Speelpark Oud Valkeveen staat in bloei!

 

Je hebt vast weleens gehoord van het Speelpark Oud Valkeveen. Misschien heb je het zelfs voorbij zien komen in de liedjes van Keet? Maar wat is er nu allemaal te beleven in dit park, en voor wie is het leuk? Dat ga ik je vertellen.

 

Een zee aan ruimte

Wat opvalt als je binnenkomt is alle ruimte binnen het park. Hierdoor heb je misschien in eerste instantie het idee dat je binnen een uur door het park loopt. In de praktijk pakt dat anders uit. Het park is heel ruim opgezet hierdoor heb je veel overzicht op je kinderen en alles wat er te doen is. Als je goed kijkt bij binnenkomst zie je zelfs diep in de verte het Gooimeer liggen. Met mooi weer kun je lekker zonnen terwijl de kinderen in het water spelen. Toen wij er waren zag het water er vies uit en had ik niet echt de behoefte het water in te gaan. Ondanks het warme weer.

 

Lekker picknicken in Speelpark Oud Valkeveen

 

De attracties van Speelpark Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen is zoals de naam al zegt geen attractiepark maar een speelpark. Er zijn dus ook niet zo heel veel attracties aanwezig. Toch zijn er wel degelijk leuke attracties voor de kinderen. Je vind er bijvoorbeeld een treintje welke een rondje door een gedeelte van het park rijd, stap je zelf achter het stuur in de auto’s op rails, een draaimolen voor de kleinste, botsauto’s en een valtoren. Er was ook nog een achtbaan en een schommelboot. Echter is de achtbaan op het moment afgebroken. Er schijnt met de tijd een nieuwe voor in de plaats te komen. En had tijdens ons bezoek de schommelboot storing.

 

De vrije val in Speelpark Oud Valkeveen Draaierig in de bijtjes van Speelpark Oud Valkeveen

 

Speeltuinen in overvloed

Buiten de bovengenoemde attracties vind je over het hele park speeltuinen. Er is geen plekje waar je kind zich hoeft te vervelen. Rondom de speeltuinen zijn altijd mooie stukjes gras om op te liggen of bankjes en stoelen aanwezig zodat je lekker kunt relaxen als de kinderen spelen.

 

Bootwrak speeltuin in Speelpark Oud Valkeveen Vliegtuig speeltuin in Speelpark Oud Valkeveen

 

Met mooi weer is er ook een waterspeeltuin. De kinderen graven heerlijk hun eigen rivieren in het zand om het water doorheen te laten stromen en maken complete meren.

 

Leuk met het water spelen in Speelpark Oud Valkeveen

 

Ook leuk met Regen en slecht weer

In een gebouw centraal van het park vind je de “Water Wonder Wereld” dit is een kleine binnenspeeltuin met trampolines, een ballenbak en klimattributen.

 

Op de bovenste verdieping heeft Keet (van de liedjes op Telekids) onlangs een klein en gezellig bioscoopje geopend waar kinderen kunnen kijken naar tekenfilms van Chugginton, Ernst en Bobbie en andere Telekids helden.

 

Twee keer per dag is er in dit gebouw ook een theatervoorstelling. Deze voorstelling is erg leuk en zit erg goed in elkaar. Zeker de moeite om te bekijken wanneer je in het park bent.

 

Theater voorstellingen in Speelpark Oud Valkeveen

 

Wordt Oud Valkeveen, Nieuw Valkeveen?

Het park ziet er erg verzorgt uit en er openen regelmatig nieuwe attributen binnen het park. Ik krijg dus sterk de indruk dat er nog een hoop mooie dingen staan te gebeuren in Oud Valkeveen Als dat dan klaar is zou het wel erg leuk zijn om het park vervolgens “Nieuw Valkeveen” te noemen...

 

Conclusie

Speelpark Oud Valkeveen is zeker een aanrader om met jonge kinderen te bezoeken. Tot een jaar of 10 zullen kinderen zich er enorm vermaken. Ouders kunnen lekker meespelen met de kinderen of relaxen op de vele rust plekken in het park. Ook met slecht weer kun je je vermaken in Speelpark Oud Valkeveen echter niet voor een hele dag. Prijs kwaliteit verhouding is prima in orde voor ruim 9 euro per persoon heb je een hele dag plezier. En parkeren is gratis.
Reacties op "Speelpark Oud Valkeveen staat in bloei!"

Jordy schreef:

10-06-2016

Een tijdje terug bij Speelpark Oud Valkeveen geweest. Het was mooi weer en hebben er echt een heerlijke dag beleeft. Onze kinderen waren uren zoet in de waterspeeltuin. Uiteraard hebben we ook veel plezier gehad in de andere leuke dingen die het park te bieden had zoals diverse attracties. Wat ons betreft een aanrader!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.