13 tips: Wat te doen met dit mooie weer

Het is prachtig weer! Daarom hebben wij voor jou 13 geweldige uit tips voor jong en oud. Deze tips bezorgen jou en je familie veel plezier maar vooral veel verkoeling!

 

Heerlijke verkoeling met water gooien met mooi weer


Blijf je binnen of ga je naar buiten?

Met mooi weer hoef je niet speciaal naar buiten te gaan. Veel binnen uitjes hebben tegenwoordig uitstekende airco’s. Dit maakt het prima mogelijk om met warm weer voor bijvoorbeeld een leuk museum te kiezen. Maar... wil je dit wel, kies je niet liever voor wat verkoeling, of lekker zonnen?

 

 

Dino's in het Museon, ook leuk met warm weer

 

Zwemmen, natuurlijk!

Op een echt warme dag is het heerlijk om je verkoeling te zoeken in het zwembad, en dan het liefst een buiten zwembad. Heerlijk op je handdoek liggen in het zonnetje en af een toe een plons in het zwembad om lekker af te koelen en dit terwijl de kinderen heerlijk aan het spelen zijn.

 

Keihard in de glijbaan van een buitenzwembad

 

Hieronder vind je alle zwembaden van Nederland per provincie:


 

Ook bij Center Parcs kun je heerlijk zwemmenGlijden in het zwembad van het Dierenbos

 

Een speelpark met eigen strand

Bij Speelpark Oud Valkeveen kun je heerlijk buiten spelen in de leuke speeltuinen en spannende attracties. Er is ook genoeg ruimte voor de papa's en mama's of opa's en oma's om lekker op een handdoek te liggen zonnen. Dit kun je doen op het grote grasveld of aan het eigen strandje van Speelpark Oud Valkeveen. Op het strand kunnen kinderen ook heerlijk spelen en afkoelen. Dan is er nog de waterspeelplaats. Graven, bouwen en spetteren zijn een aantal van de leuke dingen die je daar kunt doen.

 

Bekijk ook:

 

Spelen in het waterpark van Speelpark Oud Valkeveen

Het eigen strand van Speelpark Oud ValkeveenGa in de stoere attracties van Speelpark Oud Valkeveen

 

Dagje naar het strand

Op een echt warme dag kun je heerlijk verkoelen met het frisse strand windje en de coole zee. Tussendoor lekker ontspannen op je handdoek en een beetje bij bruinen terwijl de kinderen hun lol op kunnen met graven, bouwen, zwemmen en andere strandspelletjes.

 

Bekijk ook:

 

Heerlijk dagje uit naar het strand

 

De grootste speeltuin van Europa

Het Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa. Niet alleen kunnen kinderen tot een jaar of 10 hier uren spelen ook kun je in het Linnaeushof heerlijk afkoelen in het waterpretpark. Op een warme dag is er echt van alles te doen. Denk aan een ritje in de trein, waterfietsen, spetteren in het waterpret park, glijden van de glijbanen, klimmen, klauteren en nog veel meer!

 

Bekijk ook:

 

Video: wat is er te beleven bij het Linnaeushof

Afkoelen in het waterpretpark van LinnaeushofWater speelweide voor de kleintjes in het Linnaeushof

 

Binnen airco en buiten waterpret

Dat klopt ja Plopsa Indoor Coevorden is inderdaad, zoals de naam al zegt, een binnen attractiepark. Maar de airco is daar prima in orde! En je kunt ook naar buiten. Daar staan de waterfonteinen je al op te wachten voor een lekkere verkoeling. Probeer de waterstralen te ontwijken, of nog beter, probeer ze te raken! Zo koel je lekker af op een warme dag.

 

Bekijk ook:

 

Video: Binnen, buiten en waterpret bij Plopsa

Met mooi weer door de water fonteinen rennen in Plopsa Indoor Coevorden

 

Attractiepark Toverland

Ook Attractiepark Toverland is zowel een binnen als buiten uitje! Zo zijn er de leukste attracties voor jong en oud. Van glijbanen en hobbelpaarden tot supersnelle achtbanen. Maar nog belangrijker, met dit mooie weer zijn er in Attractiepark Toverland diverse mogelijkheden om lekker af te koelen.

 

Meer informatie: Attractiepark Toverland

 

Zo kun je er lekker nat worden in de attractie Backstroke:

Spetter helemaal nat van de attractie Backstroke in Toverland.

 

Of van de waterfonteinen en andere waterattracties in Toverland:

Pas op dat je niet nat wordt van de fonteinen, of juist wel! In Toverland Sevenum.

 

Binnen + Buiten + Waterpret = Megapret

In Megapret kun je met alle weertypen terecht voor een leuk dagje uit. Met slecht weer hebben ze een te gekke binnenspeeltuin en attracties, met fris weer kun je zowel lekker binnen als buiten spelen in de buitenspeeltuin en met warm weer hebben ze een heerlijk waterpretpark. Hier kun je heerlijk nat worden en met water spelen. Ouders kunnen naast de waterspeeltuin plaats nemen op het terras en zo hun kinderen in de gaten houden terwijl ze genieten van het zonnetje. Maar er is nog zoveel meer!

 

Bekijk ook:

 

Spuit elkaar lekker nat in Megapret WaterpretLeuke attracties bij Megapret Buitenpret

 

Attractiepark Slagharen

Een dag vol met diverse attracties, dat kun je verwachten bij Attractiepark Slagharen. Maar wist je dat je bij Slagharen ook terecht kunt voor verkoeling? Buiten de spectaculaire attracties als achtbanen, schommelboot, zweefmolen en meer, heeft Slagharen ook een Splash attractie waar je niet met droog pak uit komt en een waterspeeltuin.

 

Korting: Controleer op korting voor attractiepark Slagharen

 

Spuit elkaar nat vanuit je bootje in attractiepark Slagharen

Deze spannende Splash in Slagharen verlaat je niet met een droog pakHeerlijk met water spelen in de waterspeeltuin van Attractiepark Slagharen

 

Speel- en dierentuin Plaswijckpark

Er is een plek in Nederland die maar liefst vier uitjes in één is! En dat is Plaswijckpark. Dit park is namelijk een binnen- en buitenspeeltuin, attractiepark, dierentuin en waterspeeltuin! Ook kun je in Plaswijckpark nog heerlijk wandelen of wat lekkers eten en drinken. Kinderen tot een jaar of 10 hoeven zich hier geen seconde te vervelen.

 

Bekijk ook:

 

Spuit iedereen nat met het waterkanon van Plaswijckpark

Schommelen in de buitenspeeltuin van PlaswijckparkAai de schapen en andere dieren in Plaswijckpark

 

Avonturenpark Hellendoorn

Het grote attractiepark genaamd: Avonturenpark Hellendoorn, staat bekend om de vele attracties. Maar wist je dat zomers Hellendoorn de deuren opent van hun spectaculaire waterpark? Vol met glijbanen, badjes en zon mogelijkheden. Zo is Avonturenpark Hellendoorn ook zomers met mooi weer een leuk uitje voor jong en oud.

 

Bekijk ook:

 

Heerlijk zwemmen en verkoelen in het spectaculaire waterpark van Avonturenpark Hellendoorn

 

Het Land van Jan Klaassen is spetterend leuk

Een prachtige binnen- en buitenspeeltuin waar je ook nog terecht kan voor wat lekkers te eten of lekker spetteren op een warme dag. Dat is Het Land van Jan Klaassen in een notendop. Heb jij jongere kinderen dan moet je zeker naar deze speeltuin komen. Je kinderen zullen na een heerlijke dag moe maar voldaan terug naar huis keren.

 

Video: Beleef de zomer bij Jan Klaassen

Heerlijk verkoelen en spetteren in Het Land van Jan Klaassen

 

Zomervakantie Tips

Nog niet genoeg inspiratie gehad? Bekijk dan zeker ons artikel "Tips voor een dagje uit in de Zomervakantie

 

De leukste tips voor een dagje uit in de Zomervakantie

 

Nog meer inspiratie:

Reacties op "13 tips: Wat te doen met dit mooie weer"

Uso schreef:

26-06-2021

Zwembad of Museau zijn het mooiste tijdens dit weer.

Debby schreef:

16-06-2016

Ik vind het vaak leuk om met de kinderen naar een natuurspeeltuin te gaan. Ze kunnen dan lekker met modder spelen en hele riviertjes bouwen met de stenen die daar liggen.
De kinderen vermaken zich de hele dag dus ik ook!

Yvettte schreef:

30-06-2015

de koelste plek is een museum

Jaap schreef:

11-06-2015

Aan het meertje de Vlietlanden in Leiden liggen is ook heerlijk met goed weer!

Marielle schreef:

08-06-2013

Heerlijk naar het (buiten) zwembad is ook niet verkeerd met mooi weer :)

Dewi schreef:

25-05-2012

Wij zijn van plan om dit weekend naar Duinrell te gaan, daar is ook een buiten zwembad. Helaas was die de laatste keer dat wij er waren niet verwarmd. Misschien gaan we ooknog naar het stranje bij de vlietlanden. Dat iseen grote plas in de omgeving van Voorschoten.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.