Review: Linnaeushof, aan een hele dag spelen nog te kort

Linnaeushof is de grootste Speeltuin van Europa en dat ga je merken. Na een hele dag spelen heb je nog te kort! Wat er allemaal te doen is in de Linnaeushhof? Te veel om op te noemen en toch gaan we het doen! Ook vertellen we je de plus en min punten en dingen waar je op moet letten bij een bezoek aan deze speeltuin.

 

Spelen in de Linnaeushof

 

De grootste speeltuin van Europa

Het Linnaeushof in Bennebroek is zoals gezegd een enorm grote speeltuin. Om hier een beetje orde en overzicht in te houden is de speeltuin heel handig in een soort van in drie delen verdeeld. Zo is er een gedeelte voor de oudere kinderen met onder andere grotere glijbanen, klimtoestellen, een kabelbaan en trampolines. Er is zelfs een kartbaan waar je een rondje kunt racen hier moet je wel apart per ritje voor betalen. Verder vind je er ook nog botsauto's en een monorail waarmee je jezelf al fietsend een rondleiding over het park kunt geven.

 

Botsen in de botsauto's Spannende slangen glijbaan

 

Peuter eiland

Het tweede gedeelte van het park is speciaal ingericht voor kleine kinderen. Er zijn hier veel speeltuin attributen als klimtoestellen, glijbanen en zandbakken aanwezig. Welke er allemaal erg verzorgd en netjes uitzien. Ook is er een verkeer speeltuin waar kinderen zelf op trapfietsjes  kunnen rondrijden en tanken. Het peuter gedeelte is ondanks vrij groot op de in en uitgang na helemaal afgesloten met een heg waardoor kinderen hier lekker vrij en veilig kunnen spelen.

 

Overzicht van de peuter speeltuin

 

Het Waterparadijs

Het derde gedeelte van het park is het waterparadijs. Als het echt warm is wil je maar één ding... namelijk afkoelen in het waterparadijs van het Linnaeushof. In het park is een heerlijk en mooi verzorgt waterparadijs aanwezig. Hier kunnen kinderen van klein tot groot hun lol op! Zwemmen kan er niet maar er zijn wel glijbanen en andere spetter avonturen. Het water is niet verwarmd dus aan het begin van het jaar, de eerste warme dagen, kan het water nog erg koud zijn. Maar stiekem is dat ook wel weer lekker en het houd de kinderen niet weg van het spetter plezier.

 

Bekijk ook: Meer dan 20 foto's van de Linnaeushof

 

Prachtige luchtfoto Linnaeushof waterpark Het waterpretpark voor de kleinere

 

Ritje met het Treintje

Voor jong en voor oud rijdt er meerdere malen per dag een treintje door het hele park. Het is een gezellig rust moment waarin je een kijkje over het hele park krijgt. Kun je direct zien waar je allemaal nog mee wil spelen!

 

"Kun je direct zien waar je allemaal nog mee wil spelen!"

 

Video: Linneushof, wat is er allemaal te zien en doen

 

Dansen met Bennie het konijn

Een paar keer per dag geeft Benny het konijn een voorstelling. Hij zingt en danst er vrolijk op los en alle kinderen mogen meedansen! En na afloop mag iedereen met Benny op de foto. Dit is erg leuk en indrukwekkend voor de kinderen.

 

Dansen met Bennie het konijn in het Linnaeushof

 

Eten, drinken en souvenirs

In tegenstelling tot veel andere speel- en attractieparken is er niet veel gelegenheid tot het kopen van snack, drankjes en souvenirs. Persoonlijk vind ik dit prima, de aandacht ligt bij het spelen en niet bij knuffeltjes. Alleen bij de in- en uitgang is een souvenirwinkeltje. En in het midden van het park is het enige restuarant. Helaas kan deze wel een upgrade gebruiken. Zowel het binnen als buitenterras toont niet erg verzorgd en de hele lange tafels op het buitenterras zijn ongezellig.

 

 

Voor wie is Linnaeushof leuk

Met droog weer is het Linnaeushof sowieso een succes voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Met warm weer is het waterpark nog een aangename bonus. De speeltuin staat vol met afwisselende leuke speeltoestellen. Genoeg, of beter gezegd te veel om je een hele dag mee te vermaken.


Het park is ruim en veilig opgezet waardoor zowel grote als kleine kinderen (in het peuter gedeelte) lekker zelf vrij kunnen rondspelen. Er is geen begeleiding vanuit het park aanwezig bij de speeltoestellen dus het kan voor komen dat kinderen voordringen of langer op een toestel blijven dan misschien netjes is. Maar dat valt allemaal reuze mee.
Reacties op "Review: Linnaeushof, aan een hele dag spelen nog te kort"

Jordy schreef:

15-08-2016

Wij hebben hier zo ontzettend veel leuke dagen beleefd. De kinderen kunnen niet wachten totdat we weer gaan. Aanrader!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.