Review: Omniversum, je weet niet wat je ziet

Het Omniversum is niet zomaar een bioscoop, je moet het een keer gezien hebben. De zaal met het grote beeldscherm is erg indrukwekkend. De eerste paar minuten weet je echt niet wat je ziet, overal waar je kijkt is beeld.

 

Video: Hoe werkt het Omniversum

 

Omniversum film aanbod

Hoe je een bezoek aan het Omniversum beleeft is gelijk aan een gewone bioscoop, erg afhankelijk van de film die je gezien hebt. Wij hebben de film “Under the Sea” gezien. Deze natuurfilm was leuk om te zien maar niet erg indrukwekkend. Het maakte naar mijn mening weinig gebruik van het speciale half ronde scherm, waardoor je eigenlijk naar een gewone natuurfilm zat te kijken. Het merendeel van de film speelde zich erg hoog in beeld af waardoor wij op rij 7 eigenlijk al laag zaten. Ik weet niet of dit probleem zich voordoet bij alle films. Op de website van het Omniversum staat duidelijk welke films er op het moment afspelen en waarover ze gaan.

 

Bekijk ook:

 

Een leeg Grootbeeld theater bij het Omniversum Den Haag

 

Vanaf welke leeftijd naar het Omniversum

Wij waren vergezeld met twee kinderen. Het kind van 2,5 jaar vond de film te spannend en durfde af en toe niet te kijken. Door de kleine schrik momentjes en de donkere zaal. De andere knul van net 8 jaar oud vond het allemaal wel leuk maar niet meer dan dat. De film met dinosaurussen die hij eerder eens gezien had: “was veel leuker” zo zei hij. Maar zoals eerder gezegd is dat natuurlijk een kwestie van de juiste film kiezen.

 

Op het Omniversum zelf is niet veel aan te merken. Het is een nette verzorgde locatie met een kleine bar waar je terecht kunt voor wat snoep, drinken en broodjes. Verder is er het bekende souvenir winkeltje aanwezig met wat boeken, films en veel knuffels. Persoonlijk vind ik de aanwezigheid van zo'n winkeltje wel een plus punt. Het is altijd even leuk om in rond te kijken en soms een souvenirtje mee naar huis te nemen.

 

Het enorm grote scherm bij Omniversum in Den Haag

 

Parkeren bij het Omniversum

Op de website van het Omniversum spreken ze over de “gratis eigen parkeer plekken”. Helaas zijn dit er erg weinig en ben je al gauw genoodzaakt ergens anders parkeerplekken te zoeken. Vanaf het parkeerterrein van het Omniversum zijn verder nergens verwijzingen te vinden naar andere parkeer plekken en ben je op je zelf aangewezen.

 

[edit]

Bij ons laatste bezoek zagen wij dat het aantal parkeerplaatsen redelijk is uitgebreid.

 

Conclusie

Al met al is het Omniversum een leuk uitstapje al ligt het uiteindelijk vooral aan de film die je gaat kijken. Te jonge kinderen raad ik niet aan. Een leeftijd vanaf 4 jaar lijkt me redelijk. Verdiep je van te voren even goed in wat parkeer mogelijkheden mochten de plekken van het Omniversum al vol staan.
Reacties op "Review: Omniversum, je weet niet wat je ziet"

Marcelle schreef:

08-01-2017

Ik was niet heel erg onder de indruk van het beeld. Mogelijk kwam dit doordat wij op rij 3 zaten aan de zijkant. Op sommige momenten waren de beelden zelfs onscherp.
Mijn dochter van 5 ging zich vervelen en mijn dochter van 8 vond het cool en gaaf.

laurien schreef:

03-01-2017

T was een geweldig uitje! Kids onder de indruk. Leerzaam en ontzettend leuk!

Greet schreef:

09-04-2014

Het was een heel mooie voorstelling, Jeruzalem goedkoper dan een reis er naartoe!!

Alexandra van der Zee schreef:

23-08-2010

Bedankt voor de eerlijke en leuke recensie. Betreft parkeerplekken: op de site verwijzen wij bezoekers door naar het naastgelegen Bel Air Hotel, waar het voor de eerste anderhalf uur 1,50 euro kost. Er is een kleine verwijzing ook daarnaartoe op de p-plaats, maar ik geef toe dat deze erg klein is. Excuses daarvoor.
Ook geven wij per film een advies leeftijd aan.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.