Fruitteeltmuseum

Het Fruitteeltmuseum is in 2018 geheel vernieuwd, de vaste expositie is in een open opstelling geplaatst. Er zijn nu niet alleen in de museumtuin maar ook in het museum bomen te vinden, met interactieve schermen die de liefhebber meer achtergrondinformatie kunnen geven. Daarnaast is er meer aandacht voor de mondelinge kennisoverdracht “Oral History”. Rondom de thema’s: Groei, Bloei, Snoei en Oogst zijn de opstellingen samengesteld. 

De oude veilingklok is gehandhaafd, deze is uitgebreid met een digitale veilingmeester, die uitleg kan geven hoe de veiling werkt als er geen deskundige in het museum aanwezig is. Het museum heeft ook een vitrine waarin op dit moment, de “Oude” Knoop, een standaardwerk in de geschiedenis van de fruitteelt, te zien is. Het Fruitteeltmuseum heeft een ruimte waarin cursussen ed. gegeven kunnen worden en een mooie wisselexpositieruimte, die opener van opzet is geworden. Het museumcafé is uitgebreid en heeft meer zitplaatsen gekregen, Daarnaast is er de unieke museumtuin, waarin 170 voornamelijk oude appel en perenrassen te zien zijn.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

1 april t/m 1 november

Woensdag t/m zaterdag 13:00 tot 17:00 uur

 

Juli en augustus

Dinsdag t/m zaterdag 13:00 tot 17:00 uur

 

1 november t/m 1 april

Vrijdag 12:00 tot 16:00 uur

zaterdag 10:00 tot 16:00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassen €6,50

Kinderen 4 tot 18 jaar €2,00

Kinderen tot 3 jaar gratis

Museumjaarkaart gratis

 


0 Recensies over Fruitteeltmuseum

Hoeveel sterren geef jij Fruitteeltmuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Mis deze activiteiten niet tijdens de Nationale Museumweek 2022

De Nationale Museumweek is dit jaar van 4 t/m 10 april. Het perfecte moment om met de hele familie weer is een museum te bezoeken dus. Op zoek naar een leuk museum? Bekijk dan dit blog!

Lees verder...

 

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Fruitteeltmuseum te melden