Het Kinderboekenmuseum beleef een interactief avontuur

Als je denkt dat je bij het Kinderboekenmuseum in Den Haag een grote ouderwetse bibliotheek binnen komt waar je alleen maar boeken kunt lezen dan zit je er helemaal naast! Wat je er wel kunt verwachten? Dat lees je hier!

 

Kinderboekenmuseum kikker tentoonstelling

Voor kinderen met een leeftijd van 3 tot 6 jaar is er de Kikker tentoonstelling. Hier vind je leuke en vooral mooi aangeklede spelletjes die iets vertellen over de Kikker boekjes. Zo kunnen kinderen rat helpen met het opbouwen van Varken haar dak, een wandeling maken door het nagemaakte enge bos, een tekening maken voor Eend, de boot naar de overkant helpen of op een trampoline springen als een Kikker.

 

Help Rat mee het dak van Varken haar huis weer te repareren   Breng met de boot het eten veilig aan de overkant


 

Nieuwe Tentoonstelling

Eind vorig jaar opende het Kinderboekenmuseum een compleet nieuwe tentoonstelling voor kinderen van 3 tot 6 jaar genaamd: "ABC met de dieren mee". Wil je alles weten van deze nieuwe tentoonstelling en een impressie opdoen aan de hand van foto's? Klik dan gauw hier: Alles over "ABC met de dieren mee"!

 

Bescherm Papiria door Inktvraat te verslaan

De rest van het museum staat in het teken van de tentoonstelling Papiria. Dit is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar. Maar als je de enge dingetjes overslaat en je kind een beetje begeleid kunnen ook jongere kinderen hier veel plezier aan beleven.

 

De bioscoopzaal met muren en lampen van boeken   Lekker boekjes luisteren in de eierstoel


 

Speel het spel met jouw Slurper

Bij binnenkomst in het museum krijg je een slurper. Dit is een soort horloge die je voortgang in het spel opslaat. Bij elk spel houd je even je slurper tegen de start knop om te beginnen. De eerste keer dat je met je slurper op een computer inlogt zie je een hele kale omgeving en een poppetje zonder kleding, ogen, neus enzovoorts. Door de spelletjes te spelen kun je items winnen voor jouw poppetje en deze steeds cooler maken.

 

Pimp jouw eigen poppetje in het Kinderboekenmuseum Den Haag


 

Speel de diverse spelletjes

De spelletjes die je kunt spelen om Papiria te redden zijn zeer gevarieerd. Zo moet je de juiste boek personages bij elkaar zien te zetten, een plaatje zoeken op een gigantisch groot zoekscherm, zelf je verhaal maken door deze in te spreken in een microfoon en nog veel meer! Het meest bijzonder waren toch wel de interactieve film en het "enge" gedeelte.

 

Maak het verhaaltje af: En toen...   Plaats de juiste personages bij elkaar met de Malkander spiegeltjes


 

De interactie film (tip)

Je loopt een ruimte in, je doet de deur achter je dicht en het licht dimt automatisch. Je doet je Slurper tegen de start knop om het verhaal te starten. Een prachtig nagemaakte natuuromgeving licht op, geen film maar miniatuur. In deze miniatuur wereld verschijnt in ene een met video geprojecteerd personage, en vervolgens nog meerdere. Maar jij vormt het verhaal! Een aantal keer stopt het verhaal en wordt jou gevraagd een keuze te maken of je wilt dat het ene of het andere gebeurt. Dit is zeker aan aanrader om te gaan bekijken.

 

Beleef deze interactieve 3D film


 

Het "enge" gedeelte

Een gedeelte van het museum is een stuk enger aangekleed dan de rest van het moderne en mooie museum. Hier zie je bijvoorbeeld tussen de oude boekenkasten een heks, vampier, weerwolf en zelfs een skelet welke je graag een drankje met ogen erin wil aanbieden. Maar ook veel leuke spelletjes! Zo kun je jouw eigen poppetje nog cooler maken door een heerlijk heksen drankje te brouwen. Of door een Heks, Vampier of Weervol te verslaan. Ook kun je aan tafel gaan zitten bij een pratend skelet met heerlijke oog-drankjes.

 

Drink drankjes met ogen aan tafel met een skelet   Versla de heks, weerwolf en andere enge figuren!


 

Conclusie Kinderboekenmuseum

Al met al kan iedereen hier een leuk avontuur beleven. Het is alleen al bijzonder om het prachtig vormgegeven Kinderboekenmuseum van binnen te bekijken. Met prachtige verlichting en hele muren van boeken. Jonge kinderen tot 4 á 5 jaar zullen sneller uitgekeken zijn op het avontuur dan oudere kinderen. Maar er zijn zat leuke verhaaltjes in het museum aanwezig om je kind eens rustig een mooi boekje voor te lezen. Je kunt heerlijk zitten op de mooie tribunes of in de fraai vormgegeven date bar. Oudere kinderen daarin tegen zullen het avontuur volledig aan kunnen gaan. En alles op alles zetten om hun poppetjes het gaafste van allemaal te maken.
Reacties op "Het Kinderboekenmuseum beleef een interactief avontuur"

Marie schreef:

24-04-2015

Ik wilde al graag een keer met de kinderen gaan en na dit gelezen te hebben ga ik zeker snel een keertje!

Tineke schreef:

03-11-2012

Dit nieuwsbericht voor het kinderboeken museum is zó boeiend en uitnodigend zo dat mijn interesse voor een bezoek zeer zeker gewekt is.

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.