Museum BroekerVeiling

Museum BroekerVeiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan Dit systeem wordt tegenwoordig bij alle grote veilingen toegepast. De herinnering wordt levend gehouden door het historische veilinggebouw en de markante lighallen die boven het water zijn gebouwd.

 

Nostalgische schuitjes liggen geduldig te wachten om bezoekers mee te nemen door het prachtige Rijk der Duizend Eilanden. Het oude houten gebouw kraakt en schuurt zachtjes tegen het water aan. Maar liefst 1900 houten palen houden het Rijksmonument boven water. Het prachtige Rijksmonument bestaat uit een afmijnzaal uit 1912 en lighallen uit 1922. De historie ademt door het gebouw. Hier is het allemaal begonnen! Naast het Rijksmonument is het ook mogelijk om de expositie en het levendige buitenmuseum met boerderijdieren te bezoeken.

 

Liever zelf het gebied rond de Noorderplas verkennen? Bij Museum BroekerVeiling kan je elektrische schuitjes huren waarmee je met maximaal 6 personen zelf kan gaan varen. Kijk voor meer informatie op: Zelf varen in een fluisterboot.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur

Juli en augustus ook op maandag geopend


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Vanaf 13 jaar €19,50 p.p.

Van 4 t/m 12 jaar €9,75 p.p.

Van 0 t/m 3 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum BroekerVeiling

Hoeveel sterren geef jij Museum BroekerVeiling?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum BroekerVeiling te melden