Is Museon Den Haag een geschikt familiemuseum?

Het Museon is een zeer divers museum in Den Haag met een enorm uiteenlopende collectie. Hierdoor zou het Museon misschien wel eens enorm geschikt kunnen zijn als familie museum, of juist niet? Je komt er snel achter in onze impressie.

 

Museon heeft al tijden twee bekende giraffes tentoongesteld staan

 

Bij binnenkomst in het Museon wordt je al tijden lang vriendelijk welkom geheten door een enorme Potvis. Deze Potvis is lang geleden aangespoeld in Nederland en zijn geraamte wordt nu voor de ramen van het Museon tentoongesteld. 

 

Babydieren, jong geleerd oud gedaan

Tijdens ons bezoek vond de tijdelijke tentoonstelling “Babydieren” plaats. Gelijk bij binnenkomst arriveer je bij deze tentoonstelling, die erg leuk is maar vooral op kinderen gericht. Je ziet hier veel opgezette babydieren en leert hierover leuke weetjes. Met behulp van de speurtocht worden kinderen uitgedaagd om deze weetjes te lezen, of te laten voorlezen. Dit maakt “Babydieren” een leuke en leerzame tentoonstelling voor kinderen.

 

Intro Museon BabydierenMuseon Babydieren Pinguïns

 

Knutselen

Beneden heb je ook de mogelijkheid om je eigen babydier te knutselen. En dan niet zomaar met een beetje papier en lijm maar met hout, stofjes, spijkers, kortom het echte werk. Alleen hier waren wij al een flinke tijd zoet. Totdat we erachter kwamen dat we ook het museum nog moesten bezoeken.

 

Prachtige Pauw bij Museon Babydieren

 

Grote diversiteit

Eenmaal op de eerste verdieping aangekomen, betreed je de vaste tentoonstelling van het Museon. Deze is enorm divers. Van ruimte tot oertijd, van gezondheid tot de oorlog en meer. De verdieping is ingericht in allerlei kamers, elk van deze kamers vertelt iets over een bepaald onderwerp. In de ruimte kamer bijvoorbeeld: vertelt Andre Kuipers je over de ruimte en zie je in een interactief verhaal hoe de mensen van niets tot ruimtevaart zijn gekomen. Of in de klimaat studio kun je een eigen nieuws show presenteren.

 

Bekijk ook: Review Omniversum Den Haag

 

Terug naar de oertijd in het MuseonDe ruimte in bij het Museon

 

De dikke meneer

Favoriet en grote rijen stonden er voor de “Dikke meneer”. Dit is een soort van step apparaat en door hierop te lopen vertelt een dikke meneer hoe hij en veel mede mensen zo dik zijn geworden. En hoe het komt dat dit vroeger niet zo was. Stop je met lopen (steppen) roept de meneer “Hè luilak, loop eens even door”. Aan het einde van het verhaal is de dikke meneer geen dikke meneer meer en zal hij zijn leven gaan beteren. * Aanrader voor in de sportscholen! :)

 

"Aan het einde van het verhaal is de dikke meneer geen dikke meneer meer en zal hij zijn leven gaan beteren. Aanrader voor in de sportscholen"

 

Bij het Museon kun je lopen om ver te verbranden en te leren

 

Conclusie

Het Museon is een wat meer op kinderen gericht museum en is voor deze doelgroep daarom ook zeker een aanrader. Wij hadden tijdens ons bezoek van 3 uur (mede door het knutselen) tijd te kort. Het Museon biedt tevens een ruime en verzorgde eetgelegenheid en een gratis garderobe, zodat je niet de hele tijd met je jas loopt te zeulen.

 

Bekijk ook: Meer dan 20 Museon foto's

 

Parkeren is gratis, mits er plek is. Aangezien het Museon pal naast het Gemeente Museum, Foto museum en Omniversum ligt zijn de gratis plekjes langs de weg schaars. Veel plezier!
Reacties op "Is Museon Den Haag een geschikt familiemuseum?"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.