sonnenborgh te zien is. Er is ook nog een leuke en leerzame tentoonstelling over het heelal.

 

Kijken naar sterren en planeten

 

Omniversum

Ronduit spectaculair! Waar kan je beter een film over de ruimte bekijken dan in het Omniversum in Den Haag? Kies bijvoorbeeld uit “A Beautiful Planet”, “Fly Me to the Moon” of “Hubble”. Dankzij het grote koepelscherm komt de ruimte wel heel dichtbij!  

 

Omniversum Ruimte FilmOmniversum aarde vanuit de ruimte

 

Museon

Bij het Museon denk je misschien niet direct aan de ruimte maar toch is er ook bij het Museon een gedeelte ingericht om jouw een indrukwekkend kijkje in de ruimte te geven. Met leuke en leerzame interactieve spelletjes krijg je een kijkje in de ruimte en op André Kuipers.

 

Museon Andre kuipers in de ruimte

 

Planetron Dwingeloo

Helaas is Planetron niet meer het uitje wat het vroeger was want het grootste gedeelte van het museum is gesloten. Maar de sterrenkijkavonden zijn er nog wel. Kom dus zeker eens een dagje naar Planetron Dwingeloo om de Grote beer, de Poolster en de vele andere sterren te bestuderen.

 

Planetron DwingelooPlanetron Sterren kijken

 

Nationaal Ruimtevaart Museum

Een gedeelde locatie, een gedeelde entree maar toch een heel eigen museum. Het ruimtevaartmuseum deelt zijn locatie met Aviodrome, 2 voor de prijs van 1 dus. Eenmaal binnen mag je dus zowel Aviodrome bezoeken als ook doorlopen naar het Ruimtevaartmuseum.

 

In het Ruimtemuseum vind je een ruime collectie van echte ruimte voorwerpen. Wat dacht je van de eerste Nederlandse satelliet of alles wat je weten wilt over de ruimtereis van André Kuipers en natuurlijk nog veel meer.

 

Nationaal Ruimtevaart Museum

 
Reacties op "De 6 leukste ruimte uitjes om te bezoeken"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.