14 Tips voor een dagje uit in de Kerstvakantie

Het is Kerstvakantie! Dit betekent een hoop gezellige dagen met lekker eten en cadeautjes. Maar ook kinderen die twee weken lang vrij zijn en zich gaan vervelen. Met deze tips beleven jij en de kinderen een geweldige kerstvakantie, zelfs in tijden van corona!

 

Sneeuwpop kerstvakantie

 

Rondlopen in Winter sfeer

Je kunt aan de kou proberen te ontsnappen door naar lekker warme binnen uitjes te gaan. Maar je kunt ook de winter omarmen door sfeervolle uitjes te bezoeken die volledig zijn aangekleed in prachtige winter- en kerstsferen. Eén van deze uitjes is het Nederlands Openluchtmuseum, zeker een bezoek waard!

 

Review: Nederlands Openluchtmuseum, wat valt er te beleven?

 

Winter in het Openluchtmuseum


Op vakantie in eigen land

Nu ver reizen wordt afgeraden is het de tijd om te genieten van ons eigen land. En waarom zou je ook niet? Ons eigen land heeft genoeg te bieden voor een heerlijke en veilige vakantie! Zo kan je overnachten in een luxe hotel, je uitleven op een kindvriendelijk vakantiepark of lekker tot rust komen op de heide. Op je vakantiebestemming kan je vervolgens genieten van de faciliteiten, een uitje bezoeken in de buurt en genieten van de prachtige natuur in de omgeving.


Bekijk: 


Aqua Mundo zwembad Center Parcs Heijderbos


Een witte kerst in de Uithof

Het gebeurt helaas niet vaak in Nederland, een witte kerst. Maar wist je dat je het heft in eigen hand kunnen nemen? Ga deze kerstvakantie naar de Uithof en je hebt gegarandeerd een witte kerst. Je kunt bij de Uithof onder andere terecht voor een lekker dagje skiën en snowboarden. Maar ook voor lasergamen of schaatsen.



Schaatsen in de Uithof


Ontmoet je helden

In Amsterdam is een plek waar al jouw helden staan te wachten totdat jij ze van dichtbij komt bekijken en met ze op de foto gaat. Deze plek is natuurlijk Madame Tussauds het Wassenbeeldenmuseum. Hier vind je onder andere beroemdheden als Zayn Malik, Beyonce en Dua Lipa. Maar ook Nederlandse helden als Afro Jack, Enzo Knol, Chantal Janzen en Nikkie Tutorials zijn er te bewonderen.


 

Beeld van Chantal Janzen in Madame Tussauds


Op de foto met Spiderman in Madame Tussauds

 

Lekker warm binnen

Je hoeft natuurlijk niet de deur uit, er zijn ook ontzettend veel leuke dingen te bedenken om binnen te doen. Denk bijvoorbeeld aan lekker knutselen, een bordspelletje spelen of een kerstfilm kijken met een heerlijke kop warme chocolademelk.


 

Heerlijk samen warme chocolademelk in de kerstvakantie

 

Tropisch winterse gezelligheid

Sommige dieren kunnen niet tegen de koude Nederlandse temperaturen en sommige mensen trouwens ook niet. Dus dan ben je bij de Orchideeën Hoeve op de juiste plek. En speciaal voor de kerstdagen is de Orchideeën Hoeve volledige in winterse kerstsferen. Zo zijn er leuke workshops, mooie verlichting en de bekende kaarsjes avonden.

 

Bekijk ook: Is de Orchideeën Hoeve leuk met kinderen?

 

Orchideeën Hoeve prachtig verlicht tijdens de kerstdagenGezellige kerstmarkt bij de Orchideeën Hoeve

 

Een magisch verlicht park

Het hele jaar lang is de miniatuur versie van Nederland geopend. Maar tijdens de kerstvakantie doet Madurodam wat bijzonders. De dagen zijn tenslote kort en koud. Daarom is in december en januari heel Madurodam magisch verlicht en volledig in wintersfeer!

 

Bekijk ook: 23 Tips voor een dagje fijn uit in Den Haag

 

Madurodam Magisch verlicht

Attractie Nieuw Amsterdam in Madurodam

 

Uit met kinderen tot 10 jaar

Buiten is het koud en nat of misschien wel wit. Dan is het fijner om een binnen- in plaats van een buitenspeeltuin te bezoeken. Kinderen kunnen er heerlijk rennen, klimmen, springen en flink hun energie kwijt. Terwijl de ouders ontspannen genieten van een boek en een kopje koffie met een puntje taart.

 

Bekijk ook: De leukste binnenspeeltuinen van Nederland

 

Monkey Town Spijkenisse

 

Schaatsen

Als het goed vriest buiten is het niet zo moeilijk, dan kun je op elk willekeurig slootje lekker gaan schaatsen. Maar afgaand op voorgaande jaren is de kans niet groot dat dit gaat gebeuren. Gelukkig zijn er dan genoeg andere alternatieven om toch te kunnen schaatsen.

 

Dit jaar kun je onder andere schaatsen bij:

 

Schaatsbaan in Paleis het Loo

 

Wonder sprookjes winter wereld

Elk jaar weet je dat het gaat gebeuren. De Efteling wordt dan compleet omgetoverd tot de Winter Efteling. Niet alleen wordt het attractiepark dan prachtig versierd met lichtjes, kampvuren en (nep)sneeuw. Ook zijn er winterse activiteiten als Langlaufen, schaatsen en een echte sneeuwglijbaan. Nog niet overtuigd? Bekijk dan onderstaande video.

 

Bekijk ook: Wordt warm van de Winter Efteling

 

 

Actief kerstuitje

Een uitje waar je mogelijk niet meteen aan denk tijdens de kerstdagen is Coronel Adventure en Kart. Toch is het een aanrader om op een veilige manier met de familie of je vrienden te komen karten, lasergamen of de Escape Room uit te proberen. Coronel Karting beschikt over electrisce karts. Nu race je niet alleen stiller maar ook sneller over de baan!

 

Op zoek naar een geweldig en origineel idee met kinderen? Kom dan bij Coronel naar het Papa & Kids karten. Zou dat geen leuk cadeau zijn voor je kind?

 

Bekijk ook: Tim Coronel vertelt waarom je Coronel adventure moet bezoeken

 

Papa&Kids karten bij CoronelKerstborrel bij Coronel adventure en kart


Zeker niet stoffig en saai

Ondanks dat veel mensen nog steeds denken dat musea saai en stoffig zijn neemt de populairteit flink toe. Dit komt natuurlijk omdat musea allang niet meer saai en stoffig zijn maar je meenemen op een heus avontuur. Zowel voor jong en oud is het vandaag de dag leuk om een museum te bezoeken!

 

Vind:  De leukste musea voor jong en oud bij jou in de buurt

 

Op avontuur in het Kinderboekenmuseum

Doe leuke proefjes bij Continium Discovery CenterKom alles te weten over vliegtuigen bij Aviodrome

 

Het Winterstation

Het wel bekende Spoorwegmuseum, niet alleen bekend van antieke treinen maar ook van heuse attracties, is volledig omgebouwd tot het Winterstation. Wat betekend dit? Allereerst natuurlijk dat het er volledig winters uitziet maar prachtige versieringen en lichtjes. Maar ook leuke winterse activiteiten zoals schaatsen, kampvuren, koek en sopie en meer. Zeker een bezoekje waard.

 

Klik hier en kom alles te weten over het Winter Station

 

Gezellig schaatsen bij het Spoorwegmuseum

Prachtige versieringen bij het SpoorwegmuseumOpwarmen aan het kampvuur met lekkere Marsmellows bij het Spoorwegmuseum

 

Het Amsterdamse Winterparadijs

Geniet van de ultieme winterbeleving bij Het Amsterdamse Winterparadijs. Doe mee aan winterse activiteiten en geniet van optredes van diverse artiesten! Vier de avond in de après-ski ruimte met een glas warme wijn. Bekijk een kerstfilm op een bankje omringd door echte kerstbomen en smul van een gezinsmaaltijd met een winters tintje uit een van de vele restaurants.



Meisje in de sneeuw


Dinner Train

Ga jij nou niet op vakantie deze kerstvakantie maar wil je toch graag op reis? Dinner Train is een unieke eetbeleving in een als restaurant ingerichte trein die door Nederland rijdt en gasten verwelkomt in verschillende steden. Je kan dus tijdens het eten ondertussen genieten van het mooie uitzicht. Dit rijdend treinrestaurant is dus verreweg één van de meest bijzondere locaties om te genieten van een heerlijke middag of avond.


Drankje doen in de trein


Kerstvakantie TIPS bij jou in de buurt


Wat is jou Fijn Uit Tip voor in de Kerstvakantie?

Graag horen we natuurlijk of jij ook nog een leuke kerstvakantie tip voor ons en onze lezers hebt? Deel het vooral met ons hieronder in de reacties.




Reacties op "14 Tips voor een dagje uit in de Kerstvakantie"

online_slsr schreef:

24-01-2024

online elementary school curriculum <a href=i45elementarylearning.com>i45elementarylearning.com</a>.

Raise3D_bjsl schreef:

12-01-2024

Erlebe die Zukunft des 3D-Drucks jetzt mit dem Raise3D Pro3
Raise3D Pro3 3D-Drucker <a href=seo3-90cker.com>seo3-90cker.com</a>.

Dop schreef:

21-12-2019

Mijn kerstuitje is 1 dag naaar de bioscoop en de 2de dag lekker een lange strandwandeling maken en daarna genieten van mijn zelfgemaakt erwtensoep.

@Wouters schreef:

21-12-2019

Mijn uitje is winter vieren in de Efteling. Alles is dan feestelijk verlicht.

Rox schreef:

21-12-2019

Lekker wandelen over het strand&#128525;

Annita van Dijk schreef:

21-12-2019


Wij gaan met de familie de jaarlijkse kappelekestocht lopen. Dat is zo gezellig.
Zie hier onder de uitleg,

Zondag 29 december is het weer tijd om te Wandelen in de Griebelgrauw. Want voor de 7e keer organiseren de boeren en tuinders van Gemert-Handel (ZLTO) voor u een sfeervolle wandeltocht verlicht met duizenden kaarsjes. De gildes presenteren zich met tromgeroffel. Virtueel binnenkijken bij de agrarische ondernemers langs de route. Veel extra entertainment deze keer, koren zingen sfeervolle liederen, muzikanten maken passende muziek en u zult getrakteerd worden op verrassend theater.
Onderweg kunt zich opwarmen aan warme soep, glühwein of chocomel,
dat verkrijgbaar is op verschillende plekken langs de route. Een deel van de opbrengst gaat naar Hospice De Populier in Bakel
Starten kan tussen 15.30 u en 17.30 u bij het Boerenbondsmuseum, Pandelaar 106 in Gemert. Er is een tocht van 5 en van 8 km.








J. Evers schreef:

21-12-2019

Schaatsen op de ijsbaan in hartje Nijverdal! En daarna een hapje en een drankje in de gezellige tipi-tent!

Jeanine Joosten schreef:

21-12-2019

Naar het bos met de kinderen en honden.

Nicolle schreef:

21-12-2019

Het leukste , gezelligste kerst uitje is naar Scheveningen gaan naar de ijssculpturen. Meteen een bezoekje brengen aan sea LIFE. Langs het strand uitwaaien en weer warm worden in een van de vele restaurantjes

Evelyn schreef:

20-12-2019

Het beste uitje in de kerstvakantie is voor mij: een bezoekje brengen aan de kerstcircus kinderboerderij in Enschede in het volkspark. Deze is gratis te bezoeken. Een wandeling maken in het park en even de dieren bezoeken van het circus. Een uitje dat geen geld hoeft te kosten en er even samen gezellig op uit en in beweging zijn.

Ina van de Polder schreef:

20-12-2019

Kerststal Valkenburg

Ma jet schreef:

20-12-2019

26 dec de kerstwandeling vd lionsclub.
11.00-14.00. Start Noordik Vriezenveen of Vroomshoop
Opbrengst is voor een goed doel

Hendrikje schreef:

20-12-2019

Op Kerstavond de Herderstocht in Ballo Drenthe is Kerst op z'n best.
Fijne dagen gewenst.

Merel schreef:

20-12-2019

Mijn jongens vinden het altijd erg leuk om naar miniworld te gaan in Rotterdam. En omdat het zo dicht bij het station is kunnen we met de trein, wat de dag helemaal top voor ze maakt. Aansluitend nog lekker ergens in Rotterdam wat eten en natuurlijk weer terug met de trein.

will schreef:

20-12-2019

Wij gaan als het maar even kan naar het IJsbeeldenfestival in Zwolle, dat is altijd een echt ijskoud winters uitje. Na afloop een heerlijke beker warme chocolademelk met slagroom om weer een beetje op te warmen.

Thera schreef:

20-12-2019

Met de familie naar een winter dierenpark of samen naar een theater of winter openluchtmuseum.

Thera schreef:

20-12-2019

Met de familie naar een dierenpark of samen naar een theater.

Jolanda schreef:

09-01-2018

Wat een leuke tips! Ik wist helemaal niet dat je in de winter kon schaatsen bij Het Loo. Wij gaan dus gezellig een dagje naar het Loo, genieten van het prachtige uitzicht en lekker schaatsen!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.