6 Stranden in Nederland die je gezien moet hebben

Of je nu houdt van languit liggen bakken in de zon, van fietsen door de duinen, of van uitwaaien langs de zee, op deze 6 stranden is altijd wat te doen.

 

De top stranden van Nederland

 

Strand van Noordwijk

Vlak achter de winkelstraat, direct aan de Koningin Wilhelminaboulevard en pal naast de duinen, vind je het uitgestrekte en toeristische strand van Noordwijk.

 

Noordwijk heeft een lang, breed en schoon zandstrand, dat van alle gemakken is voorzien. Zo zijn er volop strandpaviljoens, afvalbakken en sanitaire voorzieningen. In de directe omgeving is er volop parkeergelegenheid en het strand is vanaf de boulevard overal goed bereikbaar.

 

Voor de veiligheid houden strandwachten en reddingsbrigades de wacht, en is er op het strand een EHBO- post aanwezig. Voor de nodige comfort zijn er ligstoelen, windschermen, parasols en strandcabines te huur. In het hoogseizoen zijn honden niet toegestaan.

 

Heerlijke strandwandeling op het strand van NoordwijkZeldzame schelpen zoeken op het strand van Noordwijk

 

Strand van Scheveningen

Tussen de Scheveningse Haven en De Scheveningse Pier en pal voor het beroemde Kurhaus bevindt zich het gezellig drukke strand van Scheveningen. Direct achter het strand bevindt zich ook nog een wandelpromenade waar je heerlijk kunt wandelen en winkelen.

 

Het Scheveningse strand is slechts enkele kilometers lang, doch voorzien van méér dan genoeg uitstekende voorzieningen zoals goed bereikbare parkeerplaatsen, openbare douches en toiletten. Ook vind je op het strand méér dan voldoende afvalemmers. Voor een hapje of een drankje kun je tenslotte terecht bij één van de ruim 50 strandtenten.

 

Strandwachten en reddingsbrigades houden hier een scherp oogje in het zeil, en ook is er een EHBO- post aanwezig. Het wordt afgeraden om met drijvende voorwerpen het water in te gaan en men adviseert om niet te dicht in de buurt te komen van de obstakels in het water, zoals paalhoofden en dergelijke.

 

De Pier op het strand van Scheveningen in prachtige sfeerverlichting

Luchtfoto van het strand van ScheveningenGeniet samen van de prachtig ondergaande zon op strand Scheveningen

 

Strand van Zandvoort

Het strand van Zandvoort staat bekend om haar racecircuit én om haar strand van bijna 10 kilometer lang. ’s Zomers is het hier dan ook gezellig druk met zowel dagjesmensen als met buitenlandse toeristen. Verspreid over het strand vind je een 40- tal strandpaviljoens, ieder met een eigen stijl, muziek en publiek. Er zit dus altijd wel een leuke tent voor je bij!

 

Actieve recreanten kunnen hier overigens ook uitstékend terecht: bootbezitters mogen hier, mits in bezit van een vergunning, aan- en afmeren en voor Kitesurfers is er een eigen aangewezen gebied. Voor naaktrecreanten is er tenslotte een eigen strand van maar liefst 3 kilometer lang.

 

Ook in Zandvoort houden strandwachten, reddingsbrigades en een EHBO- post een oogje in het zeil en ook hier zit het met de sanitaire en hygiënische voorzieningen wel goed.

 

Heerlijke avondwandeling over het strand van Zandvoort

Heerlijke avondwandeling over het strand van Zandvoort

 

Strand van Breskens

Het strand van Breskens ligt pal naast de jachthaven en zeker op zonnige dagen is het een komen en gaan van allerlei jachten en vissersboten. Het strand is bijzonder schoon; wat ook geldt voor het kwalitatief goede zwemwater. Een klein gedeelte van het strand is bestemd voor naaktrecreatie.

 

Het strand is relatief rustig, zodat je ook in het hoogseizoen altijd nog wel een plaatsje kunt vinden. Voor een hapje en een drankje kun je terecht bij het strandpaviljoen aan de rand van het strand, op het strand zelf is geen horeca aanwezig. Wel vind je er de reddingsbrigade en een EHBO- post.

 

Luchtfoto strand BreskensSfeervolle foto met vuurtoren van strand Breskens

 

Strand van Texel

Uiteraard kun je voor een dagje strand ook uitstekend op de Waddeneilanden terecht. Het meest bekend is hier het strand van Texel van ruim 25 kilometer lang.

 

Zoals de lengte al doet vermoeden, is het Texelse strand prima geschikt voor een rustig dagje strand. Er zijn dan ook slechts enkele voorzieningen voor horeca en voor de verhuur van strandstoelen. Naaktrecreatie is toegestaan op de naaktstranden bij Den Hoorn en Cocksdorp.

 

Let wel op als je van plan bent te gaan varen, vliegeren of kitesurfen; hieraan zijn namelijk strenge regels verbonden. Het is sowieso niet toegestaan om een boot vanaf de kust in zee te brengen, of omgekeerd. Ook is het vanwege de sterke stroming niet toegestaan om met drijvende voorwerpen, zoals bijvoorbeeld een luchtbed of opblaasband, het water in te gaan.

 

Heerlijke avondwandeling op het strand van Texel

Heerlijke avondwandeling op het strand van Texel

 

Strand van Bloemendaal

Het strand van Bloemendaal is bijna 5 kilometer lang en met name bekend door de aanwezigheid van een aantal hippe party-paviljoens. Bloemendaal is dan ook met name bij jongeren een zeer populaire strandbestemming.

 

Maar ook families, naaktrecreanten en actieve strandbezoekers kunnen hier prima terecht. Voor ieder van hen is namelijk een apart stuk strand gereserveerd: voor kinderen is er zelfs een apart stuk strand, met ondiep water en een trampolinepark.

 

Ook in Bloemendaal vind je de inmiddels bekende voorzieningen voor veiligheid en comfort: Een reddingsbrigade, een EHBO- post en een verhuur van ligbedden en windschermen zijn hier allemaal aanwezig.

 

Boeddha kijkt uit op het strand van Bloemendaal
Reacties op "6 Stranden in Nederland die je gezien moet hebben"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.