CORPUS reis door de mens

(2.5/5)  30 recensies

Ons lichaam is de basis van alles, maar hoe werkt dit ingenieuze CORPUS eigenlijk? Maak in het 5D harttheater een duizelingwekkende reis als rood bloedlichaampje en ontdek in de hersenshow de spectaculaire werking van het menselijk brein. Hoe reageren de darmen op een broodje kaas? Wat gebeurt er als je niest en waar op je tong proef je suiker of juist zout? Het antwoord op deze en duizenden andere vragen vind je tijdens de ontdekkingstocht voor jong én oud bij CORPUS ‘reis door de mens’.

 

Wie ’s werelds meest unieke en interactieve attractie CORPUS binnenstapt, maakt op originele en informatieve wijze een spectaculaire ‘reis door de mens’. In het 35 meter hoge lichaam voert de reis je langs waanzinnige 5D-orgaantheaters om uiteindelijk te eindigen in de hersenen. Test spelenderwijs je gezondheid en bewustzijn als het om je eigen CORPUS gaat in de Medische Infotheek. CORPUS is educatie, veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven!

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Di. t/m zon. geopend

Eerste reis start om 9.30 uur. De laatste reis is afhankelijk van het seizoen: op doordeweekse dagen start de laatste reis om 15:00 uur. In het weekend en op vakantiedagen start de laatste reis om 17:00 uur.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Per persoon €18,95

Kinderen jonger dan 6 jaar krijgen geen toegang

Adviesleeftijd vanaf 8 jaar

Parkeren €7,00

Museumkaart niet geldig

 


30 Recensies over CORPUS reis door de mens

(Pagina 1 van 3)

 

"Dagje CORPUS is nu nog leuker"

Wouter   -   03-12-2020

03-12-2020

"Dagje CORPUS is nu nog leuker"

Het was voor ons alweer een tijdje geleden dat we CORPUS bezocht hadden dus het werdt weer eens hoog tijd. Tot onze verbazing was er nogal het een en ander veranderd. De attractie waar je een reis door het lichaam maakt is nog indrukwekkender geworden, onder andere door nieuwe lichteffecten. Wat ons betreft moet je CORPUS zeker een keer bezocht hebben en als je dat al een tijdje niet gedaan hebt is het zeker de moeite om opnieuw een bezoekje te plegen.

Lees verder  


"Teleurstelling"

Bezoeker   -   30-08-2019

30-08-2019

"Teleurstelling"

Ga niet, er zijn zoveel mooiere dingen te doen.. Sfeerloos, te duur en technisch enorm achterhaald, kan echt niet voor die prijs. Zelfs niet als je het als vintage beleving zou verkopen. Oppervlakkige informatie. Publiek, ook kinderen worden miskent. 3D is geen 3D, vormgeving niet spectaculair. Die suffe schokkende stoelen werkte helemaal niet, hoe hard ik ook probeerde. En dat “oog” dan, kom op! Wat je daar grafisch allemaal mee kunt!! Voelde niet als door het lichaam reizen. Interactieve gedeelte is om te huilen. Vormgeving slecht en spellen ook echt zo irritant slecht. Bovendien worden je persoonsgegevens afgetroggeld oa bij de speurtocht 2 kantjes domme vragen (dat je daar nog voor moet betalen) prijsvraag hele sloot gegevens opsturen, e-mail zou voldoende moeten zijn. Ook propaganda van het toch al zo rampzalige Voedingscentrum. Melk=gezond komt ook uit de tijd ja-zuster nee-zuster. Nee dit museum kan echt niet meer. Zonde

Lees verder  


"ZEER ONVRIENDELIJK PERSONEEL"

Radja   -   24-07-2018

24-07-2018

"ZEER ONVRIENDELIJK PERSONEEL"

Indien u alle recensies hier leest, dan ziet u zeker 20 keer terugkomen, dat het personeel zeer onvriendelijk is. Met mijn ervaring erbij, wordt het 21 keer!! Dan moge het duidelijk zijn dat er echt iets mis is met de mentaliteit van het personeel: onvriendelijke, kortaf op het snauwerige af en corpus zelf is hopeloos gedateerd. Weggegooid geld, niet gaan mensen!!!

Lees verder  


"Een leuk en leerzaam uitje voor wat oudere kinderen"

Marjan   -   13-03-2018

13-03-2018

"Een leuk en leerzaam uitje voor wat oudere kinderen"

Grappige effecten om e.e.a. nòg aanschouwelijker te maken. De rondleiding door het lichaam was erg leuk en soms ook wel een beetje spannend. Erg jammer en teleurstellend dat veel van de interactieve beeldschermen niet of slecht werkten! Daardoor verloor kind (7 jr) vrij snel zijn concentratie.

Lees verder  


"Leuke ervaring! "

Debby   -   15-02-2018

15-02-2018

"Leuke ervaring! "

Het was een erg leuk uitje. We werden door het hele lichaam gebracht en deden veel interactieve dingen. De kinderen waren van begin tot eind geboeid. Het enige wat jammer is dat je weinig interactie met elkaar hebt omdat je een headset op hebt. Na de tour heb je ook nog een heel gedeelte waar je zelf op onderzoek uit kan. Het leukste vond ik daar dat er bij de trappen allemaal optische illusies hingen waar je toch wel even de tijd moest nemen om ze te snappen. Al met al een hele leuke middag. We zijn daar zeker 3 uur zoet geweest.

Lees verder  


"Een aanrader voor kinderen"

Alexandra   -   06-12-2017

06-12-2017

"Een aanrader voor kinderen"

Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar het was fantastisch. We zijn met 3 kinderen (7-9-12 jaar) geweest en we gaan zeker nog eens. Het was op begrijpelijke taal gebracht en heel erg interessant. Mijn kinderen vonden het super leuk, niet te lang en heel veel te zien. Commentaar van mijn middelste: is net een achtbaan! Nog een tip, kinderen zouden minimaal 5-6 jaar zijn of al super geïnteresseerd zijn in het menselijk lichaam. Als ze te jong zijn, kan het zijn dat ze schrik krijgen of bang zijn, maar basisschool vanaf groep 3, zeker weten!

Lees verder  


"Niet meer"

Anja   -   16-09-2017

16-09-2017

"Niet meer"

Als ik zo de recensies lees hoef ik niet meer. Ik lees 85% negatiefs Ik heb het maar doorgekrast op mijn bucketlist.


"Leuk voor 1 keer maar nogal gedateerd"

Ben   -   30-08-2017

30-08-2017

"Leuk voor 1 keer maar nogal gedateerd"

Vriendelijke medewerkers, leuke rondgang maar nogal kinderlijk gebracht met de audiotour. De manier waarop het gebracht wordt is in deze internettijd toch al wel gedateerd al is de attractie blijkbaar pas uit 2008. Tijd voor een renovatie om het allemaal weer wat in deze tijd te brengen lijkt me.

Lees verder  


"Bijvoorbaat al niet"

Corra   -   02-08-2017

02-08-2017

"Bijvoorbaat al niet"

We wilden graag naar corpus. Bij telefonisch advies werden wij niet zo vriendelijk te woord gestaan. De dame in kwestie liet ons niet uitpraten en was kortaf. Daar het voor ons niet duidelijk is hoe je moet reserveren met kaartjes via de ANWB hadden wij contact opgenomen. Je kan bv niet van tevoren kijken of de dagen dat je zelf kan ook beschikbaar zijn voordat je kaartjes besteld. Zeer irritant. Maar eens hard over nadenken of wij nog willen gaan. Van een spontaan bezoek is geen sprake! En zo goedkoop is het nou ook weer niet. Start met vriendelijk personeel zou geen overbodige luxe zijn.

Lees verder  


"Vele malen te diur"

Jaap   -   29-07-2017

29-07-2017

"Vele malen te diur"

Gedwongen parkeren voor 7 euro!!!! Schaamteloos stroperij !!!! Gauw stoppen


Hoeveel sterren geef jij CORPUS reis door de mens?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Vernieuwde CORPUS ‘reis door de mens’ nu nog magischer

CORPUS is vernieuwd! De ‘reis door de mens’, in de mensfiguur aan de A44 ter hoogte van Leiden, is vanaf 4 februari nóg spannender, dynamischer en magischer door een nieuw licht- en kleurspektakel.

Lees verder...

 

Review: CORPUS reis door de mens wat is er te zien en doen

Top 10: Populairste dagje uit van 2018

Top 10: Populairste dagje uit 2017

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van CORPUS reis door de mens te melden