Review: CORPUS reis door de mens wat is er te zien en doen

Op een woensdagmiddag reden wij vanuit school naar Oegstgeest. Achterin de auto twee dolenthousiaste kindertjes van 7 en 10 jaar oud. Alle vier waren we helemaal klaar voor een heerlijk dagje fijn uit. Als CORPUS maar aan deze torenhoge verwachtingen kan voldoen...

CORPUS Museum reis door de mens

Aankomst en eerste indruk

Redelijk bekent in de omgeving dus het eerste stuk was zo gereden. Eenmaal in de buurt stond CORPUS duidelijk op de borden vermeld. Toen we er waren was het zoeken naar een parkeerplekje, we zagen er genoeg maar die waren allemaal van andere bedrijven terreinen. Op de gok doorgereden en daar zagen we een parkeergarage voor CORPUS bezoekers.

CORPUS Reis door de mens wachtruimte

Vanuit de garage loop je zo de wachtruimte van het museum in. Een grote wachtruimte met een souvenir winkeltje, eettentje en wat interactieve spelletjes. Wachtruimte? Ja inderdaad een wachtruimte. CORPUS is namelijk iets anders dan de meeste musea. Het is daarom ook belangrijk dat je van te voren reserveert. Op een vast tijdstip betreedt je gezamenlijk met een klein groepje het eerste gedeelte van het museum.

Het eerste gedeelte van CORPUS

Je begint je bezoek aan CORPUS met de reis door de mens. Iedereen krijgt een apparaatje om zijn nek met een (zeer comfortabel) koptelefoontje. Dan ga je met de roltrap omhoog de donkere holte van de knie in en begint je avontuur. Zoals eerder gezegd is CORPUS een beetje anders dan de meeste musea, wanneer je de eerste ruimte inloopt activeer je daarmee jou koptelefoontje en begint een stem van alles te vertellen over de knie terwijl dit ondertussen met beelden op een scherm wordt bijgestaan. De verdere omgeving is helemaal nagemaakt als de binnenkant van een mens. Wanneer het verhaaltje afgelopen is licht de volgende ruimte op en kun je doorlopen.

CORPUS Museum begin je reis

Spannende dingen

Zo wisselen filmpjes, nagemaakte organen en andere spannende dingen zich af. De spannende dingen (niet eng), zoals een 3D film met bewegende stoelen, wisselen af met leerzame filmpjes waardoor kinderen goed hun aandacht erbij kunnen houden. Ook de filmpjes zijn niet gewoon zoals thuis. Bijvoorbeeld bij de neus zijn er echt dingen te ruiken en in de mond sta je op een prachtig nagemaakte zachte tong. Veel meer zal ik niet ingaan op de diverse onderdelen, die moet je echt zelf meemaken. Uiteindelijk eindig je bij de hersenen. Je levert de koptelefoon in en het tweede deel kan beginnen.

CORPUS museum springen op de tong

Het tweede gedeelte van CORPUS

Het zojuist besproken eerste gedeelte van CORPUS is net even anders dan andere musea en brengt je in een reis door het menselijk lichaam helemaal naar boven tot de hersenen. Het tweede gedeelte is juist wel zoals je van musea gewent bent en brengt je weer stapje voor stapje naar beneden. Onderweg kom je allemaal leuke weetjes, interactieve spelletjes en proefjes tegen. Halverwege het museum, wanneer je net de hersenen uitgestapt bent is een klein restaurantje met een prachtig uitzicht.

Interessante en informatieve video's

CORPUS Museum speel interactieve spellenCORPUS Museum uitzicht restaurant

Optische illusies en spelletjes

Wat je vooral tegenkomt in het tweede gedeelte van het museum zijn optische illusies. Persoonlijk vind ik maar ook de kinderen deze helemaal geweldig. Elke keer stonden we vol verbazing te kijken hoe het toch kon dat de plaatjes ons zo voor de gek hielden.

Optische illusiesCORPUS fietsen in een digitale wereld

Ook spelletjes waren er genoeg te doen. Stap bijvoorbeeld op een echte fiets om vervolgens door een digitale wereld te fietsen, geef in een digitale schoolkantine op wat je zoal eet en krijg eetadvies van het Voedingscentrum, plaats de organen op de juiste plek, zie je zelf als je later oud bent, doe een grappige variant op Twister en nog veel meer.

Video: Is CORPUS leuk voor jou?

CORPUS museum krijg eetadvies van het voedingscentrumCORPUS Museum sterke botten test

Conclusie

En dan zon 3 uur later sta je weer beneden in de wachtruimte. Wat ons direct opviel is dat onze kinderen spelenderwijs echt veel geleerd hebben. En niet alleen de kinderen, ook ik ging een stuk wijzer naar huis. De minimale leeftijd voor CORPUS is 6 jaar en dit lijkt me prima, onze dochter van net 7 kon alles prima begrijpen. Wat CORPUS erg goed doet is dat alle informatie zowel voor jong als oud leuk, interessant en goed te volgen is. Soms was niet helemaal duidelijk waar en of je al naar de volgende ruimte kon lopen in de reis door de mens. Maar door het gewoon uit te proberen ging dat vanzelf goed. Het museum is zowel van binnen als van buiten mooi vormgegeven. Wij hebben een heerlijke dag gehad en kunnen een bezoek zeker aanbevelen.
Reacties op "Review: CORPUS reis door de mens wat is er te zien en doen"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.