Review: Plopsa Coo en de watervallen van Coo

In het plaatsje Coo, in de Belgische Ardennen pal naast de prachtige watervallen van Coo ligt het attractiepark Plopsa Coo. Misschien ook voor Belgen maar zeker voor Nederlanders een hele mooie en bijzondere plek omdat dit in Nederland zelf niet te vinden is. Een rivier met continue stromend water totdat het de rand van de rots bereikt en enkele meters naar beneden stort. Maar daar gaat dit blog niet over. Al is alleen dat al een reden om eens een kijkje bij Plopsa Coo te gaan nemen.

 

Kabouter Plop bij de Watervallen van Coo

 

Studio100 liedjes of des chansons

Aangekomen bij Plopsa na een ritje door de bergen van de Belgische Ardennen kom je aan bij een ruime parkeerplaats. Tegen een stevige vergoeding van 10 euro kun je daar de hele dag parkeren. Vanuit de parkeerplaats is het een kleine tippel naar het park. Via een bruggetje over de rivier kom je aan bij de kassa waar je ondertussen de bekende Studio100 liedjes hoort. Alleen wat opvalt is dat niet alle liedjes zomaar mee te zingen zijn voor ons Nederlanders, de meeste liedjes hebben wel dezelfde melodie maar zijn in het frans gezongen. Plopsa Coo ligt namelijk in het Franse gedeelte van Belgie.

 

Plopsa Coo dagelijkse shows

 

Ondanks dat het park in het Franse gedeelte ligt wordt er goed rekening gehouden met de Nederlands sprekende mensen. De shows worden zowel in het Nederlands als in het Frans uitgevoerd. Alle bordjes zijn meertalig en ook het personeel doet hun uiterste best om jou in het Nederlands te woord te staan.

 

Plopsa Coo K3 autorijschoolPlopsa Coo met Bumba op de foto

 

Hoogseizoen drukte

Wij waren natuurlijk niet de enigste die een bezoekje brachten aan Plopsa Coo. Het was namelijk zomervakantie en er was flinke drukte. Aan het begin was het hierdoor wel even schrikken en maakte we een grote fout. We gingen namelijk in de eerste populaire attractie die we tegen kwamen. Wij en honderden anderen. Daarom stonden we hier heel lang te wachten. Het is veel slimmer om even door het park te wandelen en een rustigere attractie te kiezen. Dit deden we na deze attractie en toen was de enorme drukte prima te overzien en hebben we nergens extreem lang hoeven wachten.

 

Bekijk:

 

 

Plopsa Coo Dino SplashPlopsa Coo Zweefmolen

 

De Attracties van Plopsa

De 21 attracties van Plopsa bieden een ruimen diversiteit voor jong en oud. Zou zijn er voor de stoere binken twee achtbanen, een rodelbaan, een zweefmolen (maar wel op hele grote hoogte) en nog meer. Voor de kleinere kinderen zijn er de Bumba botsauto’s, de konijntjes, carrousel en nog meer. Verder zijn er nog andere spectaculaire attracties zoals de Dino Splash, Maya Splash, de Zetelift en karting. Kortom voor iedereen wat wils. De meeste attracties zijn prachtig vormgegeven en dat alles natuurlijk in het Studio100 thema.

 

Bekijk: Ontdek alle attracties van Plopsa Coo

 

Plopsa Coo achtbaan vicky the ridePlopsa Coo maak een ontdekkingsreis op de rug van een konijntje

 

Betaalde attracties

Buiten de bovengenoemde grote attracties zijn er ook nog een paar betaalde attracties in Plopsa. Zo kun je ballen gooien, eendjes vangen, spelen op de speelautomaten, schminken en een ritje met een treintje om de wilde dieren van de Ardennen te ontmoeten. Ook zijn er natuurlijk de bekende souvenirwinkeltjes.

 

Plopsa Coo shop

 

Conclusie

Het park biedt voldoende attracties voor jonge en oude kinderen. Voor de echte waaghalzen is wat minder aanbod, zo zijn er bijvoorbeeld geen achtbanen die drie keer over de kop gaan. Je hoeft nooit ver te lopen voor een attractie omdat het park heel praktisch is ingedeeld.

 

Plopsa Coo met de zetellift naar de top van de bergPlopsa Coo lunchen met uitzicht

 

Waar Plopsa Coo zich met name onderscheid is de prachtige omgeving. Heerlijk lunchen met uitzicht op de watervallen van Coo, een ritje in de kabelbaan naar de top van de berg of een treinritje door de Ardennen. Plopsa Coo is een uitstekend attractiepark waar je zeker een hele dag zoet kan zijn. Maar wel met een prijsje.. Vanuit Utrecht is Plopsa ongeveer 3 uur rijden. Dus misschien een leuk idee om een bezoek te combineren met een weekendje weg of een vakantie.

 

Over Plopsa Coo:
Reacties op "Review: Plopsa Coo en de watervallen van Coo"

John Roose schreef:

14-10-2018

Kleinschalig, in een prachtige omgeving en met attracties die prima bij een stoer ondernemend meisje van vijf passen: wij zouden dan ook heel graag met ons gezin kaartjes winnen om dit Plopsa Park letterlijk van onder tot boven te ontdekken!

Linda van der Velde - Geraeds schreef:

23-08-2018

De Dinosplash lijkt me zo geweldig voor mijn zoontje Daan. Glijbanen vindt hij helemaal geweldig en vooral met water erbij. Dino's vind hij ook stoer dus een super combi. Denk dat dit zijn favoriet wordt maar alle andere attracties zou hij ook graag willen uitproberen. 😀

Annelies schreef:

23-08-2018

Mijn kids zijn verzot op de bobslee

Thibaut schreef:

22-08-2018

De bobslee vind ik geweldig! 💪🏼

Sophie schreef:

22-08-2018

Wij zijn nog maar 1keertje in PlopsaCoo geweest maar wat een fijne dag was dat!!! De meisjes konden maar geen genoeg krijgen van die Wickey De Viking-achtbaan! Ze gierden het uit! Mama en papa genoten vooral van het prachtige zicht vanuit die zetelliftjes! Zalig!
We duimen alvast! 👍👍👍

Wendy schreef:

21-08-2018

Samen met mijn dames willen we graag komen en het leukste vinden we de Dino Splash, die geeft echt kriebels in de buik , zeker de blauwe 😍😍😍

Akkadin Durus schreef:

20-08-2018


Wij willen zeker een bezoekje brengen aan Plopsa Coo? Wij zijn er nooit geweest en mijn dochter en zoon willen heel graag ook een keer naar Plopsa.
Wij kunnen niet wachten en zijn heel benieuwd of wij gratis tickets zullen krijgen.
We horen het heel graag.
Met vriendelijke groeten.
Fam. Karadag.

Familie van Luijk schreef:

19-08-2018

Een dag plopsa land is een dag vol met belevingen voor de ouders en kinderen met alle jeugd herinneringen die weer naar boven komen van alle leuke televisie programma's die we keken toen we nog heel klein waren en die je nu weer in levende lijve ontmoet.

Bianca schreef:

19-08-2018

Ik heb mijn kinderen gevraagd maaaaaar ze konden geen keuze maken dus zeiden ze mama zeg gewoon allemaal dus bij deze vinden ze echt alles leuk

Daniëlle schreef:

18-08-2018

Voor Maddox zou elke attractie geweldig zijn! Hier gaan dan ook de fingers crossed 🤞🤞🤞

Anoeska schreef:

18-08-2018

Via fijnuit. Hoop ik kaartjes te winnen voor mijn gezin!

Mariëtte schreef:

17-08-2018

Wat mij het leukste lijkt? Geen idee want we zijn nog nooit in Plopsa Coo geweest. Dus dat kan ik nog niet zeggen. Ik ben wel nieuwsgierig en het lijkt me een superervaring om daar eens naar toe te gaan.

Wim Kroon schreef:

17-08-2018

Plopsa lijkt ons heel leuk om eens met onze kleinzoons naar toe te gaan. de 8 baan is voor hun geweldig.

Sonja Dijkstal schreef:

17-08-2018

achtbaan

Ester schreef:

17-08-2018

Sinds de geboorte van ons hartekindje hebben we al veel meer tijd doorgebracht thuis dan we normaal doen met onze kinderen (en uiteraard ook in het ziekenhuis hebben we al ettelijke uren/dagen/weken doorgebracht), wij zijn ondertussen 2 openhartoperaties verder en zijn eindelijk in een iets stabielere periode waarin we terug aandurven om dingen te doen. Mijn 2e oudste zoontje onderging in juli 2017 een operatie aan Zijn spina bifida occulta om zijn ruggenmerg los te maken van de huid om zo hopelijk te vermijden dat hij ooit verland raakt door zijn aandoening, sinds kort mag hij na zijn revalidatie terug alles doen dus kunnen we terug op pretparkbezoek en dino splash lijkt me een topattractie voor hem. Deze tickets zouden dus een welkom extraatje zijn om met ons grote gezin (5kids (2 medische zorgenkindjes,en oudste ASS) en een bonuskindje dus we zijn met 8 😍) nog eens een dagje er op uit te trekken. 7766

KIm schreef:

17-08-2018

Alles wat leuk is voor een kleuter van 2. Zoveel parken is ze te klein voor maar hier kan ze haar hart ophalen

Priscilla mol schreef:

17-08-2018

Ohh wat zou mn dochter(6) het leuk vinden om naar plopsa te mogen. Ze is dol op studio100 en de hoge mooie zweefmolen zal ze echt gaaf vinden, ook zal ze met mama graag willen rodelen en in de spannende achtbanen. Wij zijn al een oaar keer naar plopsa in drenthe geweest hoe leuk zou het zijn als we nu naar een grotere plopsa kunnen gaan.

Kim Westendorp schreef:

17-08-2018

We zijn zeker fan van de achtbaan dus daar zouden we zeker in gaan en mijn dochter en ik houden allebei wel van spannende attracties dan zouden wij gaan voor de zweedmolen en de rodelbaan denk ik en natuurlijk zullen er ook heus andere attracties bij komen.

Marcy schreef:

17-08-2018

Halvar, bobslee,

Kirsten schreef:

17-08-2018

Onze zoon is een groot pretpark fan. Normaal ondernemen wij heel veel als gezin met zijn 3en. Door familieomstandigheid zitten we momenteel meer thuis of in het ziekenhuis. Matthew mist de leuke uitjes....

Mirella Claassen schreef:

17-08-2018

De zweefmolen! Bij plopsa in coevorden al favoriet, maar wat is er nou leuker dan buiten en met dat fantastische uitzicht rondjes zweven? Onze dochters en ik zitten dat wel zitten, papa zoekt liever iets rustigers op, maar ook dat zit bij plopsa wel goed!

Joyce schreef:

17-08-2018

Ik ben hier nog nooit geweest, maar het klinkt of dat het een ontzettend mooie omgeving is, die wij als gezin graag zouden bewonderen. Evenals de mooie attracties(foto's gezien) die geschikt zijn voor kleine kinderen. Lekker en dagje ontspannen met inspanning😁.

taan schreef:

16-08-2018

ik vind het erg leuk
en ik ben nooit geweest

loly schreef:

16-08-2018

ik wil graag gaan ik vind het erg leuk voor mij kindje

Chantal schreef:

16-08-2018

Oh ik geniet zo veel van het gezichtje van mijn meisje als ze Bumba ziet verschijnen! 😍 Het zou leuk zijn als we deze fan met haar idool kennis kunnen laten maken met elkaar. Fingers crossed 🍀

Mirjam bijen schreef:

16-08-2018

De achtbaan.
Kan ik eindelijk met beide kids in de achtbaan

Mirjam bijen schreef:

16-08-2018

De achtbaan.
Kan ik eindelijk met beide kids in de achtbaan

Mirjam bijen schreef:

16-08-2018

De achtbaan.
Kan ik eindelijk met beide kids in de achtbaan

Brian schreef:

16-08-2018

Alles is leuk zie het vaak op de reclame op tv maar nog nooit geweest ik wil ze wel gratis bezoekken

Manon schreef:

16-08-2018

Ik zou heel graag met mijn 2 kids en nichtje willen gaan. En mn zoon lijkt die maya splash helemaal geweldig en mn dochter gaat voor de achtbanen en andere water atracties. We zijn nog nooit geweest maar willen super graag gaan.

Corina de Bruijn schreef:

16-08-2018

Als oma van een klein meisje van 2 dat helemaal weg is van Bumba en Plop lijkt het mij wel duidelijk 😉

Saskia v eck schreef:

16-08-2018

Ik zou heel graag gratis kaartjes willen voor Plopsa co om een keer de zweefmolen mee te maken en de Maya splahs lijkt me helemaal fantastisch fam. V Eck

Saskia v eck schreef:

16-08-2018

Ik zou heel graag gratis kaartjes willen voor Plopsa co om een keer de zweefmolen mee te maken en de Maya splahs lijkt me helemaal fantastisch fam. V Eck

WJ Zeggelaar schreef:

16-08-2018

Voor de achtbaan!! Samen met de klein kinderen!

Ksenia schreef:

16-08-2018

ik wil graag naar Plopsa

Helga monsewije schreef:

16-08-2018

Mijn kleinzoon is helemaal gek van wildwaterbanen. Dus zou het heel leuk vinden om kaartjes te winnen👍👍👍

Ilya schreef:

16-08-2018

Ik zou heel graag kans op vrijkaarten willen winnen voor deze park om gezzelig met mijn gezien daar naartoe te gaan

Marja schreef:

16-08-2018

Zal geweldig zyn voor myn kleinkinderen die hebben het niet zo breed
Financiël en hun gun ik zo.
Ze zyn nooit op u park geweest.

P. Kassteen-Kessels schreef:

16-08-2018

een rodelbaan vinden wij, opa en oma en kleinkinderen Tessy en Jules het allerleukste wat er is.
Petra

Fons slegeds schreef:

16-08-2018

Wil graag een dag ontspanning bieden aan mijn kleinzoon van 10 deze heeft ptss findroom op gelopen in zijn nog jonge leven

Nienke schreef:

16-08-2018

Mijn zoon van 4 lijkt alles wel leuk.
Maar misschien de maya splash lijkt hem wel het meest spannende.
We willen toevallig volgend jaar naar België en waren al van plan naar plopsa coo te gaan maar met vrij kaartjes lijkt mij dat helemaal top!

Jeroen Varwijk schreef:

16-08-2018

Ik zou graag kans willen maken op de kaartjes, en mijn eerste attractie die ik zou bezoeken is de rodelbaan. Één keer in mjin jeugd heb ik dat een keer gedaan, het lijkt me machtig om dat weer te gaan doen!

albert manenschijn schreef:

16-08-2018

heerlijk voor de kinderen, alom bekend!
lekker dichtbij

Tamara van Luik schreef:

16-08-2018

Ik zou graag met mijn gezinnetje gaan♡
Zaterdag ben ik 4 jaar getrouwd en december ben ik 11 jaar samen met mijn man
We zijn een keer met ons zoontje van bijna 4 jaar in plopsa in Nederland geweest
Hij vond de 🚒 spuit wagens het leukste omdat hij echte 🚒 fan is

François Verbert schreef:

16-08-2018

Dag Plopsa Coo😂,

Wij willen graag tussen 19augustus en 3september een naar Plopsa COO met de kinderen dochter 4 , 2 zoons 6. & 8 . Zowiezo lijkt de Wildwaterbaan ons helemaal het einde .. en joh wat zouden we nog meer kunnen verwachten , we zijn er nog nooit geweest , maar het kan niet anders dan dat de kinderen dit een hele leuke gaan vinden. En laten we eerlijk zijn ieder gratis toegangskaartje is bij een ieder van harte welkom😅. Dus wij er benieuwd 😎groetjes van de Familie Verbert

Nikki schreef:

16-08-2018

LIJKT ME ERG LEUK OM WAT TE WINNEN

Yvonne Martel schreef:

16-08-2018

de kabouters vindt mijn kleinzoon het allerleukste

Tanja Kremers schreef:

16-08-2018

5 jaar geleden waren wij in de Belgische ardennen en tijdens een dagje toeren kwamen we door het prachtige Coo. Toen zagen we hier Plopsaland en zeiden we tegen elkaar "hier gaan we zeker nog eens naar terug als we een kindje hebben!"
Ons zoontje is nu (bijna) 4 jaar oud en is helemaal gek van wildwaterbanen waar we die ook tegenkomen. Ook dinosaurussen zijn favoriet. De 'Dino Splash' in Plopsa Coo lijkt dus in alle opzichten voor hem de ultieme attractie!
We zouden heel erg blij worden van gratis entreetickets om Plopsa Coo helemaal te kunnen ontdekken met een speciale hoofdrol voor de Dino Splash!

Henk Kooiker schreef:

16-08-2018

Dino splash, lijkt mij echt de moeite waard

Rene Nieuwlaat schreef:

16-08-2018

Ik wil al heeeel lang naar COO lijkt me zo leuk en je kan daar nog karten ook en een stoeltjes lift de berg op lijk me heel mooi

Joyce Eekman schreef:

16-08-2018

Mijn gezin zijn echte waterratten.
Mijn vriend en stiefdochter van 7 gaan in elke glijbaan die ze maar kunnen. Hoe harder hoe beter :-). Zelfs mijn zoontje van 1,5 gaat met pappa in sommige glijbanen en is niet meer uit het zwembad te slaan. Dus het zou leuk zijn om kaartjes te winnen. We gaan duimen!!

Monique Geurten schreef:

16-08-2018

Mijn kleinzoon van 3 is helemaal gek van dino’s dus de dinosplash lijkt me geweldig voor hem. Ben alleenbang dat iedaarna niet meer naar huis wil 😜

Maddalena bajna schreef:

16-08-2018

The zetelift i,love to see
Im Here for the team famiglia and friends
We Absolutamente Adore plopsa coo

TEssie steenkiste schreef:

16-08-2018

De bobsleebaan 😉

Janet schreef:

16-08-2018

Ik heb mijn zoontje beloofd om naar Plopsaland te gaan als hij kan fietsen. Dat kan hij nu, dus tijd om naar de Bumba botsauto’s en speeltuin te gaan.

leo moonen schreef:

16-08-2018

en nu hoe weet ik of ik heb gewonnen

Sandra schreef:

16-08-2018

Dat wordt zeker een mooi ervaring voor mijn twee zonen van 3 en 9 jaar.

Bianca van der Werf schreef:

16-08-2018

Lastig kiezen, die leukste attractie!
Maar ik zou toch zeker wel een ritje met het treintje willen maken om de wilde dieren te ontmoeten :-)

leo moonen schreef:

16-08-2018

plopsaland een dag om nooit te vergeten

Antoinette Bol schreef:

16-08-2018

Mijn 2 kleinkinderen van 4 zijn dol op kabouter Plop en zijn vriendjes.

Soons schreef:

16-08-2018

Graag zou ik de gratis kaartjes willen krijgen. Wij zijn al een paar keer in het park geweest maar toen was mijn dochtertje te klein en kon niet overal in. We zijn met 4 personenen

Desiree schreef:

16-08-2018

Wij zijn er nog nooit geweest, dus weet zou niet weten wat de leukste attractie is.. Onze kinderen (tweeling 8 jaar) vinden pretparken altijd helemaal super, en durven overal in, het liefst zo hoog en snel mogelijk. Maar we willen er heel graag een keertje heen..

Anneke schreef:

16-08-2018

Lijk me zo wie zo heel gaaf om hier een keer naar toe te gaan met mijn neefje.
Ben er helaas nog nooit geweest. Dit zou zo wie zo een hele bijzondere ervaring worden als we de tickets winnen.
Even samen met mijn neefje het kind in ons boven laten komen 😀

Nadine schreef:

16-08-2018

Plopsa!😀

Anouk Slabbekoorn meijering schreef:

16-08-2018

M'n zoon vind alles leuk als maar snel is

Marina Toet schreef:

16-08-2018

Erg leuk, voor mijn jongste kleinzoon Bumba botsauto's en voor de grotere Dinosplash! We hebben er zin in!

wendy schreef:

16-08-2018

We willen zooo graag de Maya Splash ontdekken met de kids!!

Madyjan hanzen-hillebrand schreef:

16-08-2018

Wat lijkt ons dit gaaf zeker voor onze dochter BRITT van 5 ..Een mooi cadeau voor haar zwemdiploma a .

Dani Jansen schreef:

16-08-2018

Persoonlijk vind ik de kabelbaan gigantisch tof! Het uitzicht van de omgeving, de spanning van de hoogte.
Ik zou dolgraag weer eens daar willen zijn. Kan een dagje uit in de spookjesomgeving heel goed gebruiken.
💜🍀

jolanda schreef:

16-08-2018

de achtbaan lijkt mijn jongste zoon het superst

Heidie van der Steeg schreef:

16-08-2018

Ik wil heel graag eens met ons eigen gezin gaan. Een jaar of 10 geleden ben ik wel eens met het gezin van mijn zus mee gegaan. Met mijn eigen kinderen (nu 6 en 8) ben ik er nog nooit geweest. Mij lijken de achtbanen het tofste. Gelukkig mag mijn zoon al in alle achtbanen (hij is lang en durft!). Het karten vond ik toen ook erg leuk. De zetellift vond ik best eng.

Denise hendrikse-groffen schreef:

16-08-2018

Dat is absoluut de zweefmolen, deze blijft leuk, zowel voor onze dochtertjes als voor onszelf haha! En op die hoogte, wow! Dat zouden we weleens mee willen maken! 😍

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.