Top 10: Populairste dagje uit 2016

Inmiddels is onze jaarlijkse top 10 een bekende traditie geworden waar veel mensen reikhalzend naar uitkijken. Ook wij zijn elk jaar erg benieuwd welke nieuwe uitjes wij in onze top10 mogen verwelkomen en van welke uitjes we afscheid moeten nemen.

 

Top 10 Populairste dagje uit 2016

 

Populairste dagje uit van 2016 top 10

1: Center Parcs De Eemhof - Nieuw op nummer 1 en zelfs compleet nieuw in onze top 10 is Center Parcs de Eemhof. Center Parcs de Eemhof, is dat niet een vakantiepark? Klopt ja! Maar wist je dat je ook prima een dagje uit kunt naar Center Parcs? Er zijn zelfs heel veel leuke dingen te doen op een dagje uit naar Center Parcs.

 

Bekijk ook: 7 Dingen die je kunt doen tijdens een dagje uit in Center Parcs

 

Video: Dagje uit naar Center Parcs wat kun je er doen?

 

2: CORPUS - Net als vorig jaar grijpt het CORPUS net naast de nummer één positie en eindigen ze net als vorig jaar op een prachtige tweede plek. In het CORPUS museum maak je een reis door de mens vanaf de knie tot bovenin het hoofd en leer je er alles over het menselijk lichaam. Meer weten?

 

Video: CORPUS, maak een reis door het lichaam

Springen op de tong in het CORPUS museumEr is veel te zien in het CORPUS museum voor jong en oud

 

3: Omniversum - Het Omniversum valt voor het vierde jaar op rij in de prijzen. Al stonden zij de afgelopen 3 jaar vast en met stip op één, nu moeten ze genoegen nemen met de derde plek. Al is er natuurlijk niets mis met een bronzen medaille! In het Omniversum kijk je films op een zeer unieke manier dankzij een enorm beeldscherm dat als een koepel om je heen reikt. Dit geeft je het gevoel alsof je daadwerkelijk in de film zit.

 

Bekijk ook: Review Omniversum, is het wat?

 

Video: Het Omniversum, hoe werkt het nu precies?

 

4: Wildlands Adventure Zoo Emmen - Het eerste jaar dat Wildlands haar deuren geopend heeft pakken zij gelijk de vierde plek in onze top 10. Wildlands doet iets unieks door een dierenpark te combineren met een avonturenpark. In de reviews van onze bezoekers lees je hierover zeer gemengde meningen. Toch niet voor niets heeft Wildlands in 2016 maar liefst 1,3 miljoen bezoekers mogen ontvangen.

 

Bekijk ook: Alles wat je moet weten over Wildlands

 

Ga op avontuur in Wildlands Adventure Zoo Emmen

Ijsberen bij Wildlands Adventure Zoo EmmenBewandel de meest spannende routes in Wildlands Adventure Zoo Emmen

 

5: Linnaeushof - Bij deze verwelkomen wij de grootste speeltuin van Europa in onze top 10. Het Linnaeushof is een enorme speeltuin waar kinderen tot een jaar of 10 met mooi weer heerlijk kunnen spelen of zelfs verkoelen in het waterpark.

 

Bekijk ook: Review Linnaeushof, wat is er te doen?

 

Video: Wat valt er te beleven bij het Linnaeushof

Zie in een oogopslag hoe groot het Linnaeushof isZie in een oogopslag hoe groot het Linnaeushof is

 

6: Kids Wonderland - Niets is zo veranderlijk als het weer, zeker in Nederland. Hierdoor zien we een enorme toename van populariteit bij de binnenspeeltuinen. De prachtige binnenspeeltuin van Kids Wonderland onderscheid zich met name door de betoverende thematisering.

 

Ontdek de prachtige thematisering van Kids Wonderland

 

Kids Wonderland is prachtig en heerlijk om te spelen

 

7: Kinderparadijs Binky Malkenschoten - Twee plekjes lager dan vorig jaar maar nog steeds in onze top10 staat Kinderparadijs Binky Malkenschoten. Een leuk dagje uit waar kinderen kunnen spelen met blokken en water, een ritje maken in de trein of in de kinderboerderij kunnen rondlopen.

 

Video: Kom spelen bij Kinderspeelparadijs Binky Malkenschoten

 

8: Dolfinarium - Wie kent het Dolfinarium niet? Een park vol met waterdieren als dolfijnen en zeeleeuwen die dagelijks samen met hun trainers prachtige shows weggeven. In het onderwaterrestaurant kun je de dolfijnen aan je voorbij zien roetsjen of soms zelfs live een bevalling kunt meemaken.

 

Bekijk ook: Bevalling dolfijn bij het Dolfinarium

 

Video: Beleef een betoverende dag bij het Dolfinarium

Trainers genieten van hun werk bij het DolfinariumTrainers genieten van hun werk bij het Dolfinarium

 

9: Dinoland - Net als Wildlands, onze nummer 4 is ook Dinoland dit jaar geopend met een binnen- en buitenpark. Onderscheidend bij Dinoland zijn natuurlijk de dino’s die je er kunt zien. Dit maakt voor kinderen een bezoek aan Dinoland extra spannend.

 

Bekijk ook: Wat valt er te beleven bij Dinoland?

 

Video: Ontdek Dinoland, wat valt er te doen?

Kinderen worden opgegeten door dino in Dinoland

 

10: Nijntje Museum - Een flinke daling is ingezet door het Nijntje Museum. Ze zakken van plek 4 naar nog net in onze top10. Hier geldt het bekende gezegde “last but not least”. Toch is het bij het Nijntje Museum niet minder druk. Sterker nog, noodgedwongen maakte zij dit jaar wijzigingen in het beleid tegen de enorme drukte. Dit alles is natuurlijk de danken aan de enorme verbouwing die ze onlangs zijn ondergaan bij het Nijntje Museum.

 

Bekijk ook: Alles wat je moet weten over het nieuwe Nijntje museum

 

Speel verstoppertje in het Nijntje Museum

Samen tekenen en kleuren in het Nijntje MuseumKnuffelen met Nijntje in het Nijntje Museum

 

Populairste artikel van 2016

1: 13 Tips wat te doen met dit mooie weer - Dat 2016 één van de warmste en zonnigste jaren sinds honderd jaar is geweest kunnen we merken (bron Telegraaf). Ons artikel met tips voor een dagje uit met mooi weer is van de vierde naar de eerste plek gestegen. Doe alvast wat inspiratie op en kom alvast in de stemming voor mooie warme dagen op ons artikel.

 

Gooi elkaar lekker nat op een mooie warme dag

 

2: 24 Tips voor een dagje uit in Leiden - We zagen het al een beetje aankomen, door de vele retweets en shares van grote partijen scoorde ons artikel “24 Tips voor een dagje uit in Leiden” erg veel bezoekers.

 

En wie is er nu niet benieuwd naar DE tip voor een dagje uit in Leiden van Jochem Meijer?

 

Een hele dag genieten in Leiden met deze tips voor een dagje uit in Leiden

 

3: Dinoland een nieuw pretpark vol Dino’s - Dinoland opende dit jaar haar deuren voor het publiek. Veel mensen zijn erg nieuwsgierig wat het park allemaal te bieden heeft. Daarom maakte wij een handig artikel waarin we je precies vertellen en laten zien wat er allemaal valt te beleven in het gloednieuwe Dinoland.

 

Bekijk ook: Wat valt er te beleven in Dinoland buiten?

 

Klimmen en klauteren in Dinoland binnen

 

4: Tips voor een dagje uit met regen - Helaas weten wij in Nederland wel wat regen is. Dit maken we genoeg mee. Maar wij willen jou uitdagen dat je met regen niet saai binnen hoeft te zitten vervelen maar dat er nog genoeg te doen is. Regent het? Bekijk dan ons artikel “Tips voor een dagje uit met regen”.

 

Tips voor een fantastisch dagje uit wanneer het regent

 

5: Review buiten- en binnenspeeltuin Megapret - Vorig jaar scoorde Megapret nog een plekje in onze top10 populairste uitje. Helaas vallen ze daar dit jaar helaas net buiten de boot. Echter staat de review van Megapret op een prachtige vijfde plek. In dit artikel tonen wij jou waarom je met kinderen echt eens een bezoek moet brengen aan Megapret.

 

Video: Ontdek Megapret!

 

6: Tips voor een dagje uit in de Zomervakantie - De zomervakantie is de langste van alle vakanties. Dus als er een artikel over een vakantie in de top 10 staat is het niet gek dat het deze over de zomervakantie is. Al stond dit artikel vorig jaar nog op één!

 

Verzeker jezelf en je gezin van een fantastische zomervakantie met deze dagje uit tips

 

7: 5 Redenen om zwem- en speelparadijs de Scheg te bezoeken - Compleet nieuw in de top 10 is ons artikel over De Scheg. Sterker nog, De Scheg kwam vorig jaar helemaal niet in onze lijst voor. Toch is deze vermelding echt niet onterecht. Bij zwem- en speelparadijs de Scheg kun je heerlijk spelen, zwemmen en nog veel meer! Wat? Dat ontdek je allemaal hier…

 

Spelen, racen, klimmen, klauteren en zwemmen bij De Scheg

 

8: Dierenpark Emmen sluit deuren voor Wildlands Adventure Zoo - Zoals eerder gezegd opende Wildlands dit jaar haar deuren voor het grote publiek. Maar dit ging wel ten koste van Dierenpark Emmen. Veel mensen waren erg benieuwd wat deze verandering allemaal inhield en wat ze van Wildlands Adventure Zoo konden verwachten. En dat konden ze allemaal lezen in ons artikel “Dierenpark Emmen sluit deuren voor Wildlands Adventure Zoo”.

 

Video: Wildlands Adventure Zoo, ga op avontuur

 

9: Review Omniversum National Parks Adventure - Vorig jaar stond het Omniversum ook al met een review in de top10. Toen betrof het onze review over de film “Mysteries of the Unseen World”. Ook in 2016 mochten wij op uitnodiging van het Omniversum weer op bezoek komen om een nieuwe film te bekijken. Naar aanleiding van dit erg gezellige bezoek schreven wij de review van de film “National Parks Adventure”.

 

Bekijk ook: Alle films die in het Omniversum draaien (met beeld)

 

Video: Trailer National Parks Adventure Omniversum

 

10: 7 Redenen om een Ballorig speeltuin te bezoeken - We zien een enorme toename van nieuwe binnenspeeltuinen in Nederland. Maar ook zien we een toename in de interesse voor binnenspeeltuinen van onze bezoekers. Ballorig heeft over heel Nederland verspreid speeltuinen zitten. De kans is dus groot dat jij er één bezocht hebt. Niet? Dan geven wij jou bij dezen 7 redenen om een Ballorig speeltuin te bezoeken.

 

Video: Kom spelen bij Ballorig!

 

Ben je het niet met ons eens?

Bovenstaande top 10 is gebaseerd op zeer uitgebreide statistieken en het bezoekersgedrag van onze bezoekers op onze website over het jaar 2016. Het kan dus zijn dat jij het totaal niet eens bent met deze top 10? Dan horen we graag welk dagje uitje jij graag in deze lijst had gezien.
Reacties op "Top 10: Populairste dagje uit 2016"

Tineke schreef:

06-01-2017

Verrassende uitslag!!! Wij zijn er vroeger een paar keer geweest en hebben ons daar prima vermaakt.
Zal mij niet verbazen als Wildlands volgend jaar op 1 staat. Mooi park!!!

Ruud schreef:

06-01-2017

Een prachtige top 10, ik heb er niets aan toe te voegen. Heb al diverse uitjes gespot die ik graag zou bezoeken, leuk!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.