Video: Bevalling Tuimelaardolfijn in Dolfinarium

In het Dolfinarium is na een snelle bevalling (van een klein uur) is Tuimelaardolfijn Maaike op 7 juli 2013 om 19:27 uur bevallen van een jong. De bevalling vond toevalligerwijs plaats vlak voor de glaswand, waardoor het goed zichtbaar was.

 

 

Maaike en haar jong maken het goed. De eerste dagen blijven spannend: het jong moet gaan drinken en moeder zwemt rond met haar jong maar moet nog even wennen aan de nieuwe situatie. Verzorgers zijn de komende dagen dag en nacht aanwezig om Maaike en haar jong te observeren. Moeder en jong zwemmen in de kraamkamer van het Dolfinarium samen met zes andere vrouwtjesdolfijnen. Dolfijnen helpen elkaar in de opvoeding van het jong. Op den duur zullen andere dieren het jong in hun slipstream mogen meenemen, dit noemen we de "Tante-functie".

 

Kom jij op kraamvisite?

Op het moment heeft het Dolfinarium een prachtige korting van € 4,50 per persoon! Dus kom gerust even op kraambezoek bij Maaike en haar pasgeboren jong.

 

Dolfinarium, dolfijn met jong
Reacties op "Video: Bevalling Tuimelaardolfijn in Dolfinarium"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.