Jerusalem, is de film een aanrader of niet?

Voor de première van de film Jerusalem in het Omniversum was een select publiek uitgenodigd om de film voor het eerst te bekijken. Het was voor mij een eer om o.a. tussen politici en de ambassade van Israel ook uitgenodigd te zijn. Het Omniversum had alles prima geregeld en we werden op onze wenken bedient met heerlijke hapjes en drankjes. Maar het draaide natuurlijk allemaal om de film.

 

Jerusalem in het Omniversum

De film Jerusalem neemt het publiek mee op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld. De stad werd de afgelopen 5000 jaar meerdere keren verwoest en opnieuw opgebouwd, maar bleef een mysterieuze aantrekkingskracht houden. Wat maakte de stad zo belangrijk voor zoveel verschillende culturen? En hoe groeide de stad uit tot het centrum van de wereld voor de drie grote godsdiensten? Waarom is het nog steeds belangrijk voor ons?

 

Het prachtige Golddome in de film Jerusalem bij het Omniversum Jerusalem bij ondergaande zon in het Omniversum

(twee prachtige beelden uit de film Jerusalem in het Omniversum)

 

Op deze en meer vragen geeft de film antwoord. Dit gepaard met prachtige beelden van de stad. Filmopnamen vanuit de lucht geven je een kijk op de stad zoals je deze nog niet eerder gezien hebt. De makers van de film hebben veel moeite moeten doen om hier toestemming voor te krijgen. Er is namelijk een no-fly zone boven Jerusalem, zo vertelde Noam Shalev (de producer van de film).

 

Het verhaal wordt verteld door drie meisjes die erg op elkaar lijken en van ongeveer dezelfde leeftijd zijn. Er is echter een groot verschil, ze hebben namelijk alledrie een ander geloof. Een geloof dat normaal gesproken niet hand in hand gaat met elkaar. ”Deze drie meisjes zijn door de film vrienden geworden en spreken nog steeds met elkaar af” vertelde Noam Shalev.

 

Conclusie Jerusalem

Jerusalem is een prachtige film die optimaal gebruik maakt van het grote koepelscherm van het Omniversum. Bij sommige scenes heb je het gevoel mee te vliegen boven het landschap van Jerusalem. Na het zien van de film zou je zo je koffers willen pakken om op vakantie te gaan naar Jerusalem. Het onderwerp is mogelijk niet leuk voor kleine kinderen. Verder niets slechts over de film en hoe deze tot zijn recht komt in het Omniversum, aanrader.

 

Jerusalem Trailer

 

 

 

Winnaar Omniversum tickets

Tussen alle leuke reacties op dit blog heb ik iemand uitgekozen die twee gratis tickets krijgt voor het Omniversum. De winnaar is... Penelope! Gefeliciteerd Penelope heel veel plezier met je gratis tickets.
Reacties op "Jerusalem, is de film een aanrader of niet?"

Hein Versteeg schreef:

22-08-2014

Naast indrukwekkend is het ook een integere film. Het laat de 3 verschillende religies welke in Jeruzalem wonen het verhaal vanuit hun gezichtspunt vertellen. Een uit onze groep heeft er jaren gewoond en komt er jaarlijks terug. Een feest de herkenning. Echt een aanrader!

Bachnoe schreef:

03-08-2014

Graag het Heilige plaats Jeruzalem in het Omniversum willen bekijken. Krijg ik een duidelijk beeld van Jeruzalem. Een bezoek aan Jeruzalem is moeite waard. Ik denk te gaan wanneer de heersende spanning voorbij is.

Cynthia schreef:

16-04-2014

Het lijkt mij erg fantastisch

Jenny van der Harst de Bruin schreef:

09-04-2014

Geweldige film, we hebben hem zaterdag gezien. Voor ons veel herkenning om dat wij 23 jaar geleden de reis naar Israel hebben gemaakt, we waren toen 25 jaar getrouwd.
Dus een prachtige reis om te vieren.
We hebben genoten om veel dingen weer te zien.
Het land van de bijbel waarvoor nog grote beloften liggen voor israel. En wat een culturen, heel mooi weergegeven.

Coby Bijlsma schreef:

09-04-2014

Heel graag zou ik samen met mijn man naar deze film gaan. Wij wilden graag samen naar IsraŽl gaan, maar voor mij is het helaas niet meer mogelijk. Door naar de film te gaan kunnen we er dan toch nog samen van genieten.

Frederik van delft schreef:

08-04-2014

Lijkt mij een uitgelezen moment om de achtergrond van mijn theater collega die zelf liberaal jood is en wij zijn van het eerst optrede tot broers gebombardeerd
Wij zitten bij een bij zonder theater gezelschap.
theater totaal. Amerpoort.nl

Carla Vosters schreef:

08-04-2014

Mijn vriendin en ik zijn echte IsraŽl fans en zouden dolgraag nog eens samen naar Jeruzalem gaan...maar door onze drukke gezinnen en werk is dat voorlopig nog niet mogelijk. En nu kunnen we, in Nederland, toch samen naar Jeruzalem! Dat wordt genieten en wordt de afscheidszin: 'See you next year in Jerusalem' werkelijkheid!

Mina schreef:

07-04-2014

Hoi Wouter,

Ik zou graag met mijn moeder en zoontje van 6 willen gaan. Ik heb alleen mijn moeder, doordat ik nu lijdt aan een ongeneeslijk longziekte en mijn moeder voor zowel mij als mijn zoon zorgt wil ik mijn moeder en mijn zoon Brandon zijn oma verassen door haar mee te nemen naar de film Jeruzalem. Dat zou ze gaaf vinden ze is namelijk ook nooit in het Omniversum geweest. Wij hopen dat we kans maken! Groetjes van Mina en Brandon.

Anneke Pool schreef:

07-04-2014

Ik wil graag naar de film Jerusalem omdat ik altijd al gefascineerd ben geweest van Israel en Jerusalem. Dat ik er ooit zal komen betwijfel ik sterk, daarom zou ik graag de film zien.

rianne den heijer schreef:

07-04-2014

Hierbij dan onze motivatie om naar de film Jeruzalem te gaan. Vorig jaar waren we heel blij en dankbaar dat we 25 jaar getrouwd waren en wilden we dit samen met onze 6 kinderen vieren in Israel. Dit was echt een mooie ervaring. Toen wij zagen dat er in het Omniversum een film draaide over Jeruzalem hadden we gelijk iets van dit willen we allemaal zien. We hopen vrijdag avond een bijzondere film te zien met veel herkenning. Met vriendelijke groeten Fam den Heijer.

ina van de klundert schreef:

07-04-2014

Ja ik wil graag naar de film. Om te zien wat fe mensen mij over idrael vertelt hebben en misschien er ook zelf eens heen te gaan

R.de Kraa schreef:

07-04-2014

20jaar geleden hebben wij een rondreis gemaakt door IsraŽl .
We hebben heel veel gezien waaronder Jerusalem.
Omdat wij niet meer in de gelegenheid zijn om te reizen,zou ik graag de kaartjes winnen ,om weer te genieten van het mooie Jerusalem.
Groeten van Rita de Kraa

Mila Gopi schreef:

07-04-2014

Deze film trekt mij omdat ik zelf gelovig ben, ik ken alle verhalen van de griekse geschriften en over Jezus. Het lijkt mij erg interesant om in deze film de bijbelverhalen te beleven en de cultuur te ervaren. Hierdoor kan ik mijn begrip vergroten over verhalen van Jeruzalem en de israelische cultuur. Ik ben van mening dat de propaganda op TV over het land en de cultuur niet altijd even eerlijk wordt verteld.

Femke schreef:

07-04-2014

Ik wil graag samen met de kinderen en de leiding van de kinderkerk van Hoogmade (klein kerkje) naar de film Jeruzalem in het Omniversum. We zijn al tijden op zoek naar een betaalbaar uitje, omdat we nu eenmaal niet veel geld tot onze beschikking hebben. Deze film is precies wat we zoeken. De kinderen zijn in de leeftijd van 6 tot 13 jaar. Samen met de leiding hebben we een groepje van 12 personen. Hartelijke groet Femke

Vincent de Haan schreef:

07-04-2014

Zoals de stad al prachtig is, met daarnaast verschillende uithoeken de stroming ernaar toe laten gaan. Prachtig. Weet zeker dat het de moeite waard is om het te bekijken.

Sandra schreef:

07-04-2014

Het Omniversum heeft altijd films waar je wat van opsteekt, mijn tieners zijn net van die sponzen die alle informatie interessant vinden, echt een film voor hen !!

W.Boer schreef:

07-04-2014

Kort geleden was ik met mijn vrouw op vakantie in Eilat. toen ook Jeruzalem bezocht. natuurlijk kan je niet alles bezoeken. Dus lijkt het mij leuk om de film Jerusalem te zien. Misschien zie ik daar nog een aantal dingen die ik nog niet geien hebt.

Van Zanen schreef:

07-04-2014

Jerusalem is een fascinerende stad. Het lijkt me fantastisch om dat te mogen zien in het Omniversum. Alsof je er echt bent.

N. van der Linden schreef:

07-04-2014

Mijn moeder wil al jaren graag naar Jeruzalem alleen durft zij niet te vliegen vanwege problemen met haar oren. Ik zou haar zo graag d.m.v. van deze film meenemen naar het mooie Jeruzalem. Om haar het centrum van de drie grote godsdiensten te laten zien en ervaren. Ik hoop van harte kans te maken op de vrijkaartjes, zodat ik mijn moeder mee kan nemen op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld, zonder dat ze er voor hoeft te vliegen.

Dank u wel. Shalom, Natalie van der Linden

Corien de Vroedt schreef:

07-04-2014

Graag zou ik naar de film Jerusalem gaan. Toen ik 19 jaar was (1986), verbleef ik een aantal maanden in een kibbutz in Israel. Tijdens dit verblijf heb ik veel nieuwe vriendschappen opgedaan en daarnaast vooral ook heel hard gewekt in de amandelboomgaarden. Na 4 maanden heb ik met een aantal mensen die ik in de kibbutz had leren kennen, een groot deel van Israel verkend. Jerusalem was daarbij 1 van de hoogtepunten. Deze stad, met zijn vele culturen en historische rijkdommen heeft mij op slag betoverd. We bleven er dan ook langer dan de bedoeling was. Omdat we niet veel geld hadden, sliepen we in de goedkoopste jeugdhostels en vaak sliepen we op het platte dak. Dat betekende wakker worden van de opkomende zon en de zingende oproep tot het gebed in de moskee. Graag zou ik willen kijken of ik, door het zien van een film over Jerusalem op een heel groot doek, me weer een heel klein beetje ondergedompeld kan voelen in deze prachtige stad.De kaartjes zouden dus meer dan welkom zijn!

Miriam Buis schreef:

07-04-2014

Ik zou ze aan de hulp van mijn schoonmoeder geven.
Die is zo aardig voor haar.

Cemilja schreef:

07-04-2014

lijkt ons oogverblindend mooi !!!

Marianne schreef:

07-04-2014

Ik ben nog nooit in Jerusalem geweest, heb hier wel hele mooie verhalen over gehoord van mijn vader. Ik zou de film dolgraag willen zien.

Monika schreef:

06-04-2014

Ik zou graag naar deze film willen om met eigen ogen te zien wat alle mensen die al in Jeruzalem zijn geweest zo enthousiast maakt. Ik vind het een enorm fascinerende stad!

Ron Vijlbrief schreef:

06-04-2014

Vorig jaar zelf in Jeruzalem geweest.
Nu wil ik er nog een keer naar toe en iemand er voor uitnodigen om mee te gaan.
Maar dat kost nogal wat.....

maar met 2 gratis tickets naar deze film, dan gaat het helemaal lukken.

Dit wordt spannend....

Kees Edel schreef:

06-04-2014

Omday ik de geloven in deze stad heel fascinerend vind.

ellis Vossen schreef:

06-04-2014

Graag wil ik naar de film Jeruzalem. Reden; mijn echtgenoot is liberaal joods, maar hij heeft de stap nog niet gemaakt om naar IsraŽl te gaan, en o.a. Jeruzalem te zien, terwijl hij hier wel heel veel over weet.
M.v.g. Ellis Vossen

Jeanette Bazuin schreef:

06-04-2014

Omdat ik in mei een reis ga maken naar IsraŽl, zou ik het heel leuk vinden alvast een voorproefje op Jerusalem te zien.

ys wong schreef:

06-04-2014

ik ben daar geweest maar vanuit lucht gezien is prachtig een belevenis
God Bless Israel

Jan schreef:

06-04-2014

ik zpu heel graag met mijn opa en oma willen gaan omdat ze te oud zijn om zelf naar Jeruzalem te reizen, maar ik ze ontzettend blij zou maken met een bijna echt kijkje in deze prachtige stad!

Margreet schreef:

06-04-2014

Ik wil de film graag zien als voorproefje voor een reis die ik/wij met familie naar IsraŽl (inclusief bezoek aan Jeruzalem) gaan maken!

Martin Clarijs schreef:

06-04-2014

Aangezien wij een keer in Jerusalem geweest zijn, wil ik ook de plekken zien, waar toeristen niet kunnen komen.

Wink schreef:

06-04-2014

Ik ga er zeker naar toe want ik ben in Jeruzalem geweest.dus er zijn veel dingen herkenbaar

Sila Fokke schreef:

06-04-2014

Jerusalem...Simpelweg omdat ik de film Jesus Christ Superstar al zo mooi vond en nu uiterst benieuwd ben naar de stad zelf.

de vries schreef:

06-04-2014

Heb een voorstukje gezien de laatste keer dat we geweest zijn mijn zoon vond het indrukwekkend en zou erg graag de film willen zien. Wij gaan niet veel weg dit zou een kans zijn

Ger schreef:

06-04-2014

Twee jaar geleden heb ik IsraŽl mogen bezoeken. Dit land met al zijn geloven, tegenstellingen en vooral de onmin tussen IsraŽl en Palestina heeft mij zeer geŽmotioneerd.Hopelijk komt hier ooit vrede. De film zou ik graag willen zien.

Michel Dolstra schreef:

06-04-2014

Lijkt me super leuk om mee te maken

Penelope Broos schreef:

06-04-2014

Zouden heel graag deze kaartjes verloten onder onze leden van onze vereniging vrouwen in de binnenvaart.Omdat deze dames wel houden van een cultureel uitje en wij proberen zo interessant mogelijke onderwerpen soms politiek getint aan te kaarten.Vandaar dat er een grote interesse in zou zijn.Prachtig verfilmd!

Michel Verboon schreef:

06-04-2014

Lijkt me super interessant en hoop er natuurlijk ook veel van te leren. Kan niet wachten om er heen te gaan.

Bianca van Helden schreef:

06-04-2014

Indrukwekkend....

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.