Review: Dagje uit zwemmen bij Center Parcs de Eemhof Aqua Mundo

Je kent Center Parcs geheid als bungalow park voor een gezellige vakantie met lekker zwemmen en eten. Maar wist je dat Center Parcs de Eemhof ook heel leuk als dagje uit te bezoeken is?

 

Center Parcs Eemhof Aqua Mundo

 

Dagje uit naar Center Parcs de Eemhof

Precies. Niet een weekend of midweek, nee gewoon een dagje fijn uit naar Center Parcs de Eemhof. Lekker zwemmen, spelen, eten, meedoen met veel van de leuke activiteiten of zelfs je kinderfeestje vieren.

 

Ontdek: 7 dingen die je kunt doen in Center Parcs

 

Video: Dagje uit naar Center Parcs

 

Zwemmen in de Aqua Mundo

Een dagje zwemmen beginnen we met omkleden naar onze zwemkleding. Center Parcs de Eemhof biedt hiervoor prima kleedhokjes. Ook zijn er een ruim aantal familiehokjes aanwezig waar je prima met een baby terecht kan of met je gezinnetje. Eenmaal omgekleed kun je jouw spullen kwijt in de lockers. Hierin gaat 1 euro per locker maar deze krijg je na afloop netjes terug.

 

Baden en glijbanen

Het zwembad is vrij uitgebreid met een grote variatie aan baden en glijbanen voor klein en groot en van ontspannen tot spannend. Dit alles maakt het zwembad van Center Parcs de Eemhof tot misschien wel het leukste zwembad van Nederland.

 

Center Parcs Eemhof aqua mundoCenter Parcs Eemhof Aqua Mundo golfslagbad

 

Bad voor de kleintjes

Zo is er voor de hele kleintjes een heerlijk ondiep badje met klein glijbaantje. Voor de iets grotere kinderen is er een prachtig peuterbad mooi gethematiseerd. In dit bad kunnen kleintjes lekker veilig glijden, met water spelen en zelfs in de zandbak spelen.

 

Overige baden

Voor alle grotere kinderen en volwassenen is er het bekende golfslagbad waar je wanneer er geen golven zijn ook gewoon lekker kunt zwemmen of spelen. Een aftakking van dit bad brengt je naar een bad met lichte stroomversnelling waar je jezelf ontspannen mee kan laten nemen door de stroming.

 

Aqua Mundo de eemhofAqua Mundo de eemhof Golfslagbad

 

Buitenbad

Alvorens je van de wildwaterbaan af gaat kom je in het buitenbad. Met een kleine ligweide en het beruchte koud water badje, durf jij erin?

 

Glijbanen

Buiten de kleine glijbaantjes bij de peuterbadjes zijn er ook nog diverse spectaculairdere glijbanen. Zo zijn er twee grote glijbanen die leuk zijn voor jong en oud, de ene iets hoger en sneller dan de ander. Is er aansluitend aan het golfslagbad een korte, snelle en stijle glijbaan die voor veel gekkigheid en plezier zorgt.

 

Pronkstukken van het zwembad zijn toch wel de Flow Rider, de wildwaterbaan en de Turbo Twister. De voor Center Parcs bekende wildwaterbaan levert een vermakelijke lange afdaling op waar plezier gegarandeerd is.

 

Center Parcs Eemhof Turbo Twister

 

In de Flow Rider kun je onder begeleiding van een echte surf coach surfen op indrukwekkende golven. Op een indrukwekkende golf van 300pk kom je wel heel dichtbij de ervaring van een echte golf.

 

Center Parcs Eemhof flowrider

 

De Turbo Twister is misschien wel de populairste glijbaan van de Aqua Mundo van Center Parcs de Eemhof. In deze glijbaan daal je op een rubberen band van een 154 meter lange glijbaan in hoge snelheid naar beneden.

 

Center Parcs de Eemhof glijden op de bandCenter Parcs de Eemhof Turbo Twister

 

Ontspannen in de sauna

Even helemaal tot rust komen in de sauna? Ook dat kan bij Center Parcs. Je hebt o.a. keuze uit de Finse sauna, de Hammam en het Turkse stoombad. Stress, vermoeidheid en dagelijkse zorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

Center Parcs Eemhof saunaCenter Parcs Eemhof Spa

 

Center Parcs De Eemhof populairste dagje uit

Elk jaar maken wij een top 10 populairste dagje uit bekend. In 2016 was Center Parcs de Eemhof de grote winnaar. En mogen zij voor in ieder geval een jaar lang de titel “Populairste dagje uit van Nederland” dragen.

 

Bekijk ook:

 

Center Parcs Eemhof populairste uitje van 2016

 

Hapje eten

Na een dag heerlijk zwemmen wil je graag wat eten. Bij de Eemhof zijn er maar liefst 6 restaurants waar je uit kunt kiezen. Van een makkelijk patatje bij de Snack corner tot een uitgebreid menu bij één van de andere lekkere restaurants. Je kunt kiezen uit de volgende restaurants: Fuego Adventure Grill, Nonna’s Family Pizza en Pasta en het Grand Café. Ook is er nog het Evergreenz Family Buffet, de ideale keuze voor een afwisselend aanbod aan eten. Pak wat je lekker vind en eet zoveel als je op kunt.

 

Center Parcs Eemhof hapje etenCenter Parcs Eemhof lekker eten

 

Liever in het zwembad wat eten? Ook dit kan. In het zwembad vind je Grabber Joe’s Laguana Café. Je kunt hier o.a. terecht voor lekkere sandwiches, snacks, panini’s of een verkoelend ijsje.

 

Conclusie

Je denkt er misschien niet direct aan maar Center Parcs de Eemhof is wel degelijk enorm geschikt als dagje uit. Buiten het zwemmen zijn er nog de nodige andere leuke activiteiten waarvoor je bij de Eemhof terecht kunt. Het zwembad en de kleedhokjes zijn netjes verzorgd. Door de tropische planten, de heerlijk warme temperatuur en de thematisering ziet het zwembad er prachtig uit. Zowel voor jong en oud is er dankzij de diversiteit in het zwembad voor iedereen genoeg te doen en gegarandeerd voor een aantal uren zwemplezier.
Reacties op "Review: Dagje uit zwemmen bij Center Parcs de Eemhof Aqua Mundo"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.