Review: In Kasteel Muiderslot word je een echte ridder!

Dat Kasteel Muiderslot een prachtig kasteel in Muiden is kan iedereen wel zien. Maar wat kun je er nu allemaal doen, en voor wie is het leuk? Wij nemen jou mee door het kasteel.

 

Het Kasteel Muiderslot

 

Eerst een stukje lopen...

Volg je al rijdend met de auto de Muiderslot bordjes onderweg, dan kom je al gauw op de zogenaamde “parkeerplaats 2” terecht. Dit is een ruime parkeerplaats waar je geheid je auto kwijt kunt voor 1 euro per uur. Vanaf deze plaats is het echter nog wel ongeveer 15 minuten lopen. Voor volwassenen een leuke tippel, kinderbeentjes daarin tegen zullen hier erg tegenop kijken. Vooral op de terugweg wanneer het hele kasteel van binnen en buiten is bestudeerd kan de wandeling terug een zware pil zijn.

 

Een speurtocht door Kasteel Muiderslot

Bij de entree heb je buiten de gewone entreeprijs tevens keuze uit een speurtocht boekje (voor de kinderen) en een Muiderslot boekje met aanvullende informatie. Wij hebben het speurtocht boekje meegenomen op onze reis door de middeleeuwen.

 

Stijle trap van 83 treden naar de Ridderroute in Kasteel MuiderslotEchte Ridder harnassen, helmen en zwaarden in Kasteel Muiderslot

 

Als eerste deden wij de Ridderroute. Met behulp van het speurtocht boekje kun je hier allemaal stempels halen om uiteindelijk benoemd te worden tot ereridder of erejonkvrouw. Het boekje geeft tijdens de route wat extra informatie over sommige ruimtes welke je betreedt. Helaas voegt het boekje verder niet heel veel toe. De spelletjes welke je speelt voor het halen van de stempels kun je ook zonder boekje spelen. En de stempels kun je ook plaatsen zonder het behalen van het spelletje.

 

"Je bewandelt de stijlen toren trap van maar liefst 83 treden"

 

De Ridderroute

Op de Ridderroute ontdek je alles over ridders in de middeleeuwen. Onderweg kun je jezelf verkleden als ridder, Nar of als jonkvrouw. Je bewandelt de stijlen toren trap van maar liefst 83 treden. Je ziet echte harnassen, helmen en zwaarden. En je kan op een (zogenaamd) paard stappen om een heus ridder steekspel te spelen! En er is nog meer, kortom hier is genoeg te zien en te doen om jezelf een echte ridder te voelen.

 

Probeer met een kruisboog de roos te schieten in Kasteel MuiderslotSpeel een heus Ridder steekspel in Kasteel Muiderslot

 

De Torenroute

De torenroute is iets meer geschiedenis en informatie. Toch is het zeker niet saai voor kinderen. In de diverse ruimtes zie je stukken uit de 15de en zelfs de 14de eeuw. En wordt er uitgelegd wat het is of wat het deed. Wist je bijvoorbeeld dat vroeger de kleuren geel en rood voor Holland stonden? Ook zijn er onderweg weer diverse leuke spelletjes te spelen. Houdt bijvoorbeeld de vijand buiten de deur door stenen te laten vallen, maar pas op dat je de boeren en vrouwen niet raakt! Of verdedig het kasteel door de juiste wapens op het juiste moment te kiezen.

 

Geel en rood vroeger de kleuren van Holland en van Kasteel Muiderslot

 

De Valkenier is niet altijd in Kasteel Muiderslot

Helaas kan ik weinig vertellen over de Valkenier. Want tijdens ons bezoek (februari) was deze niet aanwezig. Wanneer de Valkenier wel in het kasteel is vind je op de website van het Muiderslot.

 

De Muiderslot kasteel Tuinen

Zoals zojuist verteld waren wij in februari in het kasteel. Je kunt je voorstellen dat dit niet de meest ideale tijd is voor tuinen. Ondanks dat het een en ander nog best verzorgd was, stond de tuin natuurlijk niet in bloei. Ik kan mij voorstellen dat dit in een beter seizoen erg mooi is.

 

De Kasteel Muiderslot tuinen niet in bloeiEen hapje eten en wat drinken in het restaurant van Kasteel Muiderslot

 

Een souveniertje, hapje eten en wat drinken

In het kasteel zit een leuk restaurantje waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje tussendoor. Tevens heeft het restaurant een buitenterras waar je prima zit met mooi weer. Naast het restaurant zit een souvenir winkeltje met veel boeken, speelgoedridders en andere leuke dingen.

 

Bekijk ook: Meer dan 25 Muiderslot foto's

 

Conclusie

Kasteel het Muiderslot bezoeken? Zeker moet je doen! Wij hebben ons er (nogmaals in februari) iets meer dan 3 uur vermaakt met de mooie bezienswaardigheden, de spannende beklimmingen en de leuke spelletjes. Rondom de zomer kun je er ook nog genieten van de Valkenier en de kasteel tuinen.
Reacties op "Review: In Kasteel Muiderslot word je een echte ridder!"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.