10 Redenen om het Monkeybos te bezoeken

Het Monkeybos in Wassenaar is niet, zoals je misschien zou verwachten een bos met apen. Maar het is een bos voor de aapjes, jouw aapjes. Kinderen kunnen hier heerlijk hun energie kwijt met klimmen, klauteren en bouwen.

 

Monkeybos Wassenaar

 

Lekker buiten in de natuur

Het Monkeybos ligt midden in natuurgebied Meijendel, een prachtig bos vol met kromme, oude, kapotte en mooie bomen. Deze bomen hebben de gekste vormen en zijn hierdoor makkelijk om in te klimmen of om hutten tegenaan te bouwen. Onder de bomen vind je van alles. In de herfst bijvoorbeeld de bekende bruine bladen, eikennootjes en kastanjes. Kortom een prachtige plek om lekker te wandelen terwijl de kinderen plezier hebben.

 

Bekijk ook:

 

Kom hier alles beleven

 

De aap uithangen

Aan het begin van het Monkeybos en verspreid over de route vind je allerlei speel en klim attributen voor de kinderen. Zo is er een heel parcours gemaakt met klim en klauter toestellen waar jouw aapjes overheen kunnen klimmen. En ook de natuur heeft een handje meegeholpen met prachtige kromme bomen waar je in kunt klimmen of met balans overheen kunt lopen.

 

De aap uithangen in het Monkeybos

 

Hutten bouwen

Er wordt leuk gebruik gemaakt van de natuur. Zo liggen er bijvoorbeeld bij een kromme boom een flinke stapel takken waar je een stoere hut van kunt bouwen. En met een beetje fantasie en creativiteit bouw je van twee kleine takjes en een flinke grasspriet je eigen zwaard.

 

Bouw je eigen hut

 

Kabelbaan

Eén van de favoriete attracties van de aapjes is de kabelbaan. Een kleine aanloop, een sprongetje en roetsj met volle vaart naar de overkant. De echte durfal krijgt een duwtje mee van papa om nog harder te gaan. Er staan ook nog andere speeltoestellen in en om het Monkeybos zoals een glijbaan, brug, spinnenweb, tunnels en meer.

 

Kruipen door hele grote buizen

 

Klimmen

In het Monkeybos zie je door de bomen het bos niet meer. Er staan bomen in alle soorten en maten. Door deze unieke vormen zijn de bomen uitermate geschikt om in te klimmen. Soms zelfs tot heel hoog, dus wees wel voorzichtig.

 

Klimmen in de bomen

 

Waterspeeltuin

Aan het terras van Pannenkoekenrestaurant Meijendel en om de hoek van het Dunea bezoekerscentrum de Tapuit vind je een waterspeeltuin. Op een warme dag is het heerlijk voor de aapjes om hier met water bezig te zijn terwijl papa en mama een drankje drinken op het terras of natuurlijk lekker meespelen.

 

Bekijk ook: 

 

Spelen bij de waterspeelplaats

 

Voetballen en andere spelletjes

Aan het begin en aan het einde van het Monkeybos is een groot grasveld. Hier heb je de ruimte om lekker te voetballen of andere bal, tik of renspelletjes te doen. Heb je bijvoorbeeld weleens boomtikkertje of anna maria koekoek gespeeld?  

 

Monkeybos Speeltuin

 

Naar het Strand

Wist je dat het strand op slechts 2 kilometer van het Monkeybos ligt. Dat is een lekkere wandeling door de duinen zo naar het prachtige strand van Wassenaar. Voor een frisse winderige strandwandeling of lekker op een handdoekje zonnen. En de aapjes vermaken zich daar ook zeker wel.

 

Bekijk ook:

 

Stranden in Nederland die je gezien moet hebben

 

Hapje en drankje

Direct aan het Monkeybos ligt het gezellige Pannenkoekenrestaurant Meijendel. Met een knapperend vuurtje binnen en een ruim terras buiten is het met elk weertype gezellig voor een bezoekje. Zo kun je hier terecht voor enkel een drankje of ijsje maar ook voor een uitgebreide lunch of diner.

 

Pannenkoekenrestaurant Meyendel

 

Parkeren

Alsof bovenstaande redenen nog niet genoeg zijn om het Monkeybos te bezoeken kun je er ook nog naast de deur gratis parkeren. Maar let wel op, het Monkeybos en natuurgebied Meijendel is een graag bezochte plek dus het ruime parkeerterrein kan zomaar vol staan. Er zijn dan nog wel andere parkeermogelijkheden maar deze liggen op een loopafstand van zo’n 15 minuten. Wat overigens geen straf is, wandelen door het mooie bos.
Reacties op "10 Redenen om het Monkeybos te bezoeken"

Papatje schreef:

26-10-2016

Helemaal mee eens. En misschien spot je nog een dier! De wandeling van 15 min is trouwens veel leuker, dan dichtbij parkeren.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.