Archeon

(4.3/5)  19 recensies

Ontdek de wereld van de geschiedenis in onze prehistorische hutten, Romeinse gebouwen en middeleeuwse huizen. Doe mee aan een overvloed aan activiteiten zoals; vlotvaren, boogschieten, schminken, vilt maken, boomstamkanovaren of excerceren met een echte Romeinse soldaat! Er zijn dagelijks rondleidingen en demonstraties en elke dag wordt afgesloten met een spectaculair gladiatorengevecht. Archeon, een bijzonder dagje uit voor iedereen van 0 tot 100 jaar 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Vanaf april t/m oktober

Op dinsdag t/m zaterdag geopend van 11.00 tot 19.00 uur.

Zondag van 11.00 t/m 17.00


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Kinderen tot 4 jaar gratis

Kinderen 4 tot 10 jaar € 15,50

Vanaf 10 jaar € 17,50.

65+ € 16,50

Parkeren € 6,50

Honden € 3,50


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


19 Recensies over Archeon

(Pagina 1 van 2)

 

"Super"

Jasmijn   -   21-07-2020

21-07-2020

Trust Score:

Reageer op deze review

"Super"

Archeon is helemaal super! Wij zijn er nu voor de vierde keer geweest en het is steeds weer een feest om er te zijn. Wij moeten ruim tweeënhalf uur reizen met de trein voordat we er zijn, maar dat hebben we er graag voor over. Archeon voelt echt als een thuiskomen. Er is zoveel moois te zien met zoveel variatie en ook het eten in het middeleeuws klooster en de Romeinse herberg is prima. De medewerkers zijn vriendelijk en kunnen boeiend vertellen over het dagelijks leven in de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen. Een echte aanrader!

Lees verder  


"leuk leerzaam en interessant voor alle leeftijden"

Elisa   -   30-04-2019

30-04-2019

Trust Score:

Reageer op deze review

"leuk leerzaam en interessant voor alle leeftijden"

Ben hier al heel vaak geweest. Heel erg leuk park met super aardige en bevlogen personeel die van alles uitlegt, duidelijk met liefde voor hun park. Ergens hieronder lees ik de tip 'gratis parkeren in de naastgelegen woonwijk'. Dat zou ik niet doen. De buurtbewoners zijn daar helemaal niet blij mee en als men merkt dat je gratis parkeert in hun buurt om naar Archeon te gaan kan je rekenen op een reprimande. Dit bezorgt Archeon ongewild een slechte reputatie in de buurt. Ik vind het wel jammer dat overal waar je sowieso een entree kaartje voor koopt altijd betaald parkeren erbij heeft. Misschien op een of andere manier verrekenen in de toegangsprijs zodat mensen niet gaan wildparkeren in nabijgelegen woonwijk.

Lees verder  


"beste openluchtmuseum van Nederland"

Anke   -   20-08-2017

20-08-2017

Trust Score:

Reageer op deze review

"beste openluchtmuseum van Nederland"

Wij zijn er al zo vaak geweest en steeds weer worden we verrast door de archetolken, nieuwe verhalen en geweldige reanactment.


"Aanrader"

Harold   -   12-08-2017

12-08-2017

Trust Score:

Reageer op deze review

"Aanrader"

Prachtig park met mooie reconstructies en aardige medewerkers en re-enacters die hun best doen om jouw dagje uit te doen slagen.


"Aanrader"

Evert   -   04-05-2017

04-05-2017

Trust Score:

Reageer op deze review

"Aanrader"

Erg leuk park waar de museumjaarkaart geldig is. Een mooie speeltuin voor de kinderen, en echte gladiatoren zien vechten in de arena, ook een spectaculaire vogelshow. In de woonwijk eromheen kun je gratis parkeren, op navigatie kun je de Renaissancelaan invoeren, dan kom je naast het park uit.

Lees verder  


"Gebouwen wel aardig de rest ondermaats met stinkende brandende kooltjes"

JMDD   -   18-03-2017

18-03-2017

Trust Score:

Reageer op deze review

"Gebouwen wel aardig de rest ondermaats met stinkende brandende kooltjes"

De gebouwen geven een aardige impressie en een tijdsbeeld; Helaas smeult overal een halfslachtig houtvuurtje waardoor bij elk gebouwtje (zelfs al ben je buiten) een enorme rooklucht hangt. Sommige vrijwilligers zijn meer met elkaar dan de bezoekers bezig (maar kun je dat die jongeren kwalijk nemen), anderen meer met boogschieten of doen onaardig tegen bezoekers bij het boogschieten. Gelukkig was de dame met de honingwas en kaarsen draaien wel heel gericht op de bezoekers en maakte echt contact met de kinderen en volwassenen. Ik geloof dat de gladiatorengevechten iets meer geregisseerd mogen worden. Al met al net niet de moeite waard.

Lees verder  


Tineke   -   02-05-2016

02-05-2016

Trust Score:

Reageer op deze review

Eindelijk zijn wij dan een dagje naar het Archeon geweest, ondanks het feit dat we er slechts 5 km vandaan wonen kwam het er maar niet van. Ik wist wel dat het een soort van openlucht museum was maar toch was ik erg onde de indruk van het mooie park. Allereerst wandel je door alle tijden van leven en wonen op aarde, er wordt ook veel uitleg gegeven over de betreffende tijd welke je binnen wandelt. Verder kun je ook zelf aan van alles en nog wat deelnemen, zoals bijv, kano varen, koper bewerken, brood bakken en oudhollandse kinderspelen. Maar het toppunt was toch wel de strijd tussen de gladiatoren deze vermengt met een vleugje humor was sensatie ten top!!! De kinderen leefden ook erg mee. Na sluitingstijd hebben we in het " klooster" nog heerlijk genoten van trditionele pannekoeken.

Lees verder  


Michel   -   03-02-2016

03-02-2016

Trust Score:

Reageer op deze review

Voor mensen met een minder inkomen is het een duur park, jammer dat de museumkaart hier niet gebruikt kan worden, 2 volwassenen en 3 kinderen is dan een duur dagje op een klein park. Zo jammer voor zo een mooi park, ik denk dat er meer mensen komen bij een lagere prijs en zeer zeker met museumkaart, want die wordt juist aangeschaft om de prijs te drukken en je toch je kind wat kan meegeven.

Lees verder  


Debby   -   02-01-2016

02-01-2016

Trust Score:

Reageer op deze review

Wij zijn met de familie naar het Archeon geweest. Er was heel veel te doen. We gingen terug in de tijd en gingen handelen met andere dorpelingen. Bijvoorbeeld wol voor stenen. Ook hebben we een echt gladiatoren gevecht gezien. Erg spannend. Heel gaaf om allemaal gezien te hebben en we gaan ook zeker nog wel een keer terug!

Lees verder  


Denis Steijn   -   24-08-2015

24-08-2015

Trust Score:

Reageer op deze review

Werkelijk een fantastische dag uit voor het hele gezin. Het was voor ons de derde keer en wederom hebben we het niet voor sluitingstijd allemaal kunnen zien. Voor de kinderen veel activiteiten en spannende verhalen van de " park bewoners". Met name de Romeinen spreken bij de kinderen erg tot de verbeelding. Voor de ouders ook genoeg te doen en te beleven. Prijs kwaliteit verhouding zeker met elkaar in overeenstemming zeker als je via het internet boekt. Daarnaast zijn er ook voldoende korting mogelijkheden te vinden.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Archeon?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Review Archeon, een tijdreis naar de middeleeuwen

Review Archeon, een tijdreis naar de middeleeuwen

Het Archeon is een openluchtmuseum in Alphen aan den Rijn waar je mee terug wordt genomen naar de geschiedenis van Nederland. In totaal maak je een reis van ruim 10.000 jaar in 1 dag.

Lees verder...

 

Dagje uit in de vakantie? Mis deze kortingen niet!

Gratis naar het Archeon met de Museumkaart

Dagje uit naar de Middeleeuwen

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Archeon te melden