Museon

(3.7/5)  7 recensies

Museon bestaat niet meer en is verder gegaan onder de naam Museon-Omniversum.


Het is je vast niet ontgaan, maar Museon en Omniversum zijn per 1 januari 2022 gefuseerd tot Museon-Omniversum. Dit betekent dat je voortaan met één ticket toegang hebt tot het Museon én het Omniversum. Naast alle tentoonstellingen, geniet je overdag ook nog van een adembenemende grootbeeldfilm. Kortom, een compleet en inspirerend dagje uit. Voor jong én oud. Met je gezin, met opa en oma of met vrienden.
Het Museon in Den Haag is een museum voor cultuur en wetenschap. Bezoekers worden geïnspireerd om de wereld te ontdekken en deze met respect te behandelen.


Het Museon is een interactief museum voor het hele gezin. In het museum leer je door te kijken, te luisteren, te lezen en vooral door veel dingen zelf te doen. Er gebeurt een heleboel, je hoeft er niet zachtjes te praten en je mag veel aanraken. Het museum is nooit hetzelfde, want er zijn telkens wisselende tentoonstellingen en veel activiteiten voor jong en oud.
Een leven lang leren

Het Museon staat in het teken van een leven lang leren. Je komt er als kind met je klas of met je ouders. Als volwassenen bezoek je het Museon individueel of samen met je kinderen of kleinkinderen, want ongeacht je leeftijd valt er in het Museon altijd iets te zien en te beleven.


Het Museon is echt een familiemuseum. Het is dus niet alleen voor kinderen in de leeftijd van zes tot veertien jaar uit alle delen van de samenleving leuk en leerzaam, maar ook voor hun ouders en grootouders. Dat komt doordat onze programmering zowel ervaren als nieuwe museumbezoekers aanspreekt en bezoekers veel samen kunnen beleven en doen.


Het onderwijs, zowel primair als voortgezet, is een andere belangrijke doelgroep voor het Museon. Scholen bezoeken het Museon vanwege het brede aanbod van educatieve activiteiten, die zich in alle opzichten onderscheiden van een les op school. De onderwerpen worden, meest aansluitend op het curriculum, gepresenteerd in een omgeving die uitnodigt tot ontdekken en onderzoeken. De tentoonstellingen en authentieke voorwerpen spelen hierbij de hoofdrol.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 10:30 tot 17:00 uur


Tijdens officiele schoolvakanties van maandag t/m zondag van 9:30 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassen €16,50

Kinderen 4 t/m 11 jaar €14,00

Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


7 Recensies over Museon

(Pagina 1 van 1)

 

"Leuk voor een keertje "

Meindert   -   24-01-2023

24-01-2023

Reageer op deze review

"Leuk voor een keertje "

Et zitten leuke dingen tussen, foto-expositie over zonne-energie in ontwikkelingslanden b.v. Ik had meer verwacht op het gebied van natuur, wat groter en grootser. De opzet is nu waarschijnlijk leuk met kinderen tot een jaar of 10, maar daarboven is het wat minder.

Lees verder  


"Verveelt nooit"

Jill   -   01-05-2017

01-05-2017

Reageer op deze review

"Verveelt nooit"

Ik kom echt vaak bij het museon en het verveelt echt niet! Er is altijd wel een leuke tentoonstelling en de vaste tentoonstelling is ook heel erg leuk. Het is een echt DOE museum dus leuk om te doen met de kids. Ik vind het zeker een aanrader

Lees verder  


Patrick   -   03-03-2016

03-03-2016

Reageer op deze review

Genoten van de tentoonstelling babydieren in het Museon. Er staan echt prachtige dieren tentoongesteld. De tentoonstelling wordt leuk en leerzaam gebracht waardoor zowel volwassenen als kinderen er veel plezier aan beleven. De vaste tentoonstelling boven is ook erg leuk. Het is zeer divers. Denk hierbij aan de ruimte, de oorlog, prehistorie en nog meer. Ook hier geldt dat het geheel op aantrekkelijke wijze wordt gebracht. Voor kinderen zijn er spelletjes of proefjes aan toegevoegd zodat ook zij er veel plezier aan beleven en nog leren ook. Twee vliegen in èèn klap!

Lees verder  


Debby   -   12-02-2016

12-02-2016

Reageer op deze review

Wij zijn in de kerstvakantie naar het museon geweest. Dat was erg leuk. Er werden leuke dingen voor kinderen georganiseerd en het was niet te druk. Het leukst vond ik de baby dieren tentoonstelling. Ze hadden een leuke speurtocht en allemaal leuke spelletjes. Super leuk om te zien. Boven was de vaste tentoonstelling en ook die vond ik interessant. Jammer genoeg hadden we niet genoeg tijd om alles te zien. Dus een goed excuus om nog eens te gaan.

Lees verder  


Marijke   -   30-08-2014

30-08-2014

Reageer op deze review

Het is een echt DOE museum, vooral erg interessant met een begeleidende uitleg, anders ben je soms wel wat zoekende. Maar je leert er alles van het ontstaan van de aarde tot de heden daagse technieken.

Lees verder  


C. V.d. schilden   -   17-03-2014

17-03-2014

Reageer op deze review

Tentoonstelling bij Museon Imitatie, nadoen is een kunst is een aanrader. Leuke mix tussen kijken, luisteren en doen.


Debby   -   12-06-2013

12-06-2013

Reageer op deze review

Ik ben met het schoolreisje van mijn zoon naar het museon geweest. Omdat er een vast programma was hebben wij niet de mogelijkheid gehad gewoon rond te lopen. Wij hebben de les "mee op zee" gehad. Daar mochten de kinderen rondzwemmen in de zogenaamde zee. Ook werden we meegenomen naar een andere kamer waar we hele mooie schelpen te zien kregen en de kinderen de huisjes van de klepschelpen moesten sorteren. Ik vond het jammer dat we niet gewoon rond konden lopen, maar de opgezette dieren die we onderweg gezien hebben waren wel heel erg mooi.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Museon?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

De 6 leukste ruimte uitjes om te bezoeken

De 6 leukste ruimte uitjes om te bezoeken

Gek op sterren en planeten, astronauten en raketten en alles wat nog meer met de ruimte te maken heeft? Dan mogen deze uitjes niet op je lijstje ontbreken!

Lees verder...

 

Is Museon Den Haag een geschikt familiemuseum?

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Museon te melden