13 Tips voor een dagje uit in de Zomervakantie!

De kinderen hebben zomervakantie, nu aan de ouders de taak dat zij zich niet gaan vervelen. Wat dacht je van een leuk dagje uit in de zomervakantie?

 

Heerlijk zwemmen in de zomervakantie

 

Een museum, leuk met elk weertype

Ervan uitgaande dat het goed weer is deze zomervakantie dan is een museum misschien niet een uitje waar je direct aan denkt. Maar bijna alle musea hebben tegenwoordig uitstekende airco. En dan is het prima vertoefen in een museum, zelfs op een heel warme dag. Met minder mooi weer is er al helemaal geen probleem en kun je heerlijk een dagje uit naar het museum.

 

Bekijk ook:

 

Bezoek het MuseonVoel je een echte piloot bij Aviodrome

 

Liever naar buiten? Er zijn ook diverse musea in de frisse buitenlucht. Wat dacht je bijvoorbeeld van Het Openluchtmuseum of het dak van Nemo Science Museum. Waar trouwens meer te doen is dan alleen dingen bekijken of leren. Er is ook genoeg ruimte om lekker te spelen en spetteren.

 

Bootje varen bij het Openluchtmuseum

Heerlijk wandelen door het Nederlands Openlucht MuseumVerkoeling op het leukste dak van Nederland bij NEMO Science Museum

 

Dagje uit met regen en wind

Helaas, maar zelfs in de zomervakantie is het soms slecht weer. Dan gaan we toch niet de hele dag achter de tv hangen? Zelfs op een regenachtige dag is er genoeg leuks te doen! Zorg dat je een overgetelijke vakantie beleeft en dat je kinderen zich niet gaan vervelen.

 

Volg deze tips

 

Dagje uit met regen en wind

 

Grootste speeltuin van Europa

In Bennebroek leeft een rasechte konaas, een kruising tussen een konijn en een haas. Deze konaas heet Bennie en woont in de allergrootste speeltuin van Europa! Wie wil er nu niet wonen in de grootste speeltuin van Europa?

 

In deze speeltuin is zo ontzettend veel te beleven. Er zijn allerlei speel, glij, race en klimattributen. En met warm weer is er ook nog het verkoelende waterpretpark. Kortom genoeg te doen bij Linnaeushof.


Video: Wat valt er te beleven bij Linnaeushof

Tunnel glijbanen bij Linnaeushof, welke glijbaan kies jij Lekker afkoelen op een warme dag in het waterpretpark van Linnaeushof

 

Binnen of buiten zwemmen

Eén van de beste opties op een warme dag is naar een buitenzwembad gaan. Heerlijk afkoelen in het bad, overgooien met een bal, lekker zonnen op een handdoekje en patatjes eten.

 

Verkoelend en lekker in het zonnetje bij het buitenzwembadOok voor kleine kinderen is een buitenzwembad fantastisch

 

Maar met slecht weer is het heel leuk om een binnenzwembad te bezoeken. Kinderen zijn er gek op. En zeker nu de kinderen in de vakantie heel wat minder beweging krijgen dan anders is dit een goed idee!

 

Alle zwembaden bij jou in de buurt

 

Met zijn allen van de glijbaan in het Zwembad het Dierenbos

 

De Julianatoren

De Julianatoren heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een waar paradijs voor kinderen! Met meer dan 60 attracties en spectaculaire shows is er genoeg of misschien zelfs wel meer dan genoeg te doen voor kinderen tot ongeveer 12 jaar oud. Zo heeft de Julianatoren voor deze zomer ook weer een bomvol programma met leuke activiteiten.

 

Video: Wat valt er allemaal te beleven bij de Julianatoren

Hoog en droog in de helikoptertjes van de JulianatorenGa hard in de roller achtbaan bij de Julianatoren

 

Het Strand

Misschien trap ik een open deur in. Maar een uitje waar veel mensen vaak niet aan toe komen voor en na de vakantie maar waar veel mensen wel naar verlangen is een dagje uit naar het strand. Nu in de zomervakantie is je kans! Heerlijk een dagje de toerist uithangen, met zand spelen, kuilen graven, zonnen en een ijsje eten. Wij kunnen niet wachten! Hopelijk zit het weer een beetje mee deze zomer...

 

Bekijk ook:

 

Een heerlijk dagje uit naar het strand deze zomervakantie

 

Sea Life Scheveningen

Als je dan toch al bij het strand bent loop dan gelijk even langs Sea Life Scheveningen. Daar kun je genieten van een prachtige onderwaterwereld. Sea Life is erg leuk te combineren met andere uitjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van strand Scheveningen wat letterlijk voor de deur van Sea Life ligt, Madurodam of het Omniversum.

 

Bekijk ook:

 

Entree Sea Life Scheveningen pal aan het strand van Scheveningen

 

Het land van Jan Klaassen

Ken jij het pretpark Het Land van Jan Klaasen al? Zo niet, dan wordt het gauw tijd voor een bezoek aan dit veelzijdige park. Het Land van Jan Klaassen biedt een binnen en buitenspeeltuin en diverse leuke attracties en shows. En met goed weer kun je ook nog lekker afkoelen in het waterpark!

 

Meer weten?

 

Roetsj van de enorme glijbaan bij het Land van Jan Klaassen

Waterpret bij Het Land van Jan KlaassenBinnen attracties bij het Land van Jan Klaassen

 

Een dagje naar de Dierentuin

Voor jong en oud, een dagje dierentuin is altijd leuk! Er is ook heel veel keuze in de diverse soorten dierentuinen. Zo zijn er grote, kleine, vogel en onderwater dierentuinen. De meeste dierentuinen zijn constant bezig met ontwikkelen. Zo heeft Dierenpark Rhenen sinds kort echte Reuzen Panda's en is Dierenpark Emmen compleet verdwenen en op een nieuwe locatie verder gegaan onder de naam Wildlands Adventure Zoo Emmen. Kortom keuze genoeg.

 

Bekijk ook:

 

Sta oog in oog met loslopende aapjes in de Dierentuin

 

Binnen + buiten + water = Megapret

Het dagje uit voor kinderen is van alle markten thuis. Zo kun je bij Megapret met slecht weer rondbanjeren in de binnenspeeltuin. Met droog weer klimmen en klauteren in de buitenspeeltuin en met lekker warm weer kun je heerlijk verkoelen in de fonteinen. Kortom voor elk weertype is Megapret een geschikt dagje uit.

 

Bekijk ook:

 

Video: Speel en spetter plezier bij Megapret

Heerlijk afkoelen in de waterspeeltuin van MegapretRondracen in het verkeerspark van Megapret

 

Het Dolfinarium

Bij het Dolfinarium kun je heerlijk rondkijken en genieten van alle prachtige zeedieren in het park. Maar waar het Dolfinarium echt in straalt zijn de shows. Zo is er o.a. een show vol spektakel van de dolfijnen en een show vol humor met de walrussen. In het bijzondere onderwater restaurant kun je terecht voor een lekker hapje en drankje terwijl de dolfijnen langs je heen zwemmen. Genoeg woorden, bekijk onderstaande video maar eens.

 

Bekijk ook:

 

Video: Kom een dagje uit naar het Dolfinarium

Sta versteld van de bijzondere shows bij het Dolfinarium

 

Met goed en slecht weer naar de Speeltuin

Vroeger bezocht je alleen een speeltuin met lekker weer. Tegenwoordig hebben we door heel Nederland speeltuinen waarvan vele binnenspeeltuinen zijn. Deze binnenspeeltuinen zijn vaak voorzien van airco waardoor ze met benauwd weer toch prima te bezoeken zijn. Dus zelfs als het regent deze zomervakantie hoeven jouw kinderen zich dus geen tel te vervelen.

 

Alle speeltuinen bij jou in de buurt

 

Heerlijk binnen spelen in een binnenspeeltuinHeerlijk schommelen in een buitenspeeltuin

 

Dagje uit met mooi weer

Het is ZOMERvakantie! Dus mooi weer... hopen we. En zelfs in Nederland zijn er van die dagen die echt warm zijn. Van die dagen dat je van de warmte liever binnen in de schaduw blijft. Maar dat is niet nodig! Met onderstaande tips zorg je dat ook die dagen om nooit te vergeten worden!

 

Dagje uit met echt warm weer

 

Jouw mening telt!

Wat is jouw tip voor een dagje uit in de zomervakantie? Iets binnen of juist naar buiten of misschien zelfs wel in een ander land? Ik ben erg benieuwd naar jouw mening over een uitje in de zomervakantie.

 

Klik hier om te reageren op dit artikel
Reacties op "13 Tips voor een dagje uit in de Zomervakantie!"

Anja schreef:

31-07-2017

Mogelijk kunt u ook meer informatie delen voor ouders van een kindjes autisme. Daar is veel behoefte aan zie ik op fora.
----
Reactie Fijnuit.nl:
Beste Anja, wat een leuk idee! Daar gaan we naar kijken

Sjira schreef:

31-07-2017

Leuk om megapret hier tegen te komen! Dit is echt superleuk, maar staat niet op heel veel sites! Zowel mijn neefjes en dochters zijn hier dol op!
----
Reactie Fijnuit.nl:
Dank je wel, dat vinden wij ook! :)

Kees schreef:

31-07-2017

Bedankt voor de tips! Eens kijken of we hier de laatste twee weken nog mee kunnen vullen.
----
Reactie Fijnuit.nl:
Gaat vast lukken, en anders hoor ik het graag!

Jolanda Pikkaart schreef:

31-07-2017

Wat een handige tips, daar ga ik er zeker ene paar van gebruiken.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.