Review Omniversum Amazing Caves: Diep, Duister en Onvoorspelbaar

Het is zondagochtend 9 juli, nog nét geen half negen, als mijn zoon enthousiast vraagt hoe laat we eigenlijk weg gaan naar het Omniversum. “Om 12 uur gaan we weg en om 13 uur begint de film”, antwoord ik. Ja, het is weer zover: in Zuid Holland begint de zomervakantie en om dat te vieren gaan Pa & De Grote Kleine Jongen er weer eens Fijn op Uit.

 

Dagje fijn uit naar het Omniversum

 

Hoe diep kun je gaan?

Daar waar we het de vorige keer duidelijk hogerop hebben gezocht (in de Space Expo), zullen we deze keer afdalen in de diepste, donkerste en koudste krochten van onze aarde. We gaan een kijkje nemen op plekken waar nog nooit iemand is geweest en waar na ons misschien ook wel nooit meer iemand zal komen.

 

miljoenen jaren oude grot in de Grand CanyonAmazing Caves afdalen in 150 meter diepe ijsgrot

 

En dat allemaal in het kader van de medische wetenschap. Een uitje met een missie dus. Vandaag dalen we dan ook af naar het Omniversum in Den Haag, om een bezoek te brengen aan de Amazing Caves; oftewel (vrij vertaald): de Gave Grotten!

 

Bekijk ook:

There we go

Zoals gezegd vertrokken we om 12.00 uur uit Leiden om na een klein half uurtje te arriveren bij het Omniversum. Ruim op tijd om voor vader en zoon nog een drankje en wat chips in te slaan en om op de binnenplaats nog even te genieten van de zon. Om vijf minuten vóór één konden we plaats nemen bovenin de zaal, van waaruit we een fantastisch uitzicht hadden op het 840 vierkante meter grote scherm. Licht uit, spot aan.

 

Geniet van spectaculaire beelden op het grote schermDe zaal van het Omniversum

 

Amazing Caves

In de film Amazing Caves volgen we twee biologen, Nancy en Hazel, bij hun zoektocht naar minuscuul kleine organismen op plaatsen waar deze al eeuwenlang onder de meest extreme omstandigheden weten te overleven.

 

Amazing Caves 150 meter diepe ijsgrot in Groenland

 

We gaan dus op zoek naar heel kleine beestjes, die van hele grote waarde kunnen zijn bij het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe medicijnen en antibiotica. Samen met Nancy en Hazel gaan wij vandaag op pad naar de meest onherbergzame en onheilspellende gebieden op aarde! Grotten dus.

 

Levensecht gefilmd

Door het mega grote gebogen scherm en de 36 speakers lijkt het net of we er zelf echt bij zijn. Met name bij de scènes waarbij je door de lucht zweeft, voel je kriebels in je buik en pak je toch even stiekem stevig je stoel vast. Mede door deze levensechte ervaring, blijft de film ook boeien van begin tot eind.

 

Amazing Caves abseilen Grand CanyonAmazing Caves zoektocht naar minuscuul kleine organismen

 

Een kleine wereldreis

In drie kwartier tijd worden we tijdens een adembenemende tocht meegenomen naar een miljoenen jaren oude grot in de Grand Canyon, naar een 150 meter diepe ijsgrot in Groenland en naar een spectaculaire onderwatergrot bij Mexico. Hier nemen wij onder de meest barre en levensgevaarlijke omstandigheden verschillende monsters, terwijl wij ondertussen genieten van het spectaculaire uitzicht en de indrukwekkende beelden. Wauw!

 

Daarbij leren wij ook nog het één en ander over hoe grotten zijn ontstaan, over hoe je grotten kunt ontdekken en hoe je nu precies kunt zien hoe oud een ijsgrot is.

 

Video: Journey into Amazing Caves

 

Beoordeling

Voor de toegang, de drank en de chips, waren wij samen nog géén € 30,- kwijt. Hiervoor zijn wij ruim een uur onder de pannen geweest, waarbij wij een bijzondere en leerzame ervaring hebben opgedaan. Dit maakt Amazing Caves een origineel uitje, dat ook prima geschikt is voor “even tussendoor”.

 

Bekijk ook:

Arrangementen

Overigens heeft het Omniversum diverse combinatie arrangementen. En is een bezoek dus ideaal te combineren met leuke uitjes in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan Planet Jump, Museon, het strand of de vele andere uitjes in de buurt.

 

Dit artikel is geschreven door Marcel
Reacties op "Review Omniversum Amazing Caves: Diep, Duister en Onvoorspelbaar"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.