Het Omniversum filmprogramma

Regelmatig ververst het Omniversum haar filmprogramma. Soms gaat er een film weg en soms komt er een hele nieuwe film bij. In dit artikel ben je direct compleet op de hoogte van het Omniversum aanbod.

 

Alles weten over het Omniversum? Bekijk ook:

 

Ontdek het volledige Omniversum filmprogramma

 

China, the Rise of an Empire

Ruim 2000 jaar bleef de geschiedenis van China verborgen onder een dikke laag aarde. Tijdens het graven van een put stuitten enkele boeren op een van de grootste archeologische ontdekkingen ooit: het terracottaleger en het graf van de eerste keizer van China. Deze indrukwekkende vondst is een unieke tijdscapsule die een nieuw perspectief biedt op de verhalen over het oude China, de eerste keizer, en de opmars naar het China dat we vandaag de dag kennen.

 

 

Fly Me to the Moon

De film "Fly Me to the Moon" is voor zover wij weten de eerste animatiefilm te zien in het Omniversum. Met deze spannende en humoristische familiefilm worden bezoekers meegenomen op een avontuur van drie vliegjes die mee reizen met de historische eerste bemande reis naar de maan. Op weg naar de maan beleven zij allemaal spannende avonturen. Als dat allemaal maar goed gaat..?

 

Bekijk ook:

 

 

Jerusalem

Jerusalem neemt je mee op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld. De stad werd de afgelopen 5000 jaar meerdere keren verwoest en opnieuw opgebouwd, maar bleef een mysterieuze aantrekkingskracht houden. Wat maakte de stad zo belangrijk voor zoveel verschillende culturen? Hoe groeide de stad uit tot het centrum van de wereld voor de drie grote godsdiensten? Waarom is het nog steeds belangrijk voor ons? De film probeert deze vragen te beantwoorden door het volgen van drie jonge inwoners van Jeruzalem en hun joodse, christelijke en islamitische families. Door hun ogen zien we wat het betekent om een inwoner te zijn van Jeruzalem.

 

 

Giant Whales

Giant Whales is een spetterende en muzikale grootbeeldfilm van MacGillivray Freeman (The Living Sea, Dolphins) over de bultrugwalvis. Deze walvis staat bekend om zijn acrobatische sprongen, prachtige liedjes en indrukwekkende reizen. Op het gigantische koepelscherm krijg je bijna een 180° beeld en kijk je hen recht in de ogen aan. Bekijk meer

 

 

Africa the Serengeti

In het zuiden van Kenia en noorden van Tanzania ligt een uitgestrekt gebied met savannes en boslandschappen waar jaarlijks miljoenen dieren migreren. Het merendeel bestaat uit gnoes, maar ook zebra’s, giraffen, olifanten en bavianen zijn altijd in beweging op zoek naar voedsel. Aanschouw hoe de dieren de regens achterna reizen en leer meer over het leven en overleven op de Serengeti. Africa the Serengeti is een van de best gewaardeerde films die ooit in Omniversum heeft gedraaid. Een absolute aanrader dus!

 

 

Under the Sea

Dit onderwater avontuur voert je mee naar enkele van de meest exotische en geïsoleerde onderzeese locaties op aarde. Zo neem je een kijkje in de onderwaterwereld van ondermeer Zuid-Australië, Nieuw-Guinea en ontmoet je de mysterieuze, maar prachtige bewoners van de zee. Dit is de wereld van de grote witte haai, flamboyante inktvissen, zwierige zeedraken, gigantische pijlstaartroggen, zeeschildpadden, speelse zeeleeuwen en een ongelooflijke hoeveelheid kleurrijke vissen. Under the Sea is een unieke, inspirerende film voor jong en oud om de schoonheid en de natuurlijke wonderen van de oceanen te aanschouwen.

 

 

D-Day, Normandy 1944

6 juni 1944: de grootste geallieerde operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog begon in Normandië, Frankrijk. Deze regio werd in de periode van eind 1943 tot augustus 1944 de belangrijkste plek in de wereld. Slechts weinig mensen weten precies alle details van deze operatie, ook wel bekend als Operatie Overlord. Op het grote scherm komt de invasie door diverse filmtechnieken als animatie, CGI en live actie tot leven. De film laat zien hoe deze landing de wereld veranderde. Ontdek de geschiedenis, de militaire strategie, de wetenschap, technologie en de menselijke input. De film is een eerbetoon aan hen die hun leven gaven voor onze vrijheid.

 

 

Mysteries of the Unseen World

De wereld is prachtig en er is een hoop in te zien. Maar er is ook een hoop niet te zien. Althans niet voor het menselijk oog. De nieuwe film “Mysteries of the Unseen World” van het Omniversum toont jou de indrukwekkende wereld die je normaal gesproken niet kunt zien.

 

Wij waren tijdens de premiere uitgenodigd om deze film te komen bekijken. In onze review behandelen geven we o.a. aan of de film leuk is en voor wie? Bekijk onze review

 

 

Born to be Wild

Deze hartverwarmende film neemt u mee naar het regenwoud van Borneo waar primatoloog Dr. Biruté Mary Galdikas werkzaam is en naar de savannes van Kenia waar Dame Daphne M.Sheldrick, een autoriteit op olifantengebied, haar opvangcentrum heeft. Deze dames en hun teams redden en rehabiliteren de weesjes en brengen hen weer terug in het wild.

 

 

A Beautiful Planet

Sluit je aan bij de astronauten Wilmore, Virts en Cristoforetti en ervaar hoe zij vanuit het International Space Station neerkijken op onze aarde. De astronauten maakten prachtige nachtopnamen van de miljarden lichtjes die de aarde verlichten. Hoewel dit spectaculaire beelden oplevert, is hierop ook goed te zien welk effect de steeds groter wordende wereldbevolking op de aarde heeft.

 

Fans van deze film bezochten ook graag Space Expo.

 

 

Dinosaurs

Deze prehistorische dieren spreken nog altijd tot de verbeelding. Dinosaurs - Giants of Patagonia brengt niet alleen de prehistorische dieren weer tot leven, maar ook de overweldigende landschappen van miljoenen jaren geleden. Maak kennis met de Giganotosaurus en de Argentinosaurus, grootste dinosaurussen die ooit op aarde rondliepen. Is het scherm van Omniversum groot genoeg?

 

Beleef de film Dinosaurs door onze ogen

 

 

National Parks Adventure

Deze film van het Omniversum genaamd: National Parks Adventure speelt zich af in diverse Natuurparken in Amerika. Waaronder Yellowstone, Yosemite en de Everglades. De film vertelt over het ontstaan, het belang en het genot van deze parken.

 

Op een besloten avond mochten wij samen met andere genodigde deze film bijwonen. De avond was erg gezellig en tot in de puntjes geregeld incl. lekkere Americaanse versnaperingen. Maar wat vonden wij van de film?

 

 

Hubble

De bemanning van de Space Shuttle Atlantis neemt je mee op een missie naar de Hubble Ruimte Telescoop. Laat je overweldigen door de grootsheid van de ruimte en je visie op het heelal zal nooit meer hetzelfde zijn!Hubble is een reis langs verre sterrenstelsels. Ervaar een bijna levensechte vlucht naar de verste uithoeken van het universum en begeleid de astronauten op een van de moeilijkste missies in de geschiedenis van de NASA.

 

 

The Human Body

The Human Body is het verhaal over het alledaagse leven van de mens. De film geeft een kijk op het dagelijkse biologische proces dat zich in het lichaam afspeelt zonder dat de mens er weet van heeft óf controle over kan hebben. Midas Dekkers laat je op humoristische wijze zien hoe bijzonder en verrassend het alledaagse kan zijn.

 

 

Dolphins

Dolphins neemt je mee op reis van de Bahama's naar Patagonië. Hier leven verschillende soorten dolfijnen en hebben we de mogelijkheid ze van dichtbij te bewonderen. Hoewel deze intelligente dieren er heel anders uitzien, lijken dolfijnen meer op ons dan je misschien zou verwachten. Ontdek hoe deze bijzondere dieren met elkaar kunnen communiceren en verbaas je over de hechte vriendschappen die zijn ontstaan tussen deze dolfijnen en de mens. Deze swingende film met muziek van Sting is inmiddels de best bezochte documentaire in Nederland.

 

Fan van Dolfijnen? Neem eens een kijkje op onze pagina van het Dolfinarium

 

 

Meer dan 150 recensies

Al meer dan 150 van onze bezoekers hebben een beoordeling gegeven over het Omniversum of over de film die ze er bezochten. Wil je een uitstekende indruk krijgen van het Omniversum en haar films, dan is een kijkje zeker de moeite waard!

 

Recensie van Potters:

"Het was weer een hele belevenis om naar deze prachtige beelden te kijken in het omniversum. En nu ook voor een zachte prijs."

 

Een volle zaal bekijkt aandachtig een prachtige film in het Omniversum

 

Doe de korting check

Regelmatig heeft het Omniversum leuke acties en kortingen. Wij verzamelen deze allemaal op een handige en overzichtelijke pagina. Controleer dus snel of jij kan besparen op je bezoek aan het Omniversum.

 

Doe de korting check
Reacties op "Het Omniversum filmprogramma"

Tilanus schreef:

19-12-2016

De grootste wens van mijn vriendin is om een walvis te zien. Ze heeft er al vanalles aan gedaan: reisjes - in het hoogseizoen van de walvissen- naar Argentinië, Costa Rica, zuid Afrika, Nicaragua ... maar ondanks dat nooit een echte walvis gezien ! De film whales zou misschien een uitkomst zijn...😇

Joke bac schreef:

17-12-2016

Ik ben zelf in de serangetie geweest, schitterend park, ik zou de film graag aan mijn kleinkinderen laten zien, zodat ze de dieren in hun vrije leef wereld kunnen zien.

Joke bac schreef:

17-12-2016

Ik ben zelf in de serangetie geweest, schitterend park, ik zou de film graag aan mijn kleinkinderen laten zien, zodat ze de dieren in hun vrije leef wereld kunnen zien.

Jet schreef:

14-12-2016

'Under the sea' lijkt me geweldig om met ons gezin te bezoeken tijdens de kerstvakantie!

Janneke schreef:

11-12-2016

The human body lijkt me heel erg leuk.
In mijn werk zie ik alleen de buitenkant, vandaar!

monique wensveen schreef:

10-12-2016

mijn man en ik zouden heel graag naar de film D-day willen aangezien we samen al heel lang in de 2de wereldoorlog geinteresseerd zijn

Angela schreef:

09-12-2016

Als je een natuur hart hebt, kun je hier echt niet uit kiezen! ;)

Vers sijm schreef:

09-12-2016

Ik zou heel graag de film ijs een woord willen zien. Omdat dít nou net iets is wat je nergens ter wereld in het echt kunt zien. Lijkt me ontzettend gaaf. Ook om mijn kinderen te laten zien

Elise schreef:

09-12-2016

Ik kom al van jongsaf aan naar Omniversum en het blijft altijd een geweldige belevenis. Ik geniet altijd van de films die er draaien en zou dit graag met anderen willen delen. Als ik tickets zou winnen, ga ik er iemand mee verrassen!

Muroni schreef:

09-12-2016

Onder the sea en eigenlijk alles van dieren en natuur wauw

Antonia schreef:

09-12-2016

Ooh wat leuk!!! Ik kies dan voor de Dinosaurs, ik ga dan met de kinderen, die zijn daar nog nooit geweest, zal een hele ervaring zijn voor ze!

Ilse schreef:

08-12-2016

Oh wat lastig, ik zou ze allemaal wel willen zien denk ik ! Maar met mijn twee jongens van 11 en 9 die alles over de aarde willen weten zou ik graag naar A Beautiful planet gaan !

Merel schreef:

08-12-2016

Ik zou graag met mijn man en kinderen naar Africa the Serengeti gaan. Het lijkt me een hele mooie film. En we hebben al een aantal andere films gezien. Dit is voor ons weer een nieuwe 😎

Henske schreef:

08-12-2016

Ik kan gewoon niet kiezen naar welke film ik graag zou gaan met mijn man en twee kinderen. Voor de kids zou Dolphins in ieder geval een gave film zijn!
Hopelijk zijn we de gelukkigen ;)

olavio schreef:

08-12-2016

ik zou graag met me 2 zoontjes naar de dinosaurs willen gaan, omdat me jongste helemaal dino gek is, van zijn eigen geld Tientje voor T-rex heeft gedoneerd en zich zelf freek vonk 2 noemt. dus ik wil hem stimuleren om ze droom te verwezelijken

Monica schreef:

08-12-2016

G.avond het lijkt me leuk om met de kids naar deze film Giant Whales te gaan ik vind het een stukje leer proces in het leven en gelijk tijdig ben je er even uit EEN DAGJE PLEZIER MET EEN LEER MOMENT !!!

Klazien de Boer schreef:

08-12-2016

Ik zou graag met mijn man Africa the Serengeti willen zien of D Day

Tineke schreef:

08-12-2016

De parken van Amerika, lijkt me schitterend!!

Loes de Zeeuw schreef:

08-12-2016

Africa, the Serengeti! En dan samen met mijn zusje, ze is afgelopen zomer in Zuid-Afrika geweest en kwam zo enthousiast (en met heimwee naar Zuid-Afrika) terug, dat ik nieuwsgierig ben geworden! Voor haar zal het een geweldige verrassing zijn als ik win en haar meeneem naar deze film, ze wil 'm namelijk heel graag zien!

Peter Paul schreef:

08-12-2016

Een flink aantal film ls heb ik al gezien, mijn vrouw en ik gaan graag naar het omniversum!

Nu zou ik graag kaartjes willen winnen voor Africa, want mijn schoonzus is daar afgelopen jaar geweest en wil haar graag verrassen door haar naar deze film mee te nemen!

Manuela brokx schreef:

08-12-2016

Wij zouden graag de onderwater film willen zien. We zijn van de zomer met een boot de zee op geweest en daar hebben we walwissen en dolfijnen gezien en sinds die tijd zijn onze kinderen wild van alles onder water.

Brinksma. schreef:

08-12-2016

We zouden graag naar de film van de nationale parken gaan. Onze wens is nog eens met het hele gezin een rondtour te doen. Deze film zou een soort pre-view zijn.

Gr,
Robin Brinksma

Renee Otto schreef:

08-12-2016

The human body zou ik graag willen zien. Het blijft me verbazen hoe flexibel, veerkrachtig en sterk het menselijk lichaam is. Heel interessant om op beeld te kunnen zien wat er in ons lijf gebeurd.

Maaike Petrusma schreef:

08-12-2016

A beautiful planet.. De beschrijving van deze film laat mijn aardrijkskunde hart op hol slaan. Wat kan ik nog leren en zo aan mijn leerlingen doorgeven!?

Brinksma. schreef:

08-12-2016

We zouden graag naar de film van de nationale parken gaan. Onze wens is nog eens met het hele gezin een rondtour te doen. Deze film zou een soort pre-view zijn.

Gr,
Robin Brinksma

Kees schreef:

08-12-2016

De wereld die ik nog niet heb gezien (mysteries of the Unseen World) ben ik altijd benieuwd naar. vernieuwing en nieuwsgierigheid open de weg naar nieuwe ideeën.
Misschien kan ik er wat van leren, en hoop dat ik hem kan gaan bekijken.

Christien Belt schreef:

08-12-2016

Graag zou ik met mijn kleinkind naar Dinosaurus gaan. Hij is 5 jaar en daar erg in geïnteresseerd en heeft ook al meerdere keren met mij het museum in Leiden bezocht. Dit zou een welkome aanvulling zijn.

Ineke Broekhof schreef:

08-12-2016

Ben helemaal gek op Afrika en dan vooral de prachtige parken , kan er geen genoeg van krijgen

Iris schreef:

08-12-2016

A Beautiful planet, ik heb al 1 kaartje, maar met zijn tweetjes gaan is toch leuker.

Marijke schreef:

08-12-2016

Dinosaurus de film zou ik graag willen zien met Briann en Benny. 2 jongens, die elke woensdagmiddag bij mij komen voor het goed leren van de Nederlandse taal. Hun ouders en opa en oma komen uit China. De jongste jongen komt niet uitgesproken over de dinosauriërs. Weet ook veel soorten op te noemen met zijn 5 jaar. Ik weet zeker, dat ze er helemaal weg van zullen zijn.

Marcelle schreef:

08-12-2016

Under the sea lijkt me gaaf om te zien.

Rachel schreef:

08-12-2016

Dinosaurs kijkt me geweldig. Met de kinderen (4 stuks) hebben we alle jurassic parc / world films al vele keren bekeken, en het is elke keer weer een belevenis. Een beetje biologie, geschiedenis, ontzettend interessant, en ook spannend. Een feestje !!!

DJ Zandbergen schreef:

08-12-2016

Zou graag met mijn ouders die al in de 80 zijn keer dagje uit willen en hun africa of de film over walvis laten zien, zou echt prachtig zijn.

Marten van Mourik schreef:

08-12-2016

Africa the Serengeti.

Deze film willen we heel graag zien, we vinden Africa een heel mooi land. Met al die mooie dieren pracht van kleur en ieder dier zijn eigen mooie eigenschap. Aangezien we niet durven te vliegen, zou deze film uitkomst geven om Africa van heel dicht bij te kunnen zien in het omniversum.

Met vriendelijke groet,

J.M van Mouik.

Ben Prins schreef:

08-12-2016

Ik ben een verwoed lezer, ik ben nu voor de 2e keer "De Zerm" aan het lezen, dit gaat over de
vernietiging van de oceanen door de mens, vervuiling, overbevissing, opwarming van de aarde etc, dus ik zou de film over de Whales heel graag willen zien

Desiree Masseur schreef:

08-12-2016

National Parcs Adventure is de film die ik graag wil zien. Het liefst zou ik de diverse parken in het echt willen bezoeken, maar ik ben te angstig geworden om nog een verre reis te ondernemen ... dus dit lijkt me een geweldig alternatief! Een bezoek aan het Omniversum op zich lijkt me al geweldig; lees zoveel goeie recensies en wil dat zelf ook wel eens meemaken.

luuk schreef:

08-12-2016

Hallo ik ben Luuk 5 jaar oud en zou heel graag met papa en mama naar de film van de dino saurussen willen.Want de dino,s zijn mijn lievelingsdieren groetjes Luuk

nancy alexander schreef:

08-12-2016

giant whales is en blijft een topper. ik had laatst een vriendin mee genomen die voor een whalewatche company werkt op de Azoren. Ze was overdonderd. Zó had ze walvissen nog nooit gezien.

Mariëlle Kwinten schreef:

08-12-2016

Onze kleine bioloog zou graag Dinosaurs zien. Vorige zomer heeft hij met zijn paps 2 films bij jullie gezien (achter elkaar😉) en was wild enthousiast over het grootse beeld. Jammer dat zoiets niet bij ons in de buurt is. Zou een super dagje uit zijn!🍀

Milca schreef:

08-12-2016

A beautiful planet, het lijkt me erg indrukwekkend om deze op zo'n groot doek te bekijken. En een mooi vervolg op ons bezoek aan Space Expo eerder dit jaar.

Pauline Gurke schreef:

08-12-2016

Ik zou heel erg graag met mijn moeder naar Dolphins willen! Ik doe de opleiding Medewerker Dierverzorger en mijn droom beroep is om met dolfijnen te gaan werken. Ik vind ze zo fascinerend. Deze film lijkt me daarbij heel mooi en leerzaam. Ik hoop het van harte! 🍀

Kim Winkel Groenendijk schreef:

08-12-2016

Jeetje....moeilijk kiezen!! Ehm...de Serengeti omdat m'n grootste droom op safari in Afrika is, of DD Day met m'n lief lijkt mij heel indrukwekkend of toch Dinosaurus met m'n kleine vriendje.....keuzes keuzes..... ^_^ !!

Diana schreef:

08-12-2016

Under the Sea Lijkt me echt prachtig
Een kijkje nemen in een wereld die je verbeelding te boven gaat. Prachtige vissen en koralen in de meest bizarre kleuren, wauw, gewoon wauw.

Aslan Wiegel Zoovaria schreef:

08-12-2016

Natuurlijk staan er bij mij ook nog wel een aantal films die ik graag in het prachtige imax wil zien.
En nu de kerstvakantie er ook voor mij aankomt is dit een van de mooiste uitstapjes in Nederland.

Zoals je weet ben ik gek op dierentuinen en dieren daarom staan er een aantal films nog op mijn lijstje die ik graag wil bezoeken.

Gaint Whales
Africa the Serengeti mooi te combineren met Safaripark Beekse Bergen

Under the Sea een combinatie met Sealife Scheveningen brengt zeker een mooi dagje uit

en Dinosaurs na mijn bezoek aan de T-Rex in Naturalis ben ik benieuwd naar deze Imax film

Daniek schreef:

08-12-2016

Mysteries of the Unseen World. De wereld is complex en intrigerend. Alle geheimen die het voor ons achterhoudt, maken het alleen maar spannender. Een film die een tipje van de sluier daarover geeft, klinkt als muziek in de oren! :)

Bas schreef:

08-12-2016

Ik zou graag naar dolfijnen willen dat zijn mijn favoriete dieren .

Yolanda schreef:

08-12-2016

Africa the Serengeti zou ik heel graag willen zien.
Dit omdat ik jaren geleden in Kenia en Zambia geweest ben.
Het lijkt mij leuk om via deze film mooie herinneringen op te halen en mijn man kennis laten maken met dit mooie continent en de dieren die er leven.

Rini van Wingaarden schreef:

08-12-2016

Ik zou heel graag deze mooie, interessante film zien met mijn vriendin.
Zij is weduwe en mijn man is depressief. Wij houden met niet te dure uitjes samen de moed er in en brengen zo toch veel plezier in ons leven

joke van emmerik schreef:

08-12-2016

Graag zou ik met mijn kleindochter naar Africa de Serengeti Willem gas. Zij is ER helemaal gek van. De gnoes vindt ze top. Hopelijk winnen we kaartjes hiervoor.
Groeten

j. van emmerik schreef:

08-12-2016

Africa de Serengeti lijkt me geweldig. Zeker in het omniversum, zo groot, pachtig. Ik zou graag ook eens naar Afrika toegaan. Ik hoop dat ik kaartjes win. Doeiiiii

Philippa Hemmers schreef:

08-12-2016

Mijn dochter zou het heel leuk vinden om haar opa te verassen met de film van under the sea, om dat ze alle bij gek zijn op alles wat in de zee leeft

Miriam schreef:

08-12-2016

Ik zou Africa, the serengeti maar ook Nationale parken adventure heel graag willen zien.

Ton Blink schreef:

08-12-2016

Fantastisch deze films, wat zou ik ze graag met mijn kleinkinderen bezoeken.Ze hebben een voorkeur voor UNDER THE SEA.

Taasien schreef:

08-12-2016

THE human body lijkt me supergaaf om te zien! Ik ben erg geïnteresseerd in het lichaam. Dus dit zou een superfilm zijn!

Sanne van Bemmel schreef:

08-12-2016

Goedemiddag,

Wij willen de klauwen en opengesperde bekken van de dinosaurussen zien!
Mijn ouders willen naar D-dag... ook WEL LEUK, maar wij kiezen toch voor de prehistorische geweldenaren :-)

Groet,
Tessa en Sanne

Kerime boers schreef:

08-12-2016

Ik zou de film dinosaurus graag zien omdat mijn kleinzoon hier helemaal gek van is !

Elly schreef:

08-12-2016

Graag zou ik tickets willen winnen voor de omniversum film dinosaurus
Dat lijkt ons een geweldige film!
Bvh dank

Marleen Koopman schreef:

08-12-2016

Ik zou graag naar de film Dinosaurs met zoontje van 10 jaar en mijn man willen gaan. Onze zoon is er nieuwsgierig naar de prehistorie en de dinosaurus. Dit zou een mooie en leuke aanvulling op al zijn vragen zijn.

Maudy schreef:

08-12-2016

Ik zou graag met mijn 2 jongens van 7 en 10 naar Under The Sea gaan. Als we naar Blijdorp gaan zijn ze echt steeds weer helemaal weg van het grote aquarium daar. Ze zijn echt gek op vissen, in alle soorten en maten!

Karel Matla schreef:

08-12-2016

Weet je wat het probleem is Wouter.
Het zijn allemaal topfilms!🎬

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.