Top 10: Populairste dagje uit 2015

Zoals elk jaar kijken we begin 2016 terug op het afgelopen jaar en behandelen we de populairste uitjes en artikelen van 2015 op fijnuit.nl. In tegenstelling tot vorig jaar hebben we in plaats van een top 5 een heuse top 10!

 

* update

We hebben de nieuwe top 10 voor je klaar staan met verrassende winnaars! Klik hier

 

Top 10 populairste uitje 2015

 

Populairste uitjes van 2015 top 10

1: Omniversum - Dit jaar niet anders dan andere jaren, staat met stip aan kop: het Omniversum. Het Omniversum is een grootbeeldtheaer met een koepelscherm zo groot als een half voetbalveld. Hierdoor zie je niet de film, maar beleef je de film en is het soms net alsof je er midden in zit.

 

Bekijk ook: Review Omniversum

 

 

2: CORPUS - Nieuw in de top 10 en gelijk binnen op nummer 2 is het CORPUS. Bij het CORPUS museum betreedt je het mensenlijk lichaam via de been en omhoog en wandel je zo verder door het lichaam. Tijdens je tocht loop je op de tong, door de longen en andere organen.

 

CORPUS buiten aanzicht

 

3: Drievliet - Grappig dat Drievliet op drie staat maar het is echt toeval. Dit attractiepark is nieuw in onze toplijst maar staat er geheel terecht. Attractiepark Drievliet is een attractiepark in Den Haag met attracties voor alle leeftijden. Zo is er een draaimolen voor de kleintjes maar zijn er ook een aantal enorm spannende attracties voor de oudere.

 

De Speeltuin van Drievliet

 

4: Nijntje Museum - Vorig jaar stond het Nijntje museum ook op 4 in onze toplijst dus is er niet veel veranderd. Waar wel veel veranderd is, is bij het Nijntje museum zelf. Zo is deze voor een aantal maanden gesloten om volledig verbouwd te worden. Op 6 februari 2016 zal het volledig nieuwe Nijntje Museum opnieuw openen.

 

Bekijk ook: Nijntje Museum compleet vernieuwd

 

 

5: Kinderparadijs Malkenschoten - Malkenschoten is een erg leuk kinderparadijs voor de kleinere onder ons. Zo kun je er leuk met blokken bouwen, met water spelen, dieren aaien en nog veel meer. Ben je dus op zoek naar een enorm leuke speeltuin in de buurt van Apeldoorn, ga dan eens naar Malkenschoten!

 

Uitdagend parcours over het water bij Malkenschoten

 

6: Dierenpark Amersfoort - Dierenpark Amersfoort zit net als alle andere dierentuinen in Nederland niet stil. Zo hebben zij dit jaar uitgebreid met een prachtige attractie “De grote Wildernis” waarmee je per bootje langs diverse dieren verblijven vaart. Erg leuk!

 

Bekijk ook: Dierenpark Amersfoort nu op heel unieke wijze te bekijken

 

 

7: Rijksmuseum Amsterdam - Sinds de opening van het Rijksmuseum enkele jaren geleden, nadat deze 10 jaar dicht is geweest, doet het museum het erg goed. En is het veruit het populairste museum in Amsterdam op Fijnuit. Het Rijksmuseum heeft een enorme en unieke collectie met prachtige tentoonstellingen waardoor je niet snel raakt uitgekeken. Het museum waar zelfs Barak Obama een bezoek aan heeft gebracht.

 

Rijksmuseum Amsterdam vooraanzicht

 

8: Speelpark Oud Valkeveen - Speelpark Oud Valkeveen is het park bij uitstek om te bezoeken op een warme zomer dag. Niet alleen omdat je er heerlijk buiten kunt spelen met water, speeltoestellen en in leuke attracties kunt gaan maar ook omdat het park zijn eigen strandje heeft waar je heerlijk kunt zwemmen, zonnen of zandkastelen bouwen. Voor dagen met minder mooi weer heeft Speelpark Oud Valkeveen ook een binnenspeeltuin.

 

Bekijk ook: Review Speelpark Oud Valkeveen

 

 

9: Dolfinarium - In het Dolfinarium zijn dagelijks prachtige shows te zien van dieren die de meest knappe trucs doen. Zo maken de dolfijnen prachtige salto’s en zetten de enorme Walrussen een komische act neer. Heel bijzonder is het onderwater restaurant waar je de dolfijnen lekker kunt zien rondzwemmen. Als je geluk hebt kun je hier zelfs een dolfijn bevalling zien.

 

Dolfijnen in het Dolfinarium

 

10: Megapret - Binnenpret + buitenpret + waterpret = Megapret. Deze speeltuin is leuk is om te bezoeken met zowel goed als met slecht weer. Er is een binnenspeeltuin vol met glijbanen, klim en klauter attracties. Buiten is er een prachtige speeltuin met autootjes, kabelbaan en een heerlijk verkoelende waterspeeltuin.

 

 

Populairste artikel 2015

1: Dagje uit in de zomervakantie - De zomervakantie is altijd een mooie periode voor Fijnuit. Er zijn dan extra veel bezoekers die gebruik maken van onze handige tips en inspiratie voor een dagje uit. Voor ons is het erg fijn om te zien dat zoveel mensen tevreden gebruik maken van onze website.

 

Heerlijk zwemmen in het buitenzwembad

 

2: 23 Tips voor een dagje uit in Leiden - Nog niet heel lang geleden lanceerde wij ons artikel “23 tips voor een dagje uit in Leiden” maar dat het zo’n een succes zou worden hadden we nooit durven dromen. Nog steeds ontvangen we dagelijks vele bezoekers op dit artikel en wordt het door veel mensen gedeeld. Maar het is dan ook een heel handig artikel ;)

 

23 Tips voor een dagje uit in Leiden - Restaurant Woods

 

3: Tips voor een dagje uit met regen - Het is helaas niet anders maar het regent nu eenmaal geregeld in Nederland. Daarom maakte wij het artikel “Tips voor een dagje uit met regen”. Zo helpen wij mensen op een leuk idee voor een dagje fijn uit wanneer het slecht weer is of zelfs als het regent.

 

Tips voor een dagje uit met regen

 

4: Wat te doen met dit mooie weer - Gelukkig staat direct onder het artikel over regen ons artikel voor mooi weer “Wat te doen met dit mooie weer”. Hieruit kunnen we ophalen dat het net iets vaker regent dan dat het mooi weer is in Nederland :)

 

Verkoeling bij Plopsa Coevorden met mooi weer

 

5: Tips voor een dagje uit in de Kerstvakantie - In de kerstvakantie is heel Nederland twee weken vrij. Wij zijn dan wel druk met inkopen voor de kerst maar er blijft altijd wel tijd over voor een dagje uit. Ons artikel “Tips voor een dagje uit in de Kerstvakantie” helpt jou dan op weg.

 

Tips voor de kerstvakantie

 

6: Omniversum: Mysteries of the Unseen World - Mysteries of the Unseen World is de nieuwste film die te zien is in het Omniversum. Wij mochten op uitnodiging van het Omniversum naar een speciale premiere komen om de film alvast te komen bekijken en schreven hierover vervolgens het artikel: “Review: Mysteries of the Unseen World”. Dit artikel werd zeer gewaardeerd met enorm veel leuke reacties.

 

 

7: Inspiratie voor de herfstvakantie - Na de zomer- en kerstvakantie is het nu ook tijd voor de herfstvakantie. Ook in deze vakantie waren veel van onze bezoekers op zoek naar leuke fijn uit ideeën om de herfstvakantie door te komen. Gelukkig bood ons artikel “Inspiratie voor de herfstvakantie” uitkomst.

 

Dagje uit in de Herfstvakantie

 

8: Beleef het Nijntje museum - Dit is al een wat ouder artikel maar trekt door de populariteit van het Nijntje Museum nog steeds veel bezoekers. Inmiddels wordt het Nijntje Museum compleet verbouwd en hebben wij alweer een nieuw artikel geschreven welke jij precies vertel wat je allemaal kunt verachten van het nieuwe Nijntje Museum.

 

Puzzelen in het compleet vernieuwde Nijntje Museum

 

9: Helaas drie dierentuinen failliet - Dit jaar was er een hoop goed nieuws rondom de dierentuinen maar helaas ook minder goed nieuws rondom de drie dierentuinen die we in dit artikel behandeld hebben. Gelukkig hebben twee van de drie dierentuinen inmiddels een doorstart kunnen maken en is er van slechts één dierentuin daadwerkelijk de deuren gesloten.

 

Drie dierentuinen failliet

 

10: Sinterklaas intocht 2015 - Het is elk jaar weer een verassing wat Sinterklaas en de Pieten voor ons in petto hebben. Je weet gewoon dat er elk jaar weer iets verkeerd gaat. Gelukkig kwam dit jaar alles toch weer (zoals altijd) op zijn pootjes terecht en kregen alle kinderen op 5 december hun cadeautjes.

 

Sinterklaas intocht niet zonder problemen

 

Welke uitje zou jij graag in de top 10 zien?

Bovenstaande top 10 is gebaseerd op het bezoekersgedrag van onze bezoekers van het hele jaar 2015. Maar het kan natuurlijk zijn dat een minder bekend uitje ook wel een mooie vermelding verdiend. Welk uitje zou jij graag in de Top 10 terug zien?
Reacties op "Top 10: Populairste dagje uit 2015"

Robert Wassink schreef:

13-01-2016

Wij, directie en personeel van Megapret, zijn enorm blij met de plaats in de top 10.
Iedereen hartelijk dank voor de waardering die we van u mochten ontvangen.
En voor iedereen die ons nog niet kent, we heten u graag van harte welkom bij ieder weertype.
Hartelijke groeten Robert en Karin Wassink
Megapret.

Joris schreef:

08-01-2016

Erg leuke top 10!
Met een aantal leuke ideeŽn voor ons in 2016!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.