Top 10: Populairste dagje uit van 2018

Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee ook het terugkijken op het afgelopen jaar. Wij doen dit traditioneel elk jaar door het bekend maken van het populairste uitje van 2018. Vorig jaar ging CORPUS met de titel “Populairste dagje uitje van 2017” er vandoor, zou het ze dit jaar weer lukken?

 

 

Door de jaren heen

Benieuwd naar de populairste uitjes door de jaren heen. Kijk ze dan hier zeker even terug (aanrader!): Populairste dagje uit 2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013

 

We beginnen bij nummer 10 en tellen dagelijks af tot we over 10 dagen bij de nummer 1 zijn!

 

10. Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa

Vorig jaar stond Linnaeushof nog op de tweede plaats en ging het er bijna vandoor met de titel. Dit jaar moet de grootste speeltuin van Europa 9 andere uitjes voor zich laten en staat het daarmee op plek nummer 10. Al doet de slechtere positie in de top 10 natuurlijk niets af aan de hoeveelheid speelplezier die je er kan beleven.

 

Vorig jaar brachten wij zelf nog een bezoek aan Linnaeushof. Hoe we dat vonden?

 

 

 

9. Tikibad, meer dan een subtropisch zwembad

Nog nooit eerder stond het Tikibad in onze Top 10 populairste uitje. Dit jaar komt het zwembad binnen op plek 9. Ook al noemen we het Tikibad is onze vorige zin nog een zwembad, het is eigenlijk veel meer dan dat! Met 16 glijbanen is het Tikibad het grootste glijbanen paradijs van de Benelux. Daarbij kun je Tikibad in combinatie met attractiepark Duinrell bezoeken voor nog meer plezier.

 

 

8. Speelboerderij de HappyFarm

Ook nieuw in onze top 10 is binnen- en buitenspeeltuin de HappyFarm. Deze speeltuin is het hele jaar door leuk om te bezoeken. Met droog weer kun je er onder andere pony rijden, klimmen en klauteren en trampoline springen. Met slecht weer kun je naar binnen en je lol op in de binnenspeeltuin. HappyFarm onderscheid zich van andere speeltuinen doordat zij de boerderij samenbrengen met het spelen. Wie wil er nu niet even knuffelen met de schattige konijntjes...

 

 

 

7. CORPUS, een reis door de mens

Net als de voormalig nummer 2 zet ook onze voormalig nummer 1 een daling in. Zo zakt CORPUS van vorig jaar nog de eerste plek naar de 7de plek in onze Top 10. Bijzonder om te vermelden is dat CORPUS voor het vierde jaar op rij in de Top 10 staat. In 2015 en 2016 pakten zij de 2de plek en in 2017 de 1ste. Hiermee zijn zij het enige uitje dat zo lang op rij in de top 10 staat.

 

Naar aanleiding van de overwinning vorig jaar brachten wij kort daarop een bezoek aan CORPUS en beschrijven in een leuke en uitgebreide review wat je kan verwachten van het museum dat je een kijkje geeft in het menselijk lichaam.

 

 

 

6. Speeltuin Westerpret, gezelligste speeltuin van Zoetermeer

Welkom in onze top 10 Speeltuin Westerpret. Deze buitenspeeltuin onderscheid zichzelf doordat zij de grootste en gezelligste speeltuin zijn van Zoetermeer, zo zeggen zij zelf op hun website. Het is erg knap dat een buitenspeeltuin die het vooral van goed weer moet hebben in onze top 10 terecht is gekomen. Al kun je buiten klimmen, glijden, springen, schommelen en meer ook terecht bij het aangrenzende recreatiecentrum voor een potje bowlen of een hapje eten.

 

 

5. Binnen- en buiten Zwemparadijs Mosaqua

Wat maakt Mosaqua populairder dan vele andere zwembaden? Zeker weten doen we het natuurlijk niet want het is de keuze van onze bezoekers. Maar als we zo de foto’s bekijken zal vast en zeker de unieke uitstraling in combinatie met het heerlijke buitenzwembad ervoor zorgen dat Mosaqua de 5de plek in onze Top 10 pakt. Wie wil nu niet een spannend ritje maken in een wildwaterbaan omgeven door een woestijn en kamelen.

 

 

 

4. Monkeybos, even de aapjes uitlaten

Het Monkeybos is de plek bij uitstek om even jouw aapjes (lees kinderen) uit te laten. Ze kunnen hier heerlijk al hun energie kwijt in de speeltuin, bomen klimmen, hutten bouwen, voetballen en ga zo maar door. Daarbij is het Monkeybos niet alleen leuk voor kinderen. Je kan er namelijk heerlijk wandelen of bij het aangrenzende restaurant Meijendel terecht voor een lekkere lunch of tussendoortje.

 

 

 

3. Aquadome Center Parcs de Eemhof

In 2016 nog de absolute winnaar en nu voor twee jaar achter elkaar vast op de 3de plek. Wat natuurlijk een prachtige prestatie is. Wist je dat je het prachtige zwembad van Center Parcs de Eemhof helemaal niet alleen kan bezoeken wanneer je er op vakantie bent? Dit is natuurlijk wel het leukste maar je kan er ook prima terecht voor een dagje uit. Je dag lekker afsluiten? Blijf na het zwemmen even hangen voor een hapje en drankje in één van de restaurants of de snack-corner.

 

Nadat de Eemhof populairste dagje uit 2016 gewonnen had zijn wij bij hen op bezoek gegaan om de prijs te overhandigen en zelf het zwembad en de horeca te ervaren. In onze review lees je precies wat wij ervan vonden.

 

 

 

2. Bubbel Jungle Family Center

Wauw! Nieuw en gelijk binnengekomen op de 2de plek van onze Top 10. Wat een geweldige prestatie van de Bubbel Jungle. En vreemd vinden we dat eigenlijk niet. Wat ooit begon als een prachtige binnenspeeltuin in Leiderdorp is inmiddels veel meer dan dat. Je kan bij de Bubbel Jungle o.a. terecht voor onbeperkt speelplezier, klimmen, Glow in the Dark Golf en binnenkort opent er zelfs een gloednieuwe lasergame.

 

 

 

1. Kids Wonderland, allermooiste overdekte avonturenpark

Al twee jaar lang strijd Kids Wonderland hard om de eerste plek in onze Top 10. Zo stonden zij twee jaar geleden nog op de 6de plek, vorig jaar op de 4de plek en nu dan eindelijk pakken ze de 1ste plek, gefeliciteerd Kids Wonderland!

 

Kids Wonderland is misschien wel het allermooiste overdekte avonturenpark van Nederland. Kinderen tot 12 jaar kunnen tot in het begin van de avond genieten en spelen. En s’avonds wanneer de avond begint veranderd Kids Wonderland en is het feeëriek verlicht. Ook kun je er sinds enige tijd met goed weer heerlijk buitenspelen. Het hele jaar door dus volop plezier.

 

 

 

Welk dagje uit hoort er volgens jou zeker in deze Top 10?

Bovenstaande top 10 is gebaseerd op zeer uitgebreide statistieken en het bezoekersgedrag van ruim 1 miljoen bezoekers op onze website over het jaar 2018. Het kan dus zijn dat jij het totaal niet eens bent met deze top 10. We horen natuurlijk graag welk dagje uitje van jou zeker op nummer 1 had moeten staan.

 

Bekijk ook

 
Reacties op "Top 10: Populairste dagje uit van 2018"

Dogukan schreef:

17-01-2019

In de beste top 10 zou ook de Efteling en Drievliet bij kunnen staan dat vindt ik ook superrr leuk!
Gr, Dogukan.

Kees schreef:

15-01-2019

Monkeybos is altijd een geweldige plek om de kleinkinderen in een stukje natuur te laten rennen en klimmen.
Soms picknicken en een beetje voetballen.
Restaurant ook erg gezellig.
We komen altijd moe voldaan thuis.

Debby schreef:

08-01-2019

Ik ben dit jaar voor het eerst naar Wildlands geweest en dat vond ik wel een heel leuk uitje. Door alle positieve en negatieve aandacht die het park krijgt hoop ik dat ze een plekje weten te bemachtigen.

Anja schreef:

08-01-2019

Tivolie in berg en dal. Super leuk park. Nog niet zo bekend. Park voor kindeten tot 12 jaar. Kinderen kunnen van alkes spelen. Wat voor de grotere kinderen is is ook voor de kleinere bv botsautoos. De kinderen kan je ook niet kwijt r a ken alles ligt bij elkaar. Prijs heel goed betaalbaar. En voor als het regent binnen grote speelhal. Voor de ouders ook super je hoeft niet veel te lopen. Echt aanrader

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.