Nijntje museum en Centraal museum verbreken record

Het vorige record van het Centraal Museum en Nijntje museum in Utrecht was nog niet eens een jaar oud en is door veel vernieuwing en hard werk nu alweer gesneuveld. Zo is in de eerste 8 maanden van dit jaar al meer bezoekers ontvangen dan in heel 2015. Dankzij tentoonstellingen als “Haar” en “De trots van de stad. De Utrechtse Domtoren” stond de teller eind augustus alweer op 205.000 bezoekers.

 

Kijk je ogen uit bij het Nijntje Museum

 

Nijntje Museum

Onder de bezoekers bevonden zich ook opvallend veel peuters en kleuters, die in het Nijntje Museum al spelend, speurend en klimmend de wereld kwamen ontdekken. Vanaf de opening in februari is het Nijntje Museum dan ook een daverend succes.

 

Nijntje Museum de openingNijntje Museum kleuren en puzzelen

 

Bekijk Ook: 

 

Rietveld Schröderhuis

Ook het Rietveld Schröderhuis heeft een belangrijk steentje bijgedragen aan het nieuwe record. Door de vermelding op de Unesco Werelderfgoedlijst, weten inmiddels ook steeds meer buitenlanders de weg naar het Centraal Museum goed te vinden.

 

Schilderij Domtoren Utrecht

 

Heropening vaste collectie

Als onderdeel van een ambitieus beleidsplan is na een grondige verbouwing, in april van dit jaar de vaste collectie opnieuw ingericht en heropend. In deze “Wereld van Utrecht” worden verschillende kunstvormen samengebracht met mode en geschiedenis. Een unieke beleving van kunst en cultuur.

 

Domtoren UtrechtUitzicht over Utrecht

 

Bekijk ook:

 

Geen nieuw record

Het beleidsplan is erop gericht om de bezoekersaantallen de komende jaren op het niveau te houden van 250.000 bezoekers per jaar. Hiervoor staan er dan ook weer verschillende prikkelende tentoonstellingen op het programma. Aan het einde van dit jaar brengt het Centraal Museum “Horsefield daagt je uit” en in 2017 komt de tentoonstelling “100 jaar de stijl”.

 

Kortom, de plannen liegen er niet om en met dit aankomende programma ziet de toekomst voor het Centraal Museum er rooskleurig uit.
Reacties op "Nijntje museum en Centraal museum verbreken record"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.