Nederlands Openluchtmuseum

(4.7/5)  3 recensies

In het Nederlands Openluchtmuseum vind je de Canon van Nederland: een spectaculaire presentatie van de 50 belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Nederland. In tien enorme filmsets zie je, hoor je en voel je de hoogte- en dieptepunten uit ons verleden. Elke scene vertelt een deel van de Nederlandse cultuur op een prikkelende manier. Digitale technieken worden afgewisseld met historische voorwerpen. In een interactieve wand die maar liefst 18 meter breed is, kun je bladeren door alle 50 Canon-vensters.

 

Geschiedenis komt tot leven

In het 44 hectare museumpark van het Openluchtmuseum komt de geschiedenis in al haar facetten tot leven. Het museum vangt de geschiedenis in authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Je wordt meegenomen op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze je met hun verhalen.

 

Gruwelijk lekker

Op vrijdag 29 maart start het zomerseizoen in het Nederlands Openluchtmuseum. Heel 2019 zie je het nieuwe jaarthema ‘Gruwelijk Lekker’ terugkomen in het museum. Dit thema staat in teken van smaken door de jaren heen. Sommige nu onbekende smaken waren ooit gangbaar en andere smaken zijn nu juist heel gewoon, maar sinds wanneer en waar komen ze vandaan?

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

29 Maart t/m oktober

Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur 

 

29 oktober t/m 7 december (aangepast programma)

Dinsdag t/m zondag 11.00 tot 16.00 uur

 

21 januari t/m 15 februari

Gehele museum gesloten

Uitsluitend groepsreserveringen

 

16 februari t/m 28 maart (aangepast programma)

Dinsdag t/m zondag 11.00 tot 16.00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Prijzen hoogseizoen

Vanaf 13 jaar €19,50

Kinderen 4 t/m 12 jaar €16,50

Museumkaart gratis

Parkeren €7,-

 

Prijzen laagseizoen

Vanaf 13 jaar €13,-

Kinderen 4 t/m 12 jaar €10,-

Museumkaart gratis

Parkeren €7,-

 

 


3 Recensies over Nederlands Openluchtmuseum

(Pagina 1 van 1)

 

Debby   -   31-08-2016

31-08-2016

Wauw wat een leuk park. Er is zo ontzettend veel te zien. Mooie oude huisjes en boerderijen. De Delftse molen was het indrukwekkendst. Op een meter afstand van de draaiende wieken staan was echt heel cool. Er was zo ontzettend veel te zien dat we tijd te weinig hadden. Dat was wel een minpuntje: de openingstijden. In de zomer zouden die wel wat ruimer mogen zijn.

Lees verder  


Patricia   -   21-01-2016

21-01-2016

Een prachtig openluchtmuseum! Erg leuk en bijzonder om op deze wijze mee terug in de tijd genomen te worden. Het park blijft ontwikkelen en bouwen dus het blijft leuk om naar terug te komen. Er is voor iedereen wat leuks. Een ritje in de oud Hollandse tram, spelen in de speeltuin en veel meer! Wij komen hier zeker terug. Aanrader!

Lees verder  


Thijs   -   07-08-2012

07-08-2012

Een geweldig mooi en schoon park om heerlijk te dwalen voor jong en oud! Misschien schept de naam museum bij sommigen saaie en stoffige gedachtes op,maar dit cultureel erfgoed is waanzinng en onbeschrijfelijk interessant,of je nu wilt of niet! Veel plezier!

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Nederlands Openluchtmuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Review: Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

Het Openluchtmuseum neemt je mee terug in de geschiedenis van Nederland. Wij ondergingen deze tijdreis om het museum nader te ontdekken en om jou te vertellen wat je kunt verwachten.

Lees verder...

 

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Nederlands Openluchtmuseum te melden