Review: Plaswijckpark unieke speel- en dierentuin in Rotterdam

Plaswijckpark is niet een buitenspeeltuin, ook niet een binnenspeeltuin en ook geen dierentuin of waterpretpark. Nee het is het allemaal in n. Maar wat doet dit met de kwaliteit?

Met zijn allen op de schommel bij Plaswijckpark

Diversiteit alom

Plaswijckpark focust zich niet op n onderdeel maar op wel minstens drie. Dit pretpark heeft vermoedelijk niet als doel om de beste dierentuin of speeltuin te zijn maar eerder om het beste pretpark te zijn. Zo hebben zij een dierentuin met leuke kleine dieren, zijn er diverse buitenspeeltuinen en een binnenspeeltuin. Buiten deze drie onderdelen die het grootste gedeelte van het park in beslag nemen hebben ze ook nog een leuk waterpretpark, een rondvaart, midgetgolf en een kinderboerderij. Kortom een waar kinderpretpark.

Klimmen rennen en glijden in de buitenspeeltuinenHavenspeeltuin Plaswijckpark

Plaswijckpark de dierentuin

Verwacht geen grote dierentuin zoals bij Blijdorp, de buren van Plackwijckpark. Ondanks dat het geen grote dierentuin is, is het wel degelijk een waardige toevoeging aan het park. En met de constante vernieuwingen die er gedaan worden ziet het er ook nog eens prachtig uit. Je vind er onder andere aapjes, diverse vogels, wallabies, een lynx en nog meer.

Mooie vogels in de dierentuin van Plaswijckpark

Kinderboerderij en avonturenbeek

Halverwege de dierentuinroute bevind zich een klein terras waar je terecht kunt voor wat te drinken of een broodje. Dit terras is omringt door de avonturenbeek en de kinderboerderij. Terwijl de ouders een drankje doen kunnen kinderen hier nog lekker spelen in bijvoorbeeld de avonturenbeek. Hier stroomt het water van boven in een beekje naar beneden. Op en om de waterbeek zijn allemaal spannende en leuke attributen gemaakt waardoor kinderen over het ondiepe water kunnen klimmen. Bij de kinderboerderij kun je lekker knuffelen met de koeien en geitjes maar ook Oud Hollandse spelletjes doen of de hooizolder beklimmen.

Bekijk ook:

Schaapjes aaien op de kinderboerderij in Plaswijckpark

Plaswijckpark de buitenspeeltuin

Waar het linker deel van het park gebruikt wordt voor de dieren is het het rechterdeel voor het grootste stuk gereserveerd voor de buitenspeeltuinen. De buitenspeeltuin is netjes onderhouden en biedt een grote variatie aan speelattributen. Buiten de bekende schommels, glij- en klimbanen is er ook een groot verkeerspark waar je op skelters kunt rondrijden zoals je papa en mama in de auto doen. Erg goed is dat Plaswijckpark rekening houdt met de verschillende leeftijden van hun bezoekers. Zo is er een verkeerstuin voor de kleintjes t/m 5 jaar en een grotere voor de kinderen van 5 jaar en ouder. Ditzelfde geldt ook voor de speeltuin.

Skelteren in de verkeerstuin van PlaswijckparkBuitenspelen bij Plaswijckpark

Plaswijckpark de binnenspeeltuin

Een aantal jaar geleden heeft Plaswijckpark hun pretpark uitgebreid met een binnenspeeltuin gecombineerd met het restaurant. Deze 1600 m2 grote speeltuin is volledig in het thema van een reuze huis. Zo kun je onder andere springen op enorme bedden (trampolines) en ballen gooien naar het servies. Ook de binnenspeeltuin van Plaswijckpark is netjes onderhouden en ziet er prachtig uit. De binnenspeeltuin biedt dus ook met slecht weer genoeg reden tot een bezoek aan Plaswijckpark.

Bekijk ook:

Klimmen en Klauteren in de binnenspeeltuin

Ballen schieten in de binnenspeeltuinSpringen op de trampolines bij Plaswijckpark

Plaswijckpark waterpret

Niet alleen vind je op Plaswijckpark de eerder besproken avonturenbeek waar kinderen al lekker water met spelen kunnen combineren. Ook is er nog de Havenspeeltuin. Dit is een ruim ondiep zwembad met een speeltoestel in het midden. Bovenop dit toestel staat een grote emmer die langzaamaan volloopt met water en dan, eens in de tijd PLONS! Valt al het water met een grote plons en een hoop spetters naar beneden. Kinderen vinden dit spannend en leuk tegelijk, kijk maar eens naar onderstaande video.

Plaswijckpark waterpret in het waterparkWater schieten in het waterpark

Slecht weer

Ondanks dat het park voor het grootste gedeelte uit buitenactiviteiten bestaat hoeft een bezoek aan Plaswijckpark met slecht weer zeker niet afgeschreven te worden. De binnenspeeltuin is erg leuk en biedt gerust al enige uren plezier. Verder is er nog een overdekte midgetgolf en rijdt er een overdekt treintje door de dierentuin. En als het droog is kun je alsnog lekker naar buiten om de dieren te bekijken of lekker te spelen. Natuurlijk komt je bezoek aan Plaswijckpark het meest tot zijn recht op een lekker zonnige dag.

Binnenspeeltuin Plaswijckpark zandbak

Midgetgolfen bij PlaswijckparkLekker buiten spelen bij Plaswijckpark

Conclusie

Hoe noem je een park dat zoveel dingen in n doet? Wij noemen Plaswijckpark een pretpark. En volledig terecht, want voor kinderen tot een jaar of 11 is Plaswijckpark pret gegarandeerd. Helemaal op een zomerse dag wanneer er ook lekker gebruik gemaakt kan worden van de waterspeeltuin. En dit alles voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Bij Plaswijckpark zijn ze constant in ontwikkeling om het park nog mooier en leuker te maken, en dat lukt. Het park is erg netjes en mooi en ook de nieuwe binnenspeeltuin is een waardige toevoeging. Als we dan een minpuntje zouden moeten noemen is het de beperkte parkeerruimte. Echter zijn er rondom Plaswijckpark op ongeveer 5 minuten lopen voldoende parkeermogelijkheden en deze zijn ook nog eens gratis.
Reacties op "Review: Plaswijckpark unieke speel- en dierentuin in Rotterdam"

Arina schreef:

18-08-2023

Wat een geweldig park. Mooi opgezet. Ruim, overal bankjes en tafels waar je even kunt bijkomen. En ontzettende leuke activiteiten voor kinderen.

Jarid schreef:

05-09-2016

Wij zijn al meerdere malen in Plaswijckpark geweest met onze kinderen en elke keer is het weer een groot succes! Erg gaaf om te zien dat er veel geklust wordt en er dus steeds nieuwe dingen te zien en doen zijn. Wat ons betreft aanrader!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.