13 Tips voor een dagje uit in de Kerstvakantie

Het is Kerstvakantie! Dit betekent een hoop gezellige dagen met lekker eten en cadeautjes. Maar ook kinderen die twee weken lang vrij zijn en zich gaan vervelen. Met deze tips beleven jij en de kinderen een geweldige kerstvakantie!

 

Sneeuwpop kerstvakantie

 

Rondlopen in Winter sfeer

Je kunt aan de kou proberen te ontsnappen door naar lekker warme binnen uitjes te gaan. Maar je kunt ook de winter omarmen door sfeervolle uitjes te bezoeken die volledig zijn aangekleed in prachtige winter- en kerstsferen. Eén van deze uitjes is het Nederlands Openluchtmuseum. In de winter kun je er o.a. schaatsen, naar beneden roetsjen op een band, je eigen broodjes bakken en nog meer!

 

Review: Nederlands Openluchtmuseum, wat valt er te beleven?

 

Schaatsen bij het Nederlands Openluchtmuseum Roetsjen op een band in het Nederlands Openluchtmuseum

 

Alone@Home in het theater

Je kent vast de bekende kerst film Home Alone wel? Deze film wordt volop op alle zenders uitgezonden in de dagen voor kerst. Maar wat is nu nog leuker dan een film, dat is het theater.

 

Vanaf 7 december komt Alone@Home in diverse theaters bij jou in de buurt. Deze grappige theater voorstelling met een knipoog naar de bekende film Home Alone is het ideale kerst uitje voor de hele familie. Met o.a. Martijn Fischer is het genieten van een voorstelling vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met huiveringwekkende en verrassende stunts uitgevoerd in een vernuftig decor. Een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke live muziek voor de hele familie.

 

In de kerstvakantie is de theatervoorstelling o.a. te zien in Utrecht en Amsterdam

 

 

Ontmoet je helden

In Amsterdam is een plek waar al jouw helden staan te wachten totdat jij ze van dichtbij komt bekijken en met ze op de foto gaat. Deze plek is natuurlijk Madame Tussauds het Wassenbeeldenmuseum. Hier vind je onder andere beroemdheden als Lady Gaga, president Obama, maar ook Nederlandse helden als Afro Jack, Epke Zonderland en Marco Borsato.

 

Nieuw dit jaar zijn onder andere Enzo Knol en Justin Bieber! Die wil je toch een keer in het echt gezien hebben?

 

 

Op de foto met Enzo Knol in Madame Tussauds

Op de foto met Spiderman in Madame Tussauds

 

Lekker warm binnen

Je hoeft natuurlijk niet de deur uit.. Er zijn ook ontzettend veel leuke dingen te bedenken om binnen te doen. Denk bijvoorbeeld aan lekker knutselen, een bordspelletje spelen of een kerstfilm kijken met een heerlijke kop warme chocolademelk.

 

Heerlijk samen warme chocolademelk in de kerstvakantie

 

Tropisch winterse gezelligheid

Sommige dieren kunnen niet tegen de koude Nederlandse temperaturen en sommige mensen ook niet. Dan ben je bij de Orchideeën Hoeve zeker op de juiste plek. En speciaal voor de kerstdagen is de Orchideeën Hoeve volledige in winterse kerstsferen. Zo zijn er bijvoorbeeld leuke workshops, mooie verlichting en de bekende kaarsjes avonden.

 

Bekijk ook: Wel of niet met kinderen naar de Orchideeën Hoeve

 

Orchideeën Hoeve prachtig verlicht tijdens de kerstdagenGezellige kerstmarkt bij de Orchideeën Hoeve

 

Magisch verlicht

Het hele jaar lang is de miniatuur versie van Nederland geopend. Maar tijdens de kerstvakantie doet Madurodam wat bijzonders. De dagen zijn tenslote kort en koud. Daarom is van 9 december t/m 7 januari heel Madurodam magisch verlicht en volledig in wintersfeer! Je kunt dan met de kerstman op de foto, je eigen lampion versieren, geschminkt worden en meer. En wanneer je toch langskomt neem dan gelijk even een kijkje in de attractie Nieuw Amsterdam.

 

Bekijk ook: Wat is de attractie Nieuw Amsterdam?Nederland

 

Madurodam Magisch verlicht

Attractie Nieuw Amsterdam in Madurodam

 

Uit met kinderen tot 10 jaar

Buiten is het koud en nat of misschien wel wit. Dan is het fijner om een binnen- in plaats van een buitenspeeltuin te bezoeken. Kinderen kunnen er heerlijk rennen, klimmen, springen en flink hun energie kwijt. Terwijl de ouders ontspannen kunnen genieten van een boek en een kopje koffie.

 

Bekijk ook: De leukste binnenspeeltuinen van Nederland

 

 

Schaatsen

Als het goed vriest buiten is het niet zo moeilijk, dan kun je op elk willekeurig slootje lekker gaan schaatsen. Maar afgaand op voorgaande jaren is de kans niet groot dat dit gaat gebeuren. Gelukkig zijn er dan genoeg andere alternatieven om toch te kunnen schaatsen.

 

Dit jaar kun je onder andere schaatsen bij:

En ook in diverse steden zoals in het centrum van Leiden.

 

Bekijk ook: 24 Tips voor een dagje uit in Leiden

 

Schaatsbaan in Paleis het Loo

 

Wonder sprookjes winter wereld

Elk jaar weet je dat het gaat gebeuren. De Efteling wordt dan compleet omgetoverd tot de Winter Efteling. Niet alleen wordt het attractiepark dan prachtig versierd met lichtjes, kampvuren en (nep)sneeuw. Ook zijn er winterse activiteiten als Langlaufen, schaatsen en een echte sneeuwglijbaan. Nog niet overtuigd? Bekijk dan onderstaande video.

 

Bekijk ook: Wordt warm van de Winter Efteling

 

 

Kerstborrel

Een uitje waar je mogelijk niet meteen aan denk tijdens de kerstdagen is Coronel Adventure en Kart. Toch is het een aanrader om bijvoorbeeld als kerstborrel of gezellig met de familie te komen karten, lasergamen of de volledig nieuwe Escape Room uit te proberen. Vervolgens gezellig af sluiten met een borrel in het Coronel café. Als enigste in Nederland is Coronel Karting sinds kort in bezit van electrisce karts. Nu race je niet alleen stiller maar ook sneller over de baan!

 

Op zoek naar een geweldig en origineel idee met kinderen? Kom dan bij Coronel naar het Papa & Kids karten. Zou dat geen leuk cadeau zijn voor je kind?

 

Bekijk ook: Tim Coronel vertelt waarom je Coronel adventure moet bezoeken

 

Papa&Kids karten bij CoronelKerstborrel bij Coronel adventure en kart

 

Musea, leuk voor oud en jong

Ondanks dat veel mensen nog steeds denken dat musea saai en stoffig zijn neemt de populairteit flink toe. Zo hebben diverse musea dit jaar weer opnieuw hun bezoekersrecord gebroken.

 

Dit komt natuurlijk omdat musea allang niet meer saai en stoffig zijn maar je meenemen op een heus avontuur. Zowel voor jong en oud is het vandaag de dag leuk om een museum te bezoeken.

 

Vind vinden:  De leukste musea voor jong en oud bij jou in de buurt

 

Op avontuur in het Kinderboekenmuseum

Doe leuke proefjes bij Continium Discovery CenterKom alles te weten over vliegtuigen bij Aviodrome

 

Het Winterstation

Het wel bekende Spoorwegmuseum, niet alleen bekend van antieke treinen maar ook van heuse attracties, is volledig omgebouwd tot het Winterstation. Wat betekend dit? Allereerst natuurlijk dat het er volledig winters uitziet maar prachtige versieringen en lichtjes. Maar ook leuke winterse activiteiten zoals schaatsen, kampvuren, koek en sopie en meer. Zeker een bezoekje waard.

 

Klik hier en kom alles te weten over het Winter Station

 

Gezellig schaatsen bij het Spoorwegmuseum

Prachtige versieringen bij het SpoorwegmuseumOpwarmen aan het kampvuur met lekkere Marsmellows bij het Spoorwegmuseum

 

Kerstvakantie TIPS bij jou in de buurt


   AANBEVOLEN
Reacties op "13 Tips voor een dagje uit in de Kerstvakantie"

Jolanda schreef:

09-01-2018

Wat een leuke tips! Ik wist helemaal niet dat je in de winter kon schaatsen bij Het Loo. Wij gaan dus gezellig een dagje naar het Loo, genieten van het prachtige uitzicht en lekker schaatsen!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.