Review: Omniversum National Parks Adventure

De nieuwste film van het Omniversum genaamd: National Parks Adventure speelt zich af in diverse Natuurparken in Amerika. Waaronder Yellowstone, Yosemite en de Everglades. De film vertelt over het ontstaan, het belang en het genot van deze parken.

 

Beer vangt Zalm Omniversum National Parks Adventure

 

Je gaat niet alleen

Dit avontuur maak je niet alleen. Je gaat samen op pad met bergbeklimmer Conrad Anker, fotograaf Max Lowe en kunstacademiestudent Rachel Rohl. Al fietsend, klimmend en wandelend nemen zij jou met zich mee op avontuur door de prachtige natuur van de parken.

 

Bergbeklimmen bij Bryce Canyon National Parks Adventure

 

Dit avontuur begint tijdens het beklimmen van een enorm steile bergtop. Eenmaal boven gekomen zijn de drie avonturiers dolblij. Dan draait de camera bovenop de bergtop rond en krijg je hetzelfde uitzicht zoals Conrad, Max en Rachel die hadden. Adembenemend mooi. Dit soort scènes komen vaker voor en elke keer is het even indrukwekkend.

 

Bekijk ook: Review Omniversum

 

 

Avontuur

Conrad, Max en Rachel zijn geen bankhangers, het zijn echte avonturiers. Ze doen gedurfde dingen waar veel mensen niet direct enthousiast van zullen worden. Het is zelfs al spannend om er naar te kijken. Bijvoorbeeld wanneer ze bovenaan een berg hangen die ze beklimmen, of wanneer ze op fietsen over de bergen racen en soms wel erg dicht langs diepe afgronden rijden. Dit kan natuurlijk niet altijd goed blijven gaan, en dat gaat het ook niet. Soms zit het even tegen of gaat het niet zoals gepland.

 

"Dit kan natuurlijk niet altijd goed blijven gaan, en dat gaat het ook niet"

 

Dieren

De parken in Amerika zijn van iedereen. Dus ook van de dieren. Zo zien we prachtige scènes van prairie hondjes die boven hun holen uitkomen om te kijken wie er nu weer op bezoek zijn. Het is enorm schattig om deze diertjes naar elkaar te zien signalen of aan een stukje gras te zien knabbelen. Zoals bekend van de vele tekenfilms in National Parks (Yogi Bear) leven er ook beren in sommige van deze parken. In de film zien we een familie beren die leren hun eerste zalm te vangen. Dit zorgt voor zeer vermakelijke beelden.

 

Prairiehondje National Parks Adventure Omniversum

 

Beste reisbrochure ooit gemaakt

Verwacht geen film met een diepgaand verhaal. Deze film is vooral een reisbrochure die jou laat zien wat er allemaal voor moois te zien en beleven is in de parken van Amerika. De makers van de film hopen ook met deze film jou te stimuleren snel een bezoek te brengen aan The USA. En dit is gelukt! Nooit eerder zag ik een reisbrochure die indrukwekkender is dan deze. Waarschijnlijk sta je na het zien van deze film te popelen om zelf met eigen ogen deze prachtige parken te ontdekken. En wie beter dan Chris Zegers, bekend van vele reisprogramma's, kan dit geheel beter aan elkaar praten.

 

National Lakeshore ijsbergen National Parks Adventure Omniversum

 

Conclusie

De film National Parks Adventure is echt een plaatje om te zien. De prachtige natuur is op indrukwekkende wijze in beeld genomen. Dit komt prachtig tot zijn recht op het enorme scherm van het Omniversum. De drie kwartier durende film is niet saai en brengt de juiste balans aan met emoties zoals spanning, verdriet en humor. De film is geschikt voor alle leeftijden echter denken wij dat het onderwerp voor jongere niet interessant is. Nog op zoek naar een reisbestemming? Laat je inspireren door National Parks Adventure.

 

Bekijk ook: Het actuele Omniversum filmprogramma
Reacties op "Review: Omniversum National Parks Adventure"

Len schreef:

26-02-2016

Het lijkt mij gaaf om dit over Amerika te zien in het Omniversum, spectaculair !5

Karin schreef:

23-02-2016

Ik zou heel graag deze film willen bekijken omdat ik een rondreis heb gemaakt door een aantal nationale parken in Amerika en het mij geweldig lijkt om dit op een andere manier te mogen bewonderen dan dat ik het zelf heb mogen bewonderen..

nicole schreef:

22-02-2016

Op de korte en op de lange termijn zie ik geen mogelijkheid om deze prachtige natuur ooit life te zien. t Omniversum is dan een goed alternatief

Iris schreef:

21-02-2016

Wat een geweldig mooie film moet dit zijn! In juni ga ik naar Amerika waar ik een aantal parken van de film zal gaan aandoen Hoeveel meer voorpret kun je hebben dan naar deze film te gaan met mn familie Lijkt me geweldig!☺️

Familie van Luijk schreef:

21-02-2016

Wij willen aan de hand van deze film onze kinderen laten zien hoe mooi en belangrijk de natuur is en hoe zuinig we er mee om moeten gaan met z'n allen.
Deze film laat de geheimste en mooiste plekken van de Amerikaanse natuur zien die je met een rondreis of een vakantie niet snel zult zien.

L. Premuzak schreef:

21-02-2016

We zijn te oud om dit live te gaan doen, maar dit lijkt me een goed alternatief voor een
LIVE beleving.

J. Buitelaar schreef:

21-02-2016

Het lijkt mij geweldig om samen met mijn gezin deze film in het Omniversum te zien omdat wij een aantal jaren geleden diverse natuurparken aan de Westkust van Amerika hebben bezocht. Mijn dochter was toen nog vrij jong en ik hoop met deze film dat er ook bij haar weer geweldige herinneringen naar boven komen.

Martha schreef:

21-02-2016

De laatste tijd kijken we thuis veel naar national geographic. Mijn kinderen zijn nu 9 en 12 jaar en krijgen steeds meer interesse in de natuur. De film zou op dit moment enorm aansluiten bij hun interesse voor de natuur. Ben zeer benieuwd naar hun bevindingen als ze de film hebben gezien...

Cynthia Schouten schreef:

21-02-2016

Omdat ik samen met mijn moeder hier al heel lang naar toe wil, maar we er helaas geen geld voor hebben :(

Ym tuinder schreef:

20-02-2016

M'n tante is er echt geweest. Ik zou het leuk vinden om er meer over te weten. We gaan bijna nooit naar de film. Lijkt me super als we kunnen winnen!

S tuinder schreef:

20-02-2016

Het ziet in de aankondiging er zo spectaculair en prachtig uit, die film.
Het is een droom om een keer in het echt naar de Nationale Parks te gaan kijken. Maar of we dat ooit voor elkaar krijgen... het zou geweldig zijn om op deze manier via deze mooie film met de kinderen de belevenis al een keer van dichtbij mee te maken!

Danielle schreef:

19-02-2016

Jeetje, ik ben toch nog nooit in het Omniversum geweest. Als ik deze film, als Amerika-verslaafde, daar toch kan bekijken lijkt mij dat onwijs gaaf!

f van stalle schreef:

19-02-2016

Ik zou graag met mijn gezin alles in het echt zien... Helaas is dat nog een droom. Met deze ervaring kunnen we ons al een beetje lekker maken hoe het daar is.

Judy Koot schreef:

19-02-2016

Wat een superactie! Het lijkt me een hartstikke mooie film om heen te gaan.

jan uffels schreef:

19-02-2016

fantastisch leuk gezin uitje

Richard de Jong schreef:

18-02-2016

Hoi! Het lijkt ons leuk om kaartjes te winnen, tis alweer een tijd geleden (m'n kindertijd 😊) dat ik zelf naar 't Omniversum geweest ben, en de film National Parks Adventure klinkt erg boeiend!

Thanx!

Ruud schreef:

18-02-2016

De film in het omniversum zal bijna nog overweldigender zijn dan de National Parks zelf! Ik ben erg benieuwd!

Gaby Meijer schreef:

18-02-2016

Amerika en de NP staan op de planning voor volgend jaar als onze 2 kinderen allebei eindexamen hebben gedaan. Deze film zou wel een héél leuk voorproefje zijn voor ons 4-en !

Jacqueline de Lang schreef:

18-02-2016

Wel in Den Haag geweest, maar nog nooit in het omniversum!
Eens moet de eerste keer zijn toch?
Wij zouden wel blij zijn om op deze manier langs te komen.

Hg, Jacqueline.

Chris schreef:

18-02-2016

Ik ben 25 jaar geleden in Amerika geweest en ik heb toen verschillende nationale natuurparken bezocht. (Grand -, Zion-, Bryce canyon, Yosimeti park, de Hooverdam). Nu heb ik 3 kinderen en ik zou hen graag willen laten zien hoe verschrikkelijk mooi de natuur kan zijn.

Ingrid Selvan schreef:

18-02-2016

Het lijkt me zo geweldig om deze prachtige natuur in die natuurparken op zo'n geweldig groot scherm te mogen zien. Ik zou er graag heengaan met mijn man en 2 kinderen. Fascinerend land.

Joke de Graaf schreef:

17-02-2016

Ik zou graag vrijkaarten voor het omniversum winnen omdat mijn vriend heel erg van mooie plekken in het buitenland houd en hij echt hierin geinteresseerd is dus echt een gaaf cadeau waarvan hij zeker zal genieten.Ook zeker de mooie natuur

Joke Bakker schreef:

17-02-2016

Onwijs mooie film National Parks Adventure, leuk voor mijn 2 kleinkinderen, die gek zijn op de natuur en dieren. Een fantastisch vakantie uitje met Opa en Oma dat zouden we heel erg leuk vinden!

Mariska de Vos schreef:

17-02-2016

Wat een avontuur om in 3d naar de wereld te kijken. Dat zou een heeeeeel gezellig familie uitje worden

Lene schreef:

17-02-2016

Lijkt me bijzondere ervaring om de natuur in 3D te mogen opnemen. Vrienden van ons zijn in diverse natuurparken geweest. Zo kunnen we intensief meegenieten.

Jacqueline de Waal schreef:

17-02-2016

Whoow zo een prachtige film mag je niet missen!

Laura schreef:

17-02-2016

Ik heb deze film altijd al een keer willen zien, dus hopelijk kan dat hiermee ;)

Johan Vlieger schreef:

16-02-2016

Graag wil ik mijn kinderen laten zien wat de onbegrensde mogelijkheden zijn van dromen en dat deze niet alleen dromen hoeven te zijn. Deze avonturiers laten zien wat er allemaal mogelijk is, als je maar wilt.

ET schreef:

16-02-2016

Erg benieuwd naar de juweeltjes van onze aarde. Ik denk dat dit soort films ons laat beseffen hoe mooi onze aarde is en hoe zuinig we daarop moeten zijn.
Graag zou ik met mijn familie de voorstelling willen zien.
Mogelijk dat de volgende halte het reisbureau wordt om een reis te boeken naar de USA om dat natuurschoon van dichterbij te bekijken....

Marianna schreef:

16-02-2016

Beste,

Ik ben 8 weken geleden bevallen van een prachtige dochter Alexandra en ben er erg trots op ( zoals alle moeders ). De zwangerschap was een echte hel voor mij en voor mijn parter..ik heb een extreme bekkeninstabiliteit en moest bijna hele zwangerschap in de rolstoel en met de krukken lopen ( als het lopen mag noemen )..ik heb het erg zwaar gehad met heel veel pijn en wens ik niemand hetzelfde mee maken..nu ben ik aan het revalideren en het zou fijn zijn als ik met mijn oudse dochter van 8 naar Omniversum kan gaan..

Grt,
Marianna

Albertine schreef:

16-02-2016

Na alle enthousiaste reacties op deze film ben ik erg benieuwd geworden!!!!! Misschien wordt onze volgende vakantie wel AMERIKA!!!!

Jane schreef:

16-02-2016

Ik zou graag met mijn vriend, zoon en schoondochter deze film willen zien.

Het antwoord is gewoon simpel, ik heb het geld niet om hun te trakteren.

Mijn vriend en mijn zoon nemen mij wel eens mee uit eten en misschien kan ik hun een keertje meenemen want wij houden allemaal van natuurfilms. De natuur is zo fascinerend!

Mijn vriend is vroeger (zo'n 20 jr geleden) in Yosemite, Grand Canyon, Kannap, Bryce Canyon, Zion geweest. Van deze film zal hij beslist genieten.

Gert Guiljam schreef:

16-02-2016

Bijna 30 jaar geleden bezocht ik de Grand Canyon. Ik was nog een jonge jongen, samen met een stel vrienden naar Flagstaff gereden. Wat was ik onder de indruk. Ik heb toen zoveel dia's gemaakt.... Thuis werden ze het later bijna zat, elke keer weer een dia van die geweldige canyon. Jammer genoeg was dit het enige national park wat ik kon bezoeken. Maar nu is daar de kans om op jullie enorme scherm de andere parken mee te gaan maken...

M.haasnoot schreef:

16-02-2016

Ik zou het fantastisch vinden om met mijn 3 kleinzonen deze film te mogen gaan kijken. Ze zijn gek op de natuur.

janneke schreef:

16-02-2016

De natuur in mijn achtertuin..daar kan ik van genieten.
Op het grote doek in het Omniversum zal het schitterend zijn..maar in het echt...dat zal adembenemend zijn..wie weet!

Diane Dekker schreef:

16-02-2016

Dit lijkt me zo gaaf om samen met man en kidneren te kijken! Mijn man is natuurfotograaf, dus die kan zeker zijn hart ophalen bij deze film en mijn kinderen zouden dit ook prachtig vinden!!

Janneke schreef:

16-02-2016

Ik ben bij de première geweest, fantastische film, ik zou hem graag aan de rest van de familie willen laten zien!

L. de Zeeuw schreef:

16-02-2016

Wie weet trekt deze film me over de streep om eindelijk eens naar de Verenigde Staten te gaan. Ik heb altijd gezegd dat ik er niet heel wilde, met in m'n hoofd het beeld van grote steden en heel veel drukte, maar als nu blijkt dat die Nationale Parken echt zo mooi zijn dan moet ik misschien mijn mening eens bij gaan stellen en gewoon gaan!

Kelly schreef:

16-02-2016

Ik wil al mijn hele leven naar Amerika en dit is een leuke manier om een voorproefje te krijgen.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.