De leukste Sinterklaas activiteiten op een rij!

Op weg naar pakjesavond organiseren diverse uitjes Sinterklaas activiteiten. En vaak komen Sint en Piet ook nog op bezoek. Wij zetten de leukste Sint activiteiten voor je op een rij.


Win

Hoe beter deze feestdagen te beginnen met het weggeven van een cadeautje. Meespelen kan via Instagram en Facebook.


 

Zuiderzeemuseum, Pietendorp in Enkhuizen

Elk jaar komen de pieten in grote getallen naar het Zuiderzeemuseum en toveren het hele dorp om tot een Pietendorp. Meer dan 150 pieten bereiden er de verjaardag van Sinterklas voor. Op deze dagen zijn er leuke activiteiten als het maken van je eigen pieten muts, cadeautjes in de schoorsteen doen op een oefen dak en meer!


 

Meer dan 150 pieten op bezoek in het Zuiderzeemuseum Pietendorp

  

Landgoed van Sinterklaas bij Duinrell

Dit jaar is Sinterklaas voor de 10e keer te gast op het landgoed van Duinrell. Tijdens het Sinterklaasconcert zetten de Discopieten de boel op z’n kop met de grootste Pietendisco ooit! Buiten het feest kun je een kijkje nemen in het Huis van Sinterklaas, bij de Pietenschool en in de Pakjeskamer.


 

Duinrell groot Sinterklaasfeest!

 

Het park van Sint

Ouwehands Dierenpark Rhenen wordt ook dit jaar weer omgetoverd tot het Park van Sint vol met gezellige activiteiten en shows! Ontmoet de Sint en al zijn Pieten, ga op de foto met Amerigo en doe mee aan een echte Pietentraining. Bak je eigen pepernoten in de Pepernotenfabriek, vier feest op de coole Pietenparty en natuurlijk is er ook dit jaar de gezellige Sinterklaasshow.


 

Ouwehands Dierenpark Rhenen het park van Sint


Het Sinterklaasmuseum

Sinterklaas is dit jaar niet voor het eerst in het land. Er hangt al een eeuwenoude geschiedenis rondom dit feest. Hoe vierde we het sinterklaasfeest vroeger, waarom vieren we eigenlijk sinterklaas en hoe zagen de sint en zijn pieten er vroeger uit. Dit alles en nog veel meer kom je te weten in het Sinterklaasmuseum.
Sinterklaashuis Leiden

Vanaf zaterdag 23 november 2019 logeert Sinterklaas weer in de prachtige Waag. De deuren zijn dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek en de toegang is gratis voor iedereen! Daarnaast zijn er vele activiteiten voor kinderen: van knutselen in de knutselkamer tot klimmen op het oefendak of dansen op Sinterklaasmuziek. En het allerleukste... haal in het Huis van Sinterklaas je pietendiploma! Iedereen is welkom om de Sint en Pieten een bezoekje te brengen.
Speelparadijs Cowboy & Indianen

Feest jij ook mee? De Pieten spelen met de kinderen in het speelparadijs allerlei leuke pietenspelen. Pakjes door de schoorsteen gooien, op het dak klimmen, rijden op een paard en nog veel meer spectaculaire acties van de Pieten. Alle kinderen die meedoen krijgen een echt Pietendiploma mee naar huis. Natuurlijk mogen de kinderen ook lekker spelen in de vele speeltoestellen.
Pakhuis van Sinterklaas

Dit jaar is het alweer de tiende keer dat ze bij Museum BroekerVeiling dienst mogen doen als Pakhuis van Sinterklaas. De lighallen van het museum worden omgetoverd tot een trainingscentrum waar de Pieten hun conditie op peil kunnen houden. De kinderen mogen kijken hoe het er in het Pakhuis aan toe gaat, de Pieten helpen met allerlei klusjes en meetrainen. In het weekend kan je de pieten komen helpen met het bakken van pepernoten, wat zal het lekker gaan ruiken in het Pakhuis... Tijdens je bezoek kan je ook nog komen kijken naar een spannend Sinterklaas theaterstuk, dus kom maar eens kijken wat er nu weer gebeurt!
Dag van Sint bij De Uithof

Op zaterdag 30 november organiseert De Uithof de Dag van Sint. Een creatieve en sportieve dag voor kinderen in het teken van Sinterklaas! Deze dag is speciaal voor kinderen van 4 t/m 10 jaar en is volledig verzorgd inclusief een heerlijke kidsmeal.


Programma

Het dagprogramma bestaat uit verschillende creatieve en sportieve activiteiten. In de ochtend starten de kids met het versieren van een taaitaaipop en knutselen ze De Uithof schoen. Daarna mogen ze de schoen zetten voor Sinterklaas. Na het knutselen kleden ze zich om voor een schaats-, ski- of snowboardles en doen we met elkaar een gezellige warming-up! Na de les staat er voor de kinderen een heerlijke kidsmeal klaar. Daarna zingen we met elkaar Sinterklaasliedjes en hopen we op een bezoek van Sint en zijn Pieten, zodat we de dag feestelijk afsluiten met een gevulde schoen!Dag van sint bij de uithof


Sinterklaas op Kasteel Rosendael

Samen met zijn Pieten komt Sinterklaas zijn verjaardag vieren en is hij voor één dag kasteelheer van Rosendael. Kom samen met de Pieten leuke activiteiten doen en haal je Pietendiploma. We sluiten de dag af met een meet & greet met de Sint. Ben je erbij?Sinterklaas op Kasteel Rosendael


Sinterklaasfeest bij Ballorig

Op 24 november komt Sinterklaas met zijn pieten langs bij Ballorig Lelystad voor een interactief programma tussen 13:30 en 14:30 uur. U kunt natuurlijk al eerder komen en blijven tot sluit. En op zaterdag 30 november is het Pietenfeest bij Ballorig Gouda! Kom de gehele dag dansen en spelen. Jij komt toch ook?Sinterklaas bij balorig


Piet komt spelen bij Heggies Speelschuur

Op zaterdag 30 november, zondag 1 december en woensdag 4 december kun jij bij Heggies Speelschuur samen spelen en klimmen met klim Piet!


Maar er is meer! Op 16 november is er ingebroken bij Heggies Speelschuur. Er is iets vreemds, één van de trekkershutten is helemaal op zijn kop gezet en volgezet met vreemde pakketjes. Met een speurtocht kun je helpen de dader op te sporen en kans maken op een mooie prijs.
Kasteelpieten bij Kasteel Radboud

Wil jij Sinterklaas zelf feliciteren? Dat kan 23, 24 en 30 november én 1 december in Kasteel Radboud. Als je er dan toch bent, doe dan ook de grote Sinterklaas speurtocht door het kasteel met allerlei spelletjes. Samen met Zwarte Piet! Ontmoet ook Voorlees Piet, Dans Piet en nog veel meer.
Heb jij nog een leuke tip voor een must-do Sinterklaas uitje? Deel hem met ons hieronder in de reacties!

Reacties op "De leukste Sinterklaas activiteiten op een rij!"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.