Dierenpark Emmen sluit deuren voor Wildlands Adventure Zoo

In Emmen wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een nieuwe dierentuin die uniek is in Nederland; met elementen die zelfs uniek zijn in heel Europa! 
De oude locatie van Dierenpark Emmen wordt gesloten en het park zal verhuizen naar een nieuwe locatie. Op 25 maart 2016 zal het nieuwe “Wildlands Adventure Zoo Emmen” voor het grote publiek worden geopend.

 

Klim en klauter door Wildlands Adventure Zoo Emmen

 

Geen hokken en kooien

In het nieuwe Wildlands zul je zoveel mogelijk de oorspronkelijke omgeving van de dieren ervaren. Dus geen hokken en kooien, maar natuurlijke afscheidingen die bestaan uit (nagemaakte) rotsen. Deze rotsen worden door hun verschillende kleuren afgestemd op hun omgeving, zodat je het gevoel hebt dat je echt ter plaatse bent.

 

Bekijk ook:

 

Voel de omgeving van de dieren

In de Wildlands Adventure Zoo wordt je aan de hand van thema’s meegenomen in het leven van de dieren op hun natuurlijke plekken op aarde. Voel de vochtige warmte van de tropen in Jungola. Zie fata morgana’s in de zinderende woestijnhitte van Serenga. En ril tenslotte van de kou in het ijs- en ijskoude Nortica.

 

Ijskoud bij de ijsberen van Wildlands Adventure Zoo Emmen

 

Beleef het avontuur

Tijdens je barre tocht door Wildlands waan je je een ontdekkingsreiziger in alle uithoeken van de wereld: vaar in een bootje door een tropisch oerwoud, klim en klauter langs de toppen van de bomen. Maar zorg er natuurlijk wel voor dat je uiteindelijk weer veilig thuis komt!

 

Bekijk ook: Profiteer nu van extra voordelige toegang tot Wildlands

 

Op avontuur door de Jungola Xtrail van Wildlands Emmen

 

Grootste kas van Europa

Behalve de vernieuwde opzet, vind je in Wildlands de grootste kas van Europa en ook zal er de eerste Europese 4D-voorstelling te zien zijn. De kas is 2 hectare groot en neemt zo bijna tien procent van de totale oppervlakte in. De betonnen rotspartijen nemen bij elkaar een lengte in van 5 kilometer en zijn verspreid over een oppervlakte van 23.000 vierkante meter. Aan het park is bijna 2 jaar gebouwd.

 

Belangrijke data

Wildlands Adventure Zoo zal op 30 oktober 2015 worden opgeleverd, waarna de dieren eerst een periode zonder publiek kunnen wennen aan hun nieuwe verblijf. Op 25 maart 2016 zal het park officieel in gebruik genomen worden. Bereid je dus alvast maar voor, zodat jij straks zelf de Wildlands kunt gaan beleven!
Reacties op "Dierenpark Emmen sluit deuren voor Wildlands Adventure Zoo"

geert idema schreef:

14-08-2017

goede morgen .Ik wil graag wat infomatie over het park hoe het er nu uitziet .Is het hele dierenpark nu overgebracht en is de natuur zoals het de bedoeling was.Ik heb vier vrijkaarten van vrienden loterij en wij zijn mensen op leeftijd en komen uit Schiedam ..maar ik ben een geboren drenht. Ik wil graag twee familie leden laten genieten van wat ooit de mooiste dierentuin van nederland was.Maar als ik de recensies lees dan mankeert er nogal wat aan de natuur en het aantal dieren ,ik hoop dat als wij komen dat het prachtig bij ligt Graag tot horens .

Tineke schreef:

12-11-2015

Dat klinkt allemaal veelbelovend!!!

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.