Burgers Zoo

(4.3/5)  4 recensies

Burgers Zoo onderscheidt zich van andere dierentuinen door de zogenaamde Ecodisplays. Dit houdt in dat Burgers Zoo de leefomgeving van de dieren zo realistisch mogelijk probeert na te bootsen. Dit wordt niet beperkt tot het verblijf van het dier maar de omgeving daaromheen. Zo vind je in Burgers Zoo de Bush, Desert, Ocean, Mangrove, Safari en Rimba.

 

Wat vind u in de Bush

Hier betreedt u de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. Goede speurders ontdekken kleurrijke vogels, hagedissen en zelfs vliegende honden. Tegenover de grote waterval leven zeekoeien en ook de capybara's en aardvarkens zullen u niet ontgaan.

 

Wat vind u in de Desert

In dit rotsachtige landschap leven kleurrijke zangvogels en kalkoengieren, maar u treft ook wroetende pekari's, herkauwende dikhoornschapen en loerende bobcats aan. Op uw reis maakt u kennis met canyons, droge rivierbeddingen, puinhellingen en donkere spelonken: een wereld vol venijn, waar ook ratelslangen, schorpioenen en gilamonsters zich thuis voelen!

 

Wat vind u in de Ocean

Honderden kleurrijke vissen heten u welkom. Iets dieper stuit u op een reusachtig koraalrif met grote murenen, diklipvissen en rifbaarzen. Hier leven ontelbare lagere dieren, zoals koralen, sponzen, zeeanemonen, zee-egels en zeekomkommers. Bovendien zwemmen er ook grote scholen vis die hun eten of toevlucht rond het rif zoeken. Even verderop wacht u de duistere diepte, waar koraalduivels huizen. Haaien duiken even snel op als ze weer verdwijnen. U besluit uw duik aan een rotskust, waar pijlstaartroggen en adelaarsroggen over u heen zwemmen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Zomerseizoen *

Dagelijks 9.00 tot 18.00 uur

Winterseizoen **

Dagelijks 9.00 tot 17.00 uur

 

* 1 maart t/m 31 oktober

** 1 november t/m 29 februari.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

0 tot en met 3 jaar gratis

4 tot en met 9 jaar €18,50

Volwassenen €20,50

Parkeertarief € 5,00.

 


4 Recensies over Burgers Zoo

(Pagina 1 van 1)

 

Peter   -   12-03-2014

12-03-2014

Hele leuke dag gehad met de kinderen in Burgers' Zoo. Leuk dat het personeel plezier in het werk heeft, mijn kinderen hingen vrijwel de hele dag aan het shirt van één van de medewerkers! Mooie verblijven, mooie dieren en veel speel mogelijkheden!

Lees verder  


Bob   -   21-07-2013

21-07-2013

Beetje dubbel gevoel over Burger's.. Het is een schitterende dierentuin, de dieren worden duidelijk goed en met liefde onderhouden. Wat me tegenvalt is de grote hoeveelheid paadjes waar geen die te bekennen is en je eigenlijk alleen tegen de achterkant van gebouwen aankijkt.. jammer. Ook, en dat is een geweldig minpunt: De bewegwijzering is meer dan slecht! Als je zoals wij met een rolstoeler onderweg bent en je continu het zoveelste bergje op verkeerd loopt dan is dat buitengewoon irritant en vermoeiend. We hebben nog even rondgelopen om te zien of het aan ons lag, maar de bordjes in de dierentuin raken kant noch wal. Dat is, voor zo'n mooie dierentuin, heel erg jammer. Beste dierentuin van Nederland? Neh..

Lees verder  


Dewi   -   28-07-2012

28-07-2012

Het was heel leuk in Burgers. We waren er op een dag dat het halverwege de dag ging hozen, maar gelukkig is een groot gedeelte van het park overdekt. We hebben jammer genoeg niet het safari gedeelte kunnen zien omdat het echt met bakken naar beneden kwam. 's ochtends toen we aankwamen hebben we een foto laten maken, maar waren net te laat met ophalen. Mailtje gestuurd dat ik de foto toch wel graag wilde hebben, maar dat kon niet omdat ze niet het precieze nummer hadden. Dat vind ik wel een minpunt, want waarom gaat het fotoloket eerder dicht dan het park???? We hebben een heel gezellige dag gehad ondanks de regen!

Lees verder  


Timo   -   09-05-2011

09-05-2011

Naar mijn mening de beste dierentuin van Nederland. Ook te bezoeken als het weer stukken minder is omdat grote delen overdekt zijn. De dieren hebben voldoende ruimte om te bewegen. Alleen het oudste deel van de dierentuin (het vogeldeel) is tergend. De vogels hebben weinig ruimte en zitten in ouderwetse kooien. Een grote tegenstelling met de rest van het park. Het deel waarin de bezoeker de oceaan verkent is prachtig. Je gaat steeds dieper de zee in met een als verassing een enorme glazen wand met haaien. Bovendien is er veel gelegenheid om een drankje te nuttigen of een bezoek aan het toilet te brengen. Alle dieren zijn ook voor rolstoelbezoekers uitstekend te zien. Een 9!

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Burgers Zoo?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Rondleiding: Burgers Zoo Kids Jungle overdekte speeltuin

Naar aanleiding van het 99 jarige jubileum opende Burgers Zoo de Kids Jungle. Een overdekte speeltuin grenzend aan het restaurant. Is deze speeltuin de gewenste verbetering voor de dierentuin?

Lees verder...

 

Het oranje WK geluksaapje van het Nederlandselftal

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Burgers Zoo te melden