Het oranje WK geluksaapje van het Nederlandselftal

Twee dagen voor de eerste wedstrijd van het Nederlandselftal werd bij Burgers Zoo een prachtig knaloranje Brillangoer geboren. Dit kan geen toeval zijn, deze oranje Brillangoer moet Nederland wel geluk brengen.

 

Oranje aap?!

Een oranje aap met zwarte ouders, is dat niet heel bijzonder? Nee, dat valt wel mee. De Brillangoer jongen worden altijd oranje geboren. Na 1 maand neemt de oranje kleur al af en na 6 maanden zijn ze aan het verkleuren. Ruim op tijd dus voor de finale van het WK.

 

Het jong drinkt goed en houdt zich goed vast aan de moeder. Het Arnhemse dierenpark is stamboekhouder van deze apensoort voor heel Europa. Vanwege het specifieke dieet en het bijzondere maagdarmstelsel is het een moeilijke diersoort om te houden en zijn er buiten Burgers’ Zoo maar vijf andere dierenparken in Europa die deze diersoort houden. In Nederland is deze apensoort alleen in het Arnhemse dierenpark Burgers Zoo te zien.

 

Nederland onverslagen

Sinds de geboorte van dit aapje heeft Nederland nog geen één keer verloren. Hopelijk kunnen we dit vanavond na de wedstrijd tegen Argentinië nog steeds zeggen. En nog beter na de finale a.s. zondag!

 

Woorden schieten tekort

We kunnen natuurlijk wel een mooi verhaal vertellen over dit oranje WK geluksaapje en over de soort Brillangoer. Maar woorden schieten tekort bij het zien van de prachtige foto’s die Burgers Zoo heeft genomen.

 

Oranje Brillangoer jong in Burgers Zoo

Oranje WK geluksaapje bij Burger Zoo Oranje WK geluksaapje bij Burger Zoo Nederland onverslagen
Reacties op "Het oranje WK geluksaapje van het Nederlandselftal"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.