Vlindorado

(3.1/5)  13 recensies

Tussen Alkmaar en Schagen ligt Vlindertuin Vlindorado, een van de meest bijzondere vlindertuinen van Nederland. Super leuk als groepsuitje, uitje met de kinderen of als je in alle rust alleen wilt genieten. De prachtige tropische vlinders en vogels geven je een idee van de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud in een overdekte tuin van ruim 2000 m². Laat je verrassen door de grote diversiteit aan exotische bloemen en planten waar de meest bijzonder gekleurde vlinders sierlijk rond fladderen. Het vlinderparadijs is een geschikte attractie voor elk weer type.Bij binnenkomst krijg je een kaart met foto's van vele vlinders en vogels en kun je zelf op zoek naar deze vrolijk gekleurde fladderaars die in allerlei soorten en maten rondvliegen. Er is ook een gratis kinderspeurtocht waarbij de kinderen ontdekken hoe de vlinders leven, wat ze eten en hoe ze zich voortplanten. Vergeet de 'poppenkast' niet, echt mooi om te zien hoe ze daar hangen, zich ontpoppen tot vlinder en wegvliegen! Als je geluk hebt ben je misschien wel getuige van een bijzondere gebeurtenis; de geboorte van een vlinder. Na afloop kunnen de kinderen heerlijk spelen in de zandbak of houten speelhuisjes.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Open van 7 februari t/m 18 november

Maandag t/m zaterdag 10.00 tot 17.00 uur

Zondag en feestdagen 11.00 tot 17.00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Van 0 t/m 1 jaar gratis

Van 2 t/m 12 jaar €6,50

Vanaf 12 jaar €8,50

 


13 Recensies over Vlindorado

(Pagina 1 van 2)

 

"Heerlijke middag bij vlindorado met mijn twee kinderen"

Frenchie   -   02-03-2019

02-03-2019

"Heerlijke middag bij vlindorado met mijn twee kinderen"

Mooie vlinders prachtige tuin en vogels vissen ik hou ervan het is net of je in de tropen bent u, neem je tijd dan zie je zoveel moois Er een avonturenpad en een wiebelbrug mijn kinderen zijn er wel 20 keer over heen geweest daarna heerlijke appeltaart met slagroom en de jongens spelen in een speelhuis met zandbak heerlijk genieten

Lees verder  


"Onverzorgd"

Martien   -   07-05-2018

07-05-2018

"Onverzorgd"

Totaal ongeïnteresseerde medewerkers en weinig vlinders gezien, ook waren de planten erg verwaarloosd en ziek en er zitten luizen op de planten. Vond het jammer dat ik hier heengaan was.

Lees verder  


"Prachtige tuin met veel mooie vlinders!"

Ellen   -   05-05-2018

05-05-2018

"Prachtige tuin met veel mooie vlinders!"

Leuk bij slecht weer, maar ook bij mooi weer!


"Prachtige vlinders en heerlijk warm!"

Hèlen   -   27-04-2018

27-04-2018

"Prachtige vlinders en heerlijk warm!"

Het is handig om te weten dat de temperatuur tropisch is; geen warme kleding aan dus. De vlinders zijn prachtig en de vogeltuin een leuke aanvulling. Op het terras kan je genieten van koffie met appeltaart.

Lees verder  


"Prijs kwaliteit verhouding "

Een vader   -   27-04-2018

27-04-2018

"Prijs kwaliteit verhouding "

Prijs kwaliteit verhouding is scheef. Binnen een uur waren we uitgewandeld en gekeken en dat voor €28. Daarnaast is het weinig tot niet gericht op kinderen.

Lees verder  


"Leuk uitje met de kleinkinderen"

Nel   -   10-04-2018

10-04-2018

"Leuk uitje met de kleinkinderen"

Met mijn kleinkinderen naar de vlindertuin geweest. Mooie vlinders en vogels. Gezellig na gezeten op het terras.


"Prachtige tuin en mooie vlinders"

pauline   -   20-11-2017

20-11-2017

"Prachtige tuin en mooie vlinders"

Prachtige tuin, net of we weer op vakantie in de tropen zijn. Zulke mooie planten heb ik nog nooit bij elkaar gezien. Mooie vlinders, vooral de blauwe, en een kast waar de vlinder poppen hangen en waar je de vlinders in geboren ziet worden. In de vlindertuin kregen wij uitleg dat vlinders het meest actief zijn bij zonnig weer.

Lees verder  


"Erg teleurgesteld"

Inge   -   11-11-2017

11-11-2017

"Erg teleurgesteld"

Slechts 4 vlinders in het totaal geteld en paar kleurloze vogeltjes, veel te kleine parkeerplaats. Wel een vijver met vissen en waterschilpadden, maar daar kwamen we niet voor! Koffie niet te drinken. Kortom veel te hoge entreeprijs voor wat wordt geboden! Als het alleen als aangelegde tuin is aangegeven is het aardig, maar het biedt niet wat wordt voorspeld.

Lees verder  


"Grote mooie tuin waar maar erg weinig vlinders rondvliegen "

Manuela   -   06-09-2017

06-09-2017

"Grote mooie tuin waar maar erg weinig vlinders rondvliegen "

We hadden er echt meer van verwacht qua vlinders en rupsen. Dat was een echte tegenvaller. De tuin zelf is mooi en veelzijdig. In de vogelvoilére was het mooi en goed om te fotograferen

Lees verder  


Ed   -   18-08-2015

18-08-2015

Mooie ruim opgezette tuin. Vlindorado pronkt vooral met de "Blauwe Morpho Vlinder" en deze is niet te missen. Er zijn nog veel meer mooie vlinders maar deze zijn soms wat schuwer en moet je meer zoeken. Maar zoekt en gij zult vinden, ik heb veel verschillende vlinders gezien waarvan 10soorten vastgelegd op foto. De poppenkast is echt fascinerend en heel bijzonder net als de vogeltuin. Jammer dat er niet een vaste activiteit georganiseerd word zoals een uurtje rondleiding, dit zou veel toegevoegde waarde hebben vind ik. Ook vond ik dat er weinig parkeerplaatsen zijn, wij hebben geparkeerd in de berm naast het fietspad. Toch is dit zeker een aanrader, er zijn prachtige vlinders, er zijn veel plekken om in de tuin zitten, prachtige bloemen en zeer vriendelijk personeel. Ik heb zelf een dode, oude, beschadigde vlinder gevonden, kreeg een plastic bakje zodat ik deze makkelijk mee kon nemen.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Vlindorado?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Vlindorado te melden