Kinderboekenmuseum

(4.7/5)  7 recensies

In het Kinderboekenmuseum in Den Haag maken kinderen spelenderwijs kennis met jeugdliteratuur. Leren, beleven en doen staan bij een museumbezoek centraal. Alle tentoonstellingen en workshops van het museum stimuleren de eigen fantasie en wakkeren plezier in lezen aan.Het Kinderboekenmuseum is leuk voor iedereen. De tentoonstelling Kikker is speciaal voor de allerkleinsten (3 t/m 6 jaar) en Papiria is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Maar ook voor volwassenen is het Kinderboekenmuseum leuk: je leert er bijvoorbeeld van alles over jeugdliteratuur en ziet er prachtige orginele boekenillustraties.


De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt

Wie is niet opgegroeid met de eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt? Ze vormen een perfecte inspiratiebron voor de nieuwe, interactieve tentoonstelling in het Kinderboekenmuseum. Vanaf nu te zien!


Museumcafé

Op de begange grond van het museum vind je het museumcafé. Je kunt hier terecht voor een lunch of om wat te drinken met iets lekkers. Je kunt hier onder andere kiezen uit een kop lekkere koffie, tosti, vruchtensapjes, ijsje of een gebakje.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 10.30 tot 17.00 uur

Tijdens schoolvakanties ook op maandagen geopend!

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Van 0 t/m 1 jaar gratis

Van 2 t/m 6 jaar €7,50

Van 7 t/m 18 jaar €8,50

Volwassenen €10,00

Studenten, CJP en 65+ €8,50

Museumkaart gratis

 


7 Recensies over Kinderboekenmuseum

(Pagina 1 van 1)

 

Nicole Bakker   -   30-04-2015

30-04-2015

Superleuke middag gehad met een 9jarige en twee 10jarigen. Ze wisten niet zo wat ze moesten verwachten. Het interactieve vonden ze erg leuk. Het maken van je hoofdpersoon...en verzamelen van woorden en items. Ze werden steeds enthousiaster!! En het verhaal werd aan het eind zorgvuldig geschreven! Het enige minpuntje vond ik de soms lange tijd voor een opdracht. Je moest nogal eens wachten om verder te kunnen. Verder top museum!!

Lees verder  


L.   -   12-04-2015

12-04-2015

Met onze twee kleuters hebben we een zaterdagmiddag in het Kinderboekenmuseum doorgebracht. Groot succes! We wisten van tevoren niet echt wat we konden verwachten, maar wat was dit leuk! Origineel, multimediaal, afwisselend en vooral echt enorm interessant voor ons tweetal van 5 en 4 jaar. Ze konden zoveel zelf (of met een beetje hulp) doen en er was veel herkenning qua (prenten)boekenfiguren. Ook nog eens op minimale loopafstand vanaf CS. Dikke pluim voor de bedenkers / ontwerpers! Absoluut een aanrader om te bezoeken met jonge kinderen.

Lees verder  


Chantal   -   08-02-2015

08-02-2015

Zaterdagmiddag hebben wij het verjaardagsfeestje gevierd van onze oudste zoon in het Kinderboekenmuseum. Hij is 5 geworden en om dat te vieren zijn mijn man en ik met 8 jongetjes tussen de 3 en 6 jaar op pad gegaan met de tram naar het museum. Vanaf Den Haag Centraal Station loop je daar in een paar minuten naartoe. We waren een kwartier te vroeg en moesten wachten totdat we terecht konden, dat vroeg wel wat van ons improvisatievermogen om de groep bezig en bij elkaar te houden. Daar ligt zeker nog een kans voor het kinderboekenmuseum, een kinderhoekje in de open ruimte voor de entree van het museum, waar kinderen zich kunnen vermaken (kinderkunst/tv/mini-kinder-bieb). Lees: we werden weggestuurd door de beveiliging bij een beeld omdat de kids het wilde aanraken ;) - en dat beeld lokt je aandacht als je binnenkomt, dat is ook vast de bedoeling, dus dat de kids ernaar toe gingen is vooral een compliment :) Toen we na een kwartier werden gehaald stelde onze begeleidster zich voor en deed ze de spelregels uit de doeken. Daar gingen we, met die acht drukke boys door het museum. We kregen een aparte ruimte, vrolijk gedecoreerd en ideaal met kinderen (want plastic tafelkleden en makkelijk schoon te houden vloeren, ook de jassen en tassen konden we daar achterlaten tijdens het schatzoeken). We startten met zingen voor de jarige, gevolgd door een intro over het programma, nog wat ranja, de 'dierenbillen' om en met de schatkaart op pad. Na schatzoeken in de Kikker tentoonstelling was het tijd voor cupcakes en ranja, kleurplaten kleuren en toen zat het er alweer op, na anderhalf uur. Met rode wangen van alle indrukken, konden we weer naar huis met de tram. Wat vonden ze het leukst? De jarige vond het leuk dat hij de schatkaart mocht vasthouden en dat ze schat hebben gevonden. Bij andere kids zijn de dierenbillen en onderdelen van de tentoonstelling blijven hangen, bijv. dat het spannend was in het bos, hoe hoog kikkers springen en dat Rat zo goed kan timmeren. Een geslaagd kinderfeestje, zeker met de begeleidster vanuit het museum, ik zou het iedereen aanraden! Kyra, dank voor het geslaagde feestje, je bent een topper!

Lees verder  


Sonja   -   03-11-2014

03-11-2014

Wat een superleuk museum! Ook voor grote kinderen :-) Wij zijn begonnen bij ABC met de dieren mee. Ontzettend gaaf gedaan, wat een kunstenaars! Voor kleine kinderen een feest om in van de ene kamer naar de andere te kruipen en bij hun prentenboekenhelden te zijn, voor grotere kinderen/volwassenen een feest van herkenning. Daarna de vaste Kikker-tentoonstelling. Prachtig! Zo mooi gedaan, alle verhaaltjes vind je er terug. Als laatste hebben wij Papiria gedaan. Ja, gedaan en niet gezien. Het is namelijk een heel leuke interactieve 'tentoonstelling', waarbij je de strijd aangaat met de Inktvraat die alle woorden uit boeken opvreet. Je beantwoordt vragen over boeken en schrijvers, kunt met je 'slurper' woorden opslurpen waarmee je uiteindelijk zelf een verhaaltje kan maken, dat je kunt illustreren met je eigen stripfiguurtje. Wij hebben genoten! En wij zijn twee 40+-ers.....

Lees verder  


Marieke   -   22-02-2013

22-02-2013

Een museum waar kinderen rennen en enthousiast overal heen vliegen, en waar je als volwassene wordt voorgelezen. Plezier voor iedereen dus! Met de Slurper ga je de Inktvraat in Papiria te lijf. Citaten slurpen, en spelletjes doen. De spelletjes zijn allemaal heel origineel: heksenbrouwsel maken, op zoek naar de hoofdpersonen van het boek op een gigantische plaat, attributen zoeken om iemand te helpen etc. Echt heel gaaf, en niet alleen voor kinderen. Met de spelletjes verdien je schatten voor je karakter. Aan het einde kun je dat karakter printen, en als je de Slurper inlevert krijg je een pasje met jouw karakter en een unieke code, zodat je thuis nog verder kunt spelen in de wereld van Papiria (op internet)

Lees verder  


Martin   -   17-02-2013

17-02-2013

Geweldig leuk museum. Alles draait om interactie. Je krijgt bij binnenkomst een "slurper", een apparaatje waarmee je spelletjes kunt spelen en items kunt verdienen. Na afloop wordt de slurpen uitgelezen en krijg je een pasje mee met daarop de gegevens. Hiermee kun je op de website verder spelen om Papiria te redden. Onze jongste van 2,5 vermaakte zich prima met kikker. Voor de andere dingen is ze nog iets te jong, maar ondanks dat vermaakte ze zich goed. Onze oudste van 5 heeft er ook van genoten. Ook zij is voor een aantal dingen nog iets te jong, daar moet je kind 7 jaar of iets ouder voor zijn. Al met al een erg leuk museum, waar eigenlijk voor elke leeftijd wel iets te beleven valt. Voor de ouder is het ook superleuk, want die krijgen ook een slurper en spelen natuurlijk net zo actief mee! De aankleding van het museum is heel erg mooi. De muren van boeken zijn geweldig. Verder werkt alle apparatuur prima en is overal een duidelijke uitleg aanwezig.

Lees verder  


Wouter   -   18-10-2012

18-10-2012

Wat een beleving! Zoveel interactie heb ik nog nooit gezien in een museum. En in een kinderboeken museum had ik het al helemaal niet verwacht! Het is een middag goed vertoeven in het Kinderboeken museum. Bij binnenkomst krijg je een "slurper" (soort horloge) en door het spelen van allerlei spelletjes en puzzeltjes kun jij Papiria redden en je eigen computer figuurtjes steeds mooier en completer aankleden. Vooral de ontzettend mooie aankleding van het museum valt op. Prachtige verlichting en complete muren gebouwd van boeken. Mijn zoon van 4 was voor het meeste nog wel iets te jong maar ondanks dat hebben we beide een erg leuke dag gehad.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Kinderboekenmuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Het Kinderboekenmuseum beleef een interactief avontuur

Als je denkt dat je bij het kinderboeken museum een grote ouderwetse bibliotheek binnen komt waar je alleen maar boeken kunt lezen dan zit je er helemaal naast! Wat je er wel kunt verwachten? Dat lees je hier!

Lees verder...

 

Kinderboekenmuseum opent nieuwe vaste tentoonstelling

Kinderboekenmuseum Den Haag is nu leuk voor alle kinderen

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Kinderboekenmuseum te melden