Dagje uit naar de Middeleeuwen

In de Middeleeuwen waren er heel veel prachtige dingen zoals kastelen en ridders. Diverse dagjes uit nemen jou mee terug in de tijd. We zetten hieronder de beste voor jou op een rij.

 

Middeleeuws Spektakel

Het Middeleeuws Spektakel is een tweedaags publieksfestival in Amsterdam en Dordrecht met Middeleeuws thema. Voor jong en oud een mogelijkheid om terug te gaan in de tijd.

 

Zo kunnen bezoekers meer te weten komen over het vak van de smid en zelf een hangertje smeden van een hoefnagel. Luisteren naar de sprookspreker, een verhalenverteller die het publiek weet te fascineren met geweldige verhalen over helden en reuzen, magische drankjes en tovenaars, koningen en prinsessen.

 

Kinderen leren vechten als echte SoldatenWaren Ridder gevechten


 

In Dordrecht kunnen bezoekers genieten van verschillende acts, waaronder Pyrolsis, een bont gezelschap dat Ierse folkmuziek maakt. Ook de Middeleeuwse muziekgroep Datura voert wilde dansen uit op davul, draailier en schalmei en romantische ballades met harp, vedel en luit. Gekleed in Middeleeuwse kleding lijken deze muzikanten zo uit de Middeleeuwen weggelopen.

 

Tot slot is er speciaal voor de jonge, dappere bezoekers de Schildknapenschool. Hier worden aankomende riddertjes getraind in het vechten met een zwaard en ridderlijk handelen. Als ze in de test laten zien een échte Ridder te zijn, dan ontvangen ze zelfs een Ridder diploma.

 

Waar en wanneer

Het Middeleeuws Spektakel is een jaarlijks rondreizend evenement en strijkt dit jaar neer in de Hollandse Bieschbos in Dordrecht op 20 & 21 juni. En in het Amsterdamse Bos van Amstelveen op 15 & 16 augustus.

 

 

Archeon, wandelen door de Middeleeuwen

Bij het Archeon wandel je door verschillende tijdperken zoals de Prehistorie, Romeinse tijd en natuurlijk de Middeleeuwen. Bij elke tijd zijn de gebouwen en de activiteiten van het Archeon volledig aangepast naar zoals deze toentertijd gebruikelijk waren. Uiteraard kun je ook zelf meedoen. Schrijf bijvoorbeeld met een veer zoals ze dat vroeger deden, ga pijl en boogschieten, verkleed je als een echte Romeinse soldaat of bekijk een spectaculair gladiatoren gevecht!

 

Maar er is nog veel meer te doen en zien bij het Archeon. Wat? Dat ontdek je op onze Archeon foto pagina.

 

Gladiatoren gevecht in het Archeon

 

 

Kasteel Muiderslot, word een echte ridder

Van buiten is Kasteel Muiderslot al een sprookje om te zien maar het is nog mooier wanneer je het ook van binnen bekijkt. Je ziet er onder andere echte harnassen, wapens en meubels uit de middeleeuwen. Maar er is ook heel veel zelf te doen. Zo is er voor de kinderen een heel leuke speurtocht, kun je zelf een riddersteekspel doen, voelen hoe zwaar een echt harnas weegt, het kasteel verdedigen tegen de slechteriken en nog meer.

 

Tijdens ons bezoek aan Kasteel Muiderslot enige tijd geleden beschreven wij uitgebreid wat er allemaal te doen en zien is. Lees dus snel ons blog “In Kasteel Muiderslot word je een echte ridder”.

 

Kasteel Muiderslot prachtig zijaanzichtHarnassen en wapens uit de Middeleeuwen


 

 

Limburgs Museum, maak je eigen tijdreis

In het Limburgs Museum stap je in een tijdcapsule welke je meeneemt door verschillende tijdperken. Je begint in de prehistorie, je ziet hier hoe de mensen toen leefde, welke gereedschappen ze gebruikte en welke wapens. Ook de Middeleeuwen komen ruim aan bod. Zo zien je onder andere echter ridder uniformen, kanonnen, schilderijen en je kunt zelf van blokken een kasteel bouwen.

 

In onze recensie van het Limburg Museum lees je alles wat er te zien en doen is.

 

Ridder en kanon uit de Middeleeuwen in het Limburgs Museum

 

 

Robin Hood Ribhouse, dineren in de Middeleeuwen

Na al die uitjes in de Middeleeuwen heb je vast honger gekregen. Bij Robin Hood Ribhouse, gelegen naast Attractiepark Drouwenerzand, kun je dineren in Middeleeuwse sfeer. Zo zit je op robuuste houten stoelen, gooi je de schillen van de pel pinda’s gewoon op de grond en wordt non-stop in de kinderhoek de film Robin Hood afgespeeld.

 

Meer informatie over Robin Hood Ribhouse
Reacties op "Dagje uit naar de Middeleeuwen"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.