Kinderboekenmuseum opent nieuwe vaste tentoonstelling

Op 4 oktober opende in het Kinderboekenmuseum een nieuwe tentoonstelling voor kinderen van 3 tot 6 jaar, genaamd: ABC met de dieren mee. In deze tentoonstelling komen bekende en geliefde kinderboekenbeesten aan bod.

 

Hermineke van Bockxmeer, directeur Media & Creatieve Industrie van het ministerie van OCW, opende in het Kinderboekenmuseum te Den Haag ABC met de dieren mee. In deze tentoonstelling ontmoeten kinderen al klimmend, klauterend en spelend de leukste kinderboekenbeesten terwijl ze tegelijkertijd op ingenieuze wijze letters, klanken en het plezier van (voor)lezen ontdekken. Deze actieve doe- en leertentoonstelling voor kinderen van 3-6 jaar beslaat de gehele tweede etage van het museum, waar kinderen van 3 t/m 13 jaar verhalen ontdekken, beleven en vooral ook zelf maken.

 

Verstop je samen met Vos en Haas in het KinderboekenmusemIn ABC met de dieren bij het mee Kinderboekenmuseum spring je samen met Ijsbeer over de ijsschotsen


 

Van Nijntje en Dikkie Dik tot Rupsje Nooitgenoeg: in ABC met de dieren mee staan geliefde kinderboekenbeesten centraal. Kinderen komen langs oude en nieuwe bekenden, terwijl ze een spectaculair alfabetparcours afleggen. Van de E van Eten als Rupsje Nooitgenoeg tot de Z van Ziezo, tijd voor Nachtpannenkoeken! Ze springen met Kleine IJsbeer via de letter-ijsschotsen naar de iglo en kruipen door het hol van Vos en Haas. Met Kleine Ezel gaan ze op zoek naar verborgen letters en Spuit Elf heeft hulp nodig met het blussen van de brand. ABC met de dieren is een feest van herkenning en tegelijk een avontuur vol nieuwe ontdekkingen.
Reacties op "Kinderboekenmuseum opent nieuwe vaste tentoonstelling"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.