Zuiderzeemuseum

(4.6/5)  5 recensies

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het voormalige Zuiderzee gebied. De thema’s water, ambacht en gemeenschappen staan centraal. Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Wisselende tentoonstellingen tonen de rijke collectie van het museum in een actuele context. Zo krijgt het Zuiderzeeverhaal ook vandaag betekenis. Bezoek het binnenmuseum en ontdek de rijke geschiedenis van de Zuiderzee.

 

Kinderen vissen gewichten


Het Zuiderzeemuseum is een ware belevenis voor de hele familie. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Wandel over de klinkerstraten van het buitenmuseum en stap terug in de tijd! Bezoek het postkantoor, maak kennis met de bewoners van Urk en help mee met de oude ambachten. Eet vers gerookte vis bij de visrokerij of strijk neer bij café Hindeloopen en geniet hier van het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Het binnenmuseum is het gehele jaar geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van eerste kerstdag. Het buitenmuseumseizoen start weer vanaf zaterdag 1 april.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassene €9.50 p.p.

Kind 4 t/m 12 jaar €6.00 p.p.

Kind 0 t/m 3 jaar Gratis

CJP / studenten €6.00 p.p.

Museumkaart Gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


5 Recensies over Zuiderzeemuseum

(Pagina 1 van 1)

 

"Zuiderzeemuseum"

Riny   -   10-08-2018

10-08-2018

Trust Score:

Reageer op deze review

"Zuiderzeemuseum"

Het is een heel mooi het Zuiderzeemuseum zo wel binnen als het buiten museum prachtig om daar heel te gaan ook voor gezinnen met de kinderen en voor al ook voor onze ouderen mede mensen en gehandicapte is dat heel mooi ,ik ga veel naar een museum zo het Rijksmuseum is geweldig .

Lees verder  


"Echt een aanrader met kinderen!"

J   -   22-07-2017

22-07-2017

Trust Score:

Reageer op deze review

"Echt een aanrader met kinderen!"

Kneuterige huisjes en veel leuks voor de kinderen


Tessa   -   10-05-2013

10-05-2013

Trust Score:

Reageer op deze review

Wat een leuk en kindvriendelijk museum is dit toch! Wij hebben onze museumjaarkaarten hier al meerdere keren voor ingezet. De boottocht, verkleedkisten, oud Hollandse spelletjes, allemaal erg leuk voor kinderen vanaf een jaar of 3! Erg interessant om een blik terug in de tijd te werpen en te zien dat medewerkers van het museum zich zo goed inleven in hun rol. Een aanrader!

Lees verder  


Adriana   -   24-11-2012

24-11-2012

Trust Score:

Reageer op deze review

Wij zijn al jaren vriend van dit prachtige museum. In elk seizoen weet dit museumpark te boeien. En na al die jaren ontdekken wij nog steeds nieuwe dingen; er is ook zoveel te zien en te beleven! In de zomer is het heerlijk genieten in het natuurpark, oase van rust aan de rand van het IJsselmeer. Neem je picknickspullen rustig mee. Geniet er van klassieke concerten in de buitenlucht. Verse gerookte vis bij de visrokerij, avondopenstellingen, tal van kinderactiviteiten (vooral heel gevarieerd aanbod in de schoolvakanties). En de bijzondere openstellingen: Pietendorp en de kerst openstellng. En dat alles in een fantastisch decor: de oude dorpjes van de Zuiderzee.

Lees verder  


Wouter   -   19-07-2010

19-07-2010

Trust Score:

Reageer op deze review

Een leuk buiten museum waar voldoende te doen is. Even een stapje terug in de tijd. Met leuke oud Hollandse spelletjes en mooie ouderwetse gebouwen. De natuur is er mooi en je kan er ook even lekker zitten en wat eten. Het mooiste is vooral de boottocht ernaartoe en weer terug.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Zuiderzeemuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Zuiderzeemuseum te melden