Review: Limburgsmuseum van de prehistorie tot vandaag

In hartje Venlo ligt het Limburgs museum. Met de vaste en tijdelijke tentoonstellingen maak je in de verschillende ruimtes een tijdreis van de prehistorie tot de dag van vandaag.

 

Tijdreis: van de prehistorie tot aan vandaag

Bij de start van je tijdreis begin je in de prehistorie, vervolgens kom je o.a. nog langs de Romeinen, ridders, en zelfs in een tijd waaruit ik nog dingen herkende van mijn eigen opa en oma. In deze verschillende tijdperken zie je o.a. hoe de mensen toen leefde, hoe de wapens en gereedschappen er uitzagen en welke kleding ze droegen. Alles is op zeer interessante wijze weergegeven en biedt veel interactie. Zo zijn er overal computers met extra informatie, knopjes met leuke effecten, geluiden en verhalen en speelse ruimtes voor de kinderen waren ze kunnen spelen of verkleden.

 

Limburgsmuseum prehistorie De jaren 60 in het Limburgsmuseum

 

Doe de speurtocht!

Al gauw kom je een zielige vogel tegen met maar 1 ei. Deze arme vogel had nog 11 andere eieren maar die is zij kwijt. Wil jij haar helpen de andere eieren terug te vinden?

Bij de verschillende eieren die je in het vervolg van je route tegenkomt staan leuke vragen die kinderen van 4 t/m 12 jaar uitdagen op een leuke en speelse manier het museum te bekijken en ontdekken.

 

Video: Limburgs museum, je weet niet wat je ziet

 

Sesamstraat in het Limburgsmuseum

Door de duidelijke looproute in het museum loop je netjes alle zalen in de juiste volgorde af. Dit is allemaal erg leuk en ook leerzaam voor kinderen. Maar ook een tikkeltje vermoeiend... Wanneer je dus netjes de route volgt kom je als laatste bij de (tijdelijke) tentoonstelling van Sesamstraat. Zodra mijn kinderen dit zagen rende ze de ruimte in en konden ze even lekker helemaal los gaan door te spelen, filmpjes te kijken, zingen, fietsen, met knuffels spelen en nog meer! Helaas is dit maar een tijdelijke tentoonstelling. Eentje die van mij mag blijven!

 

Sasamstraat in het Limburgsmuseum, Tommies auto! Kleuren en verven bij Sesamstraat in het Limburgsmuseum

 

Conclusie

In een ongeveer 2 tot 3 uur durend avontuur wordt je op speelse wijze meegenomen door de verschillende tijdperken. Het museum is prachtig aangekleed en niet zomaar een boel saaie kasten met oude spullen. Het museum is erg leuk voor kinderen vanaf 4 jaar maar ook zeker voor volwassene van alle leeftijden!
Reacties op "Review: Limburgsmuseum van de prehistorie tot vandaag"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.